A fenséges Dolomitok motoros túra 2019. július 16. és 20. között

AUSZTRIA | OLASZORSZÁG | SZLOVÉNIA

 

Mesés tájak, lenyűgöző szerpentinek, egy életre szóló motoros élmény! Igen, ez a Dolomitok, a világ egyik legszebb helye, az olasz Alpok szívébe!


Az Dolomitok nagyon sok utazni vágyó közkedvelt úti célja, hegymászók, gyalogtúrázók, kirándulni vágyók és a motorosok. Nem csoda hiszen ez a világ egyik legszebb helye, még inkább így fogod ezt te gondolni, ha velünk tartasz. Ezen a túrán a Dolomitok mesés útjain, fantasztikus szerpentinjein fogunk motorozni. Nem csoda hogy a Motorrad német motoros magazin is itt rendezi meg minden évben az Alpen Masters nagy motoros tesztjét. Mi is ezekre az utakra vezetünk el téged és ígérjük felejthetetlen élményekkel fogsz hazatérni 5 fantasztikus motoros nap után.

A motoros túra első napján még az osztrák Alpokban motorozunk, majd a második napon érjük el a Dolomitokat ahol már a  táj is megváltozik. Megannyi fenséges hágó, fantasztikus szerpentinben lesz részed. Ezen a túrán olyan hágókon fogunk motorozni mint a Passo Pordoi, Passo Gavia, Passo Sella, Falzarego, és még sorolhatnánk. Hazautunk Szlovénián keresztül vezet majd, így belekóstolhatsz a Júlia Alpok mesés vidékébe is.

Ha csak egy túrára tudsz idén eljönni, akkor ezt válaszd! Ígérjük nem fogod megbánni!


Részletes napi program

1. nap: Sopron (HUN) - Schladming (AUT)

A motoros túrát Sopron (Magyarország) környékéről indítjuk a délelőtti órákban (kb. 10 óra). Ide kell megérkezni majd mindenkinek. Aki messziről érkezik, meg is szállhat előző este a környéken.

Első napon neki vágunk az Osztrák utaknak. Bécsújhely elkerülésével Kalte Kuchl felé haladunk, ahol megtartjuk az ebédszünetet. Innét Meriazell felé vesszük az irányt, mely Ausztria vallási zarándokközpontja. Már ezen a napon csodás tájakon és kellemesen kanyargós utakon foguk haladni, Wildlapent érintve a Schladmingi régióba megyünk, ahol szállásunk lesz erre az éjszakára.

2. nap: Schladming (AUT) - Arabba (ITA)

Reggel időben útra kelünk, hogy minél kényelmesebben, sok megállóval tudjuk teljesíteni a napi szakaszt. Először a Filzmoss strasse mesés vidékéne haladunk, majd az Obertauern régión keresztül a Turracherhöhe felé vesszük az irányt. A folytatásban elhaladunk a Millstatter tó mellet és Lienz érintésével a Staller Sattel hágó felé vesszük az irányt. Itt fogunk átlépni Olaszországba. A nap hátrelévő részében a mesés Dél-Tiroli vidéken fogunk haladni, néhol igen keskeny utakon, lélegzetállító táj kíséretében. Szállásunk a Sella Ronda szívében, Arraba környékén lesz. Itt 2 éjszakát fogunk eltölteni.

 

3. nap: Arabba (ITA) - Arabba (ITA)

Ezen a napon teszünk egy kört a Dolomitokban. Először a Pordoi hágót célozzuk meg, innét a híres Sella hágó felé kanyarodunk, majd a Gardena következik. A folytatásban északi irányba haladunk és nagyon sok kis, de annál szebb hágókat járunk be a Dél-Tiroli vidéken. Bolzano-t kis hegyi utakon kerüljük el, hogy felkapaszkodjunk a Passo Nigra szerpentinjein, majd Canazei városkán keresztül még megnézzük a Passo di Fedaia és Passo di Falzarego hágókat, mielőtt visszatérnénk Arabba környéki szállásunkra ahol finom vacsorával és hideg sörrel várnak bennünket.

 

4. nap: Arabba (ITA) - Kranjska Gora (SLO)

Reggel útnak indulunk a Dolomitok szívén keresztül Cortina D’Ampezzo felé. Ezen a napon még áthaladunk még egy-két ismertebb hágón a Dolomitokban –  Passo di Giau, Passo Tre Croci, Passo della Mauria… szépen lassan magunk mögött a Dolomitok mesés hegyvonulatait is. A napi szakasz vége már Szlovéniában a Júlia Alpok szívében, A Triglav nemzeti parkban, a Kranjsak Goraban lesz.  lesz. Az ide vezető utunkat lenyűgöző szerpentineken fogjuk teljesíteni.

 

5. nap: Kranjska Gora (SLO) - Nagykanizsa (HUN)

Reggeli kávé a Bledi tó partján majd elindulunk a haza vezető úton. Egy rövid, de annál izgalmasabb szakasz kedvéért átmegyünk ismételten Ausztriába és Lavamünd -nél, a 69 -es út fantasztikus szerpentinjein fogunk haladni. Egy mesés borvidéken keresztül Maribornál ismételten vissza térünk Szlovéniába, ahol autópályára hajtunk és í]y fogunk megérkezni Magyarországra a túra végpontjához Nagykanizsa környékére.

