A mesebeli Írország motoros túra 2019. június 22. és 30. között

ÍRORSZÁG

 

Varázslatos táj, mely misztikus képzeleteket kelt, tapintható történelem! Gyere velünk és fedezd fel az Ír-sziget mesés vidékeit! Garantáljuk hogy a rabjává fogsz válni!


Írország nem nagy ország, mégis számtalan látnivalóval és mesés tájakkal vár mindenkit. Varázslatos élményben lesz része annak, aki idelátogat. Csodálatos tengerpartok és ódon városok, ősi temetkezési helyek és kőkeresztek, romos várkastélyok és körtornyok, csobogó vízesések és természeti szépségek

Gyere velünk erre a varázslatos túrára és járd be velünk ennek a szigetnek minden látnivalóját. A túra Dublinból indul és először az északi részeket fedezzük fel. Megszállunk Belfastban, Észak- Írország fővárosában mely az Egyesült Királyság fennhatósága alá tartozik.  Megnézzük az Óriások útját, a Gleanveagh Nemzeti ParkotSlieve League szikláit, Galway várost, Burren vidékét, a Moher sziklákat, Dingle félszigetet, a Kerry kört, Killarney nemzeti parkot és még sorolhatnánk a sok csodás tájat amit érinteni fogunk. Egy biztos ezen a túrán mindent látni fogsz amiért legalább egyszer érdemes ideutazni.

 


Részletes napi program

1. nap: Érkezés Dublinba, Írországba

Ezen a napon utazunk Dublinba, Írország fővárosába. Jelentkezéskor mindenki eldöntheti, hogy egyénileg szervezi utazását vagy pedig megbíz bennünket a kiutazás szervezéssel és közösen a csapattal együtt utazik. Megérkezésünk után elfoglaljuk a szállásunkat, átvesszük s felszerelést és a motorokat, majd a vacsora alkalmával csapunk egy bemutatkozást.

 

2. nap: Dublin (IRL) - Belfast (UK)

Reggeli után útra kelünk, hogy felfedezzük Észak-Írország szépségeit. Első megállónk a Trim kastély lesz, mely a legnagyobb Normann kastély Írországban. Innét a Brú na Bóinne (Bend of the Boyne) neolitikus kamrasírok, állókövek, kőkörök és más megalitikus régészeti leletekhez megyünk. A folytatásban tovább haladunk északnak és belépünk Észak-Írország területére. Itt a Mourne hegységen átkelve érkezünk meg Belfastba, ahol a szállásunk is lesz. Ez egy viszonylag rövid napi szakasz esz így akad majd bőven idő Belfast felfedezésére.

3. nap: Belfast (UK) - Letterkenny (IRL)

Reggel indulás után először a Carrickfergus, normann váránál tartunk egy fotószünetet, majd továbbutazunk  a gyönyörű és változatos Antrim tengerpart mentén, a világ egyik legszebb tengerparti útján. Útközben megézzük a Carrick-a-Rede szigetnél lévő kötélből készített függőhídat, melyen a bátrabbak átkelhetnek. Érkezés a világörökség részét képező Giant’s Causeway-hez, más néven Óriások útjához, ahol megcsodálhatjuk a 60 millió évvel ezelőtt, a természet ereje által formálódott, többségében hatszögletű oszlopokat. Innét Bushmills felé kanyarodunk ahol megnézzünk Írország legrégebbi, működő Whisky párlóját. Szállásunk ismét Írországban lesz már Latterkenny területén.

4. nap: Letterkenny (IRL) - Ballina (IRL)

Indulás után a Derryveagh hegység szívében elterülő Gleanveagh Nemzeti Park felé vesszük az irányt, melynek lenyűgöző természeti szépsége magával fog ragadni. Ez egy vadregényes, csillogó tavakkal tűzdelt, kísértetiesen gyönyörű vidék. Innét a Slieve League sziklákhoz megyünk, mely a legmagasabb szikla a térségben az Atlanti óceán partján.  A folytatásban a  W.B Yeats országaként is ismert Sligo megyén keresztül a napi szállásunkhoz megyünk, mely Ballina környékén lesz.

 

5. nap: Ballina (IRL) - Galway (IRL)

Ezen a napon először az Atlanti óceán partvidékével ismerkedünk meg. Áthaladunk a Ballycroy nemzeti parkon, majd teszünk egy pihenőt Westportban, melyet az írek csak a nyugat Velencéjének emlegetnek. Innét a Kylemore Apátság felé vesszük az irányt, ahol megnézzük a kastélyt és gyönyörű kertjei, majd majd folytatjuk utunk Galwayba. A várost gyakran emlegetik úgy mint a legírebb, hiszen talán az egyetlen hely az országban ahol még hallani az utca emberét írül beszélni. Szállásunk Galway környékén lesz.

6. nap: Galway (IRL) - Killarney (IRL)

Déli irányba indulunk útnak a Burrenen, a tengerparti mészkőmezőn keresztül. A karsztvidéken keresztül vezető út “holdbéli tájhoz” hasonlítható, ám mégis lenyűgöző táj. Megállunk az egyik legszebb és leghíresebb természeti jelenségnél, az óceán fölé falként magasodó Moher szikláknál. A folytatásban megnézzük a Bunratty Kastéllyt és a lábánál elterülő Skanzent. Innét a Dingle félszigetre megyünk, ahol csodálatos a panoráma, az Atlanti-óceán sziklás, szaggatott partvidéke fog elkápráztatni. Érdekes módon, talán itt érzi át az ember leginkább a Smaragd-sziget múltját és szépségét. Szállásunk Killarney környékén lesz.

7. nap: Killarney (IRL) - Waterford (IRL)

Reggeli után a túra egyik legszebb látnivalója következik. A napi szakaszunk a sziget egyik legszebb panorámaútján kezdődik. Barangolás a Kerry-gyűrűn, mely Írország dél-nyugati partvidékének egy nagy félszigetét foglalja magába. Itt találhatók Írország legmagasabb hegyei, innen nyílik csodálatos panoráma a Dingle öbölre. Megnézzük a Muckross kastélyt, mely a Muckross tó partján található.
Utunkat Corc majd Woterford felé folytatjuk. Szállásunk Waterford környékén lesz.

8. nap: Waterford (IRL) - Dublin (IRL)

Első utunk az Arany-völgy lapálya fölé emelkedő Cashel sziklájához, mely Írország “Akropolisza”, rajta XI-XIII. századból származó vár és székesegyház romjaival. Wicklow megyébe, melyet Írország zöld kertjének is neveznek. Zömében mesés hegyi útszakaszokon érünk Glendaloughba. Dublinba átkelve a Wicklow hegységen keresztül érkezünk meg. Még ezen napon leadjuk a motorokat és belevetjük magunkat Dublin éjszakai életébe.

9. nap: Hazautazás Dulinból, Írországból

Mielőtt elutaznánk Dublinból, lesz még egy kis idő a várost felfedezni. Természetesen ez fakultatív program. Közvetlen járattal fogunk hazautazni.


Euro_icon_32 MOTOROS TÚRA RÉSZVÉTELI DÍJAI

twinMOTOROS - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel)
€ 2100
doubleMOTOROS UTASSAL - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros és utasa francia vagy kétágyas szobában)
€ 3200
singleMOTOROS EGYÁGYAS SZOBÁBAN - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros egyedül egy szobában)
€ 2550

Részvételi díj fizetési instrukciók és feltételek


Részvételi díj tartalmazza:

 • Szállást a túra teljes időszakára kiváló minőségű szállodákban (min. 3 csillagos), a nélkülözhetetlen helyi hangulattal
 • Minden nap reggelit, összesen 8
 • Minden nap vacsorát, összesen 8
 • Repülőjegy és transzfer árát
 • Motorok szállítását Dublinba (Írország) és a túra végén Dublinból (Írország) haza – biztosítással
 • Túra információs csomagot mely információkat tartalmaz az útvonalról, szállásokról és Írországról
 • Ajándékcsomag
 • Túra vezetést


Nem tartalmazza a részvételi díj:

 • Baleset és utasbiztosítás
 • Személyes szükségleteket
 • Minden szolgáltatás ami nem lett említve a tartalmazza részben


bringYourOwn1 BÉRMOTOR LEHETŐSÉG

Nincs motorod de szeretnél részt venni ezen a motoros túrán? Ki szeretnél próbálni egy másik motort? Megoldjuk! Tudunk neked bérmotort biztosítani a túra helyszínén. 

Amennyiben ezen a túrán szeretnél bérelt motorral részt venni, mindenképpen kérj tőlünk előzetes ajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével!

Bérmotor választása esetén, tipustól függően, a részvételi díj tartalmazza a költségek egy részét!

KATTINTS IDE ÉS KÉRJ AJÁNLATOT BÉRELHETŐ MOTORRA

TÚRAVEZETŐK TÚRAVEZETŐK

A jelentkezők létszámától függően amennyiben a létszám megköveteli 2 vagy több profi túravezetőt biztosítunk a motoros túra lebonyolítására!

UTAZÁS A TÚRA KEZDŐPONTJÁHOZ REPÜLŐVEL

Ezen a túrán szükséges repülős utazás igénybevétele a  túra kezdőpontjához, ami jelen esetben Dublin lesz Írországban. Amikor jelentkezel erre a túrára meg kell eldöntheted, hogy szervezetten a túraszervező szervezésében vagy  egyénileg saját szervezésben utazol a kezdőponthoz. (pl. Angliából vagy más országból jössz, esetleg több időt szeretnél abban a városban tölteni ahonnét a túra indul, stb.)

Kérlek vedd figyelembe, hogy a repülőjáratok időpontja változhat, így nