A Balkánról az Adriára motoros túra 2019. szeptember 18. és 22. között

SZERBIA | MONTENEGRÓ | HORVÁTORSZÁG | BOSZNIA-HERCEGOVINA

 

Szerbia hegyein keresztül, a fekete hegyek vidékére, Montenegró csodás tengerpartjára, Horvátország legszebb szigetére, Bosznia mesés vidékére. Vagyis gyere velünk a Balkánról az Adriára!


Ez a motoros túra négy országot érint és mindegyikben el is tölthetsz egy éjszakát. Első nap Szerbiával és annak sík-, majd hegyvidékével ismerkedhetsz meg. Másnap Montenegró természeti csodáiba csöppensz bele és az estét nyüzsgő tengerparti városban töltheted. Harmadnap még egy kicsit Montenegróval ismerkedhetsz, ott is az Adria legnagyobb fjordjával, a Kotori öböllel, majd átkelve Horvátországba az egyik legszebb szigetére kalauzolunk, Korculara ami a legenda szerint Marco Polo születési helye. Negyedik napon elkalauzolunk Boszniába, ahoo megismerheted Európa legbővizűbb forrását - Balagajt, megnézheted az öreg hidat Mosztárban és eltölthetsz egy éjszakát Szarajevó óvárosban. Végezetül Bosznia mesés hegyvidékén keresztül visszatérünk Szerbiába a Drina folyó mentén és elérjük a túra kiinduló helyszínét.

Ebbe az öt napba bele tettünk szinte mindent amiért legalább egyszer el kell jönnöd erre a vidékre! Velünk tartasz?


Részletes napi program

1. nap: Palics (SRB) - Zalitobor (SRB)

A motoros túra Palicsról (Magyar – Röszke határátkelő után 20 kilométerre) veszi kezdetét. Újvidék irányába indulunk útnak, ahol már várnak bennünket egy igazi vajdasági reggelivel a Duna partján. A folytatásban mellékutakon haladunk és behatolunk Szerbia hegyeibe, mely izgalmas szerpentinjeivel fog elkápráztatni bennünket. Késő délután érjük el a Tara nemzeti parkot, ahol megnézzük a Drina folyó szurdokát, majd egy rövid szakasz után elérjük Szerbia turisztikailag legfelkapottabb térségét, Zlatibort. Az éjszakát itt fogjuk tölteni.

2. nap: Zlatibor (SRB) - Budva (MNE)

Reggel időben útra kelünk és tovább haladunk déli irányba. Montenegrót a Jabuka hágón keresztül érjük el, ahonnét a Tara kanyonba fogunk leereszkedni. Itt elkészítjük a kötelező fotókat, majd végigmotorozunk a kanyon mesés útvonalán.

Áthaladunk Montenegró másik ismert kanyonján is a Moracsán, mely az ország fővárosába Podgoricába vezet bennünket. Innét egy fantasztikus hegyi szerpentinen fogunk leereszkedni, a legfelkapottabb nyaraló helyre, Budvára. Itt fogjuk tölteni az éjszakát és a vacsorát egy igazi motoros pubban fogjuk eltölteni az óváros szomszédságában.

3. nap: Budva (MNE) - Korcula sziget (CRO)

Budvából indulva először a Lovcen hegység és nemzeti park szépségével és szerpentinjével ismerkedünk meg. Egy igazán érdekes szerpentinen fogunk a Kotori öbölbe leereszkedni miután elkészült a legszebb kép az öbölről. Egészen pontosan 24 hajtűkanyart kell teljesíteni. Kotor városától Tivat felé haladunk tovább ahol kompra szálunk és átszeljük az öblöt, majd Herceg Novi irányába elhagyjuk az országot és átlépünk Horvátországba. Dubrovnikra vetünk egy pillantást a város fölé magasodó sziklákról, majd folytatjuk utunk a Peljesac félsziget felé. A cél a félszigeten lévő Orebic, ahol vár ránk egy rövid komp utazás, mellyel Korcula szigetére érkezünk meg. Korcula többek között arról is híres, hogy a legenda szerint itt született Marco Polo. Az éjszakát ezen a mesés szigeten töltjük.