 


Euro_icon_32 MOTOROS TÚRA RÉSZVÉTELI DÍJAI

twinMOTOROS - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel)
€ 380
doubleMOTOROS UTASSAL - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros és utasa francia vagy kétágyas szobában)
€ 675
singleMOTOROS EGYÁGYAS SZOBÁBAN - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros egyedül egy szobában)
€ 460

Részvételi díj fizetési instrukciók és feltételek


Részvételi díj tartalmazza:

 • Szállást a túra teljes időszakára kiváló minőségű szállodákban (min. 3 csillagos szállodák), a helyi jellegeknek megfelelően
 • Minden nap reggelit, összesen 4
 • Minden nap vacsorát, összesen 4
 • Túra információs csomagot mely információkat tartalmaz az útvonalról, szállásokról
 • Ajándékcsomag
 • Túra vezetést


Nem tartalmazza a részvételi díj:

 • Baleset és utasbiztosítás
 • Üzemanyag
 • Személyes szükségleteket és minden olyan szolgáltatás mely nem lett felsorolva, hogy tartalmazza


Nem tartalmazza a részvételi díj:

 • Baleset és utasbiztosítás
 • Üzemanyag
 • Személyes szükségleteket és minden olyan szolgáltatás mely nem lett felsorolva, hogy tartalmazza


bringYourOwn1 BÉRMOTOR LEHETŐSÉG

Nincs motorod de szeretnél részt venni ezen a motoros túrán? Ki szeretnél próbálni egy másik motort? Megoldjuk! Tudunk neked bérmotort biztosítani a túra helyszínén. 

Amennyiben ezen a túrán szeretnél bérelt motorral részt venni, mindenképpen kérj tőlünk előzetes ajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével!

Bérmotor választása esetén annak költségét nem tartalmazza a fenti részvételi díj!

KATTINTS IDE ÉS KÉRJ AJÁNLATOT BÉRELHETŐ MOTORRA

TÚRAVEZETŐK TÚRAVEZETŐK

A jelentkezők létszámától függően (amennyiben a létszám megköveteli) 2 vagy több profi túravezetőt biztosítunk a motoros túra lebonyolítására!

KÍSÉRŐ AUTÓ SZOLGÁLTATÁS

Ezen a motoros túrán lehetőségünk van kísérő autót biztosítani, mely szállítja a csomagokat, technikai segítséget nyújt, stb. A szolgáltatás elindításához min. 6 motoros jelentkezőnek kell igényelnie azt a jelentkezéskor.

A kísérő jármű költsége megoszlik az azt igénylő résztvevők között! Pl. ha 10 motoros igényli akkor ennek a szolgáltatásnak a díja kb. 75 euró/motoros lenne. Természetesen minél többen igénylik annál kedvezőbb az ára.

TÚRA JELLEGE TÚRA JELLEGE

EGYIRÁNYÚ TÚRA

RÉSZTVEVŐI LÉTSZÁM

A jelentkezők felső (max.) határa: 12 motoros  (Az utas nem számít bele!)


Min. 6 jelentkező szükséges a túra megrendezéséhez (Az utas nem számít bele!)
KATTINTS IDE A RÉSZTVEVŐK LISTÁJÁHOZ

Túra részletek

DátumIdőtartam
5 nap / 4 éjszaka
5 vezetéssel töltött nap
Jelentkezési határidő
2019. Jun. 09.
Résztvevők
Min. 6 jelentkező szükséges a túra megrendezéséhez (Az utas nem számít bele!)
KATTINTS IDE A RÉSZTVEVŐK LISTÁJÁHOZ
Kezdete/Vége
Sopron (HUN) / Nagykanizsa (HUN)
Túra távja Túra távja
Teljes táv: kb. 1750 km
Napi szakaszok: 290 - 350 km
Napi átlag vezetéssel töltött idő 7 - 8 óra
Útvonal jellegeÚtvonal jellege
A teljes túra aszfaltozott úton vezet. Az útvonal főleg kanyargós szakaszokon vezet, kombinálva fő- és alsóbbrendű utakkal valamint szerpentines hegyi szakaszokkal.
Szállás(ok)
Kiváló minőségű, kényelmes, komfortos szállodákban, helyi jellegeknek megfelelően. (Min. 3 csillagos szállodák)
Érintett látványosságok
Dolomitok, Staller Sattel, Passo Tre Croci, Passo Di Falzerago, Passo Di Gardena, Passo Di Sella, Passo Nigra, Carlo Magno, Passo Della Maurina, Passo di Fedaiai, Passo di Giau
Ajánlott tudásszint
Az útvonal nagyon kanyargós aszfaltozott úton vezet, mely tartalmazz keskeny egysávos szakaszokat is. Minimum 10 000 kilométeres vezetői tapasztalat megléte szükséges.
TÚRA NEHÉZSÉGE: KÖZEPES
UTAK MINŐSÉGE:
HEGYVIDÉK: 100%
SÍK TEREP: 0%
NAPI ÁTLAG LÁTVÁNYOSSÁG
TÖRTÉNELEMI/KULTÚRÁLIS NEVEZETESSÉGEK
Kinek ajánljuk ezt a túrát
Ezt a túrát azoknak szánjuk akik szeretnének az Alpok legszebb részein motorozni, akik szeretik a sok hajtűkanyart, imádják a hegyi hágókat és egy kiváló hangulatú túrán szeretne részt venni.
Egyedi túra igény
Tetszik az általunk meghirdetett túra? De nem jó az időpont, vagy egyedül szeretsz nekivágni, esetleg a barátaiddal mennél egy másik időpontban? Nem gond! Csak kattints az alábbi linkre, töltsd ki az űrlapot, küld el és mi hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!