4. nap: Korcula sziget (CRO) - Szarajevó (BIH)

Reggel még vár ránk egy utolsó komp út mellyel visszatérünk a Peljsac félszigetre. Viszont ez alkalommal végigmotorozunk a félsziget lágyan kanyargó útjain egészen Ston városig, ahol is az a falerődítmény húzódik mellyel valamikor védték a félsziget bejáratát. Innét ismételten a tengerparti út lesz a sláger egészen Neumig, Bosznia egyetlen tengerparti városáig. A folytatásban elhagyjuk az Adria vidékét és Boszniában fogunk haladni, ahol megnézzük a mesés Mosztár óvárosát és öreg hídját. A nap végén Szarajevóba fogunk megérkezni ahol az éjszakát is töltjük. Vacsora a fantasztikus hangulatú óvárosban lesz, majd a nap levezetéseként meglátogatjuk a szarajevói sörgyár sörözőjét, ahol mindig fergeteges a hangulat.

5. nap: Szarajevó (BIH) - Horgos (SRB)
Szarajevót elhagyva mesés hegyvidéken, vadlovakkal tarkított fensíkokon és fantasztikus szerpentineken haladunk Szerbia irányába. Újvidéknek tartva azt a Fruska Gora hegyen átkelve érjük el, majd ott autópályára hajtunk, melyen tovább haladunk Horgosnak (Magyar – Szerb határátkelő), ahol ez a csodálatos túra véget ér.


Euro_icon_32 MOTOROS TÚRA RÉSZVÉTELI DÍJAI

twinMOTOROS - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel)
€ 345
doubleMOTOROS UTASSAL - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros és utasa francia vagy kétágyas szobában)
€ 615
singleMOTOROS EGYÁGYAS SZOBÁBAN - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros egyedül egy szobában)
€ 410

Részvételi díj fizetési instrukciók és feltételek


Részvételi díj tartalmazza:

 • Szállást a túra teljes időszakára kiváló minőségű szállodákban (min. 3 – 4 csillag), a helyi jellegeknek megfelelően
 • Minden nap reggelit, összesen 4
 • Minden nap vacsorát, összesen 4
 • Egy igazi vajdasági reggelit az indulás napján
 • Komphasználati díjat személyre és motorra – TIvat és Herceg Novi között
 • Az összes (2 darab) komphasználati díjat személyre és motorra – Korcula szigetre
 • Túra információs csomagot mely információkat tartalmaz az útvonalról, szállásokról
 • Ajándékcsomag
 • Túra vezetést


Nem tartalmazza a részvételi díj:

 • Baleset és utasbiztosítás
 • Üzemanyag
 • Személyes szükségleteket és minden olyan szolgáltatás mely nem lett felsorolva, hogy tartalmazza


bringYourOwn1 BÉRMOTOR LEHETŐSÉG

Nincs motorod de szeretnél részt venni ezen a motoros túrán? Ki szeretnél próbálni egy másik motort? Megoldjuk! Tudunk neked bérmotort biztosítani a túra helyszínén. 

Amennyiben ezen a túrán szeretnél bérelt motorral részt venni, mindenképpen kérj tőlünk előzetes ajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével!

Bérmotor választása esetén annak költségét nem tartalmazza a fenti részvételi díj!

KATTINTS IDE ÉS KÉRJ AJÁNLATOT BÉRELHETŐ MOTORRA

TÚRAVEZETŐK TÚRAVEZETŐK

A jelentkezők létszámától függően (amennyiben a létszám megköveteli) 2 vagy több profi túravezetőt biztosítunk a motoros túra lebonyolítására!

KÍSÉRŐ AUTÓ SZOLGÁLTATÁS

Ezen a motoros túrán lehetőségünk van kísérő autót biztosítani, mely szállítja a csomagokat, technikai segítséget nyújt, stb. A szolgáltatás elindításához min. 6 motoros jelentkezőnek kell igényelnie azt a jelentkezéskor.

A kísérő jármű költsége megoszlik az azt igénylő résztvevők között! Pl. ha 10 motoros igényli akkor ennek a szolgáltatásnak a díja kb. 50 euró/fő lenne. Természetesen minél többen igénylik annál kedvezőbb az ára.

0. ESTI SZÁLLÁS A TÚRA INDULÁSA KÖZELÉBEN

Amennyiben igényelnél szállást az ún. nulladik estére, vagyis a túra indulása előtti éjszakára az indulása pont közelében, úgy abban az esetben ezt jelentkezéskor az űrlap kitöltésénél kényelmesen megteheted. Nincs más dolgod mint bejelölni, hogy igényelsz szállást és mi már intézzük is azt neked!

TÚRA JELLEGE TÚRA JELLEGE

KÖRTÚRA

RÉSZTVEVŐI LÉTSZÁM

A jelentkezők felső (max.) határa: 20 motoros  (Az utas nem számít bele!)


Min. 6 jelentkező szükséges a túra megrendezéséhez (Az utas nem számít bele!)
KATTINTS IDE A RÉSZTVEVŐK LISTÁJÁHOZ

Túra részletek

DátumIdőtartam
5 nap / 4 éjszaka
5 vezetéssel töltött nap
Jelentkezési határidő
2019. Aug. 29.
Résztvevők
Min. 6 jelentkező szükséges a túra megrendezéséhez (Az utas nem számít bele!)
KATTINTS IDE A RÉSZTVEVŐK LISTÁJÁHOZ
Kezdete/Vége
Palics (SRB) / Palics (SRB)
Túra távja Túra távja
Teljes táv: 1800 km
Napi szakaszok: 270 - 400 km
Napi átlag vezetéssel töltött idő 7 - 8 óra
Útvonal jellegeÚtvonal jellege
A teljes túra aszfaltozott úton vezet. Az útvonal főleg kanyargós hegyi és tengerparti szakaszokból áll, kombinálva fő- és alsóbbrendű utakkal.
Szállás(ok)
Kiváló minőségű, kényelmes, komfortos szállodákban, helyi jellegeknek megfelelően.
Érintett látványosságok
Tara hegység, Zlatibor, Tara kanyon, Moracsa kanyon, Budva, Kotori-öböl, Lovcen hegység, Korcula sziget, Peljesac félsziget, Mosztár, Blagaj, Szarajevó
Ajánlott tudásszint
Az útvonal legtöbbször jó minőségű aszfaltozott úton vezet, mely tartalmazz több kanyargós szakaszt. Minimum 8000 kilométeres vezetői tapasztalat megléte szükséges.
TÚRA NEHÉZSÉGE: KÖNNYŰ
UTAK MINŐSÉGE:
HEGYVIDÉK: 70%
SÍK TEREP: 30%
NAPI ÁTLAG LÁTVÁNYOSSÁG
TÖRTÉNELEMI/KULTÚRÁLIS NEVEZETESSÉGEK
Kinek ajánljuk ezt a túrát
Azoknak ajánljuk akik szeretik a Balkán hangulatát, az Adria tenger szépségét! Ezen túrán lesz minden. Motorozás a hegyekben és a tengerparton, városnézés, gasztronómia. Aki nem járt még erre annak egyszer kötelező, aki volt már itt az általában visszavágyódik.
Egyedi túra igény
Tetszik az általunk meghirdetett túra? De nem jó az időpont, vagy egyedül szeretsz nekivágni, esetleg a barátaiddal mennél egy másik időpontban? Nem gond! Csak kattints az alábbi linkre, töltsd ki az űrlapot, küld el és mi hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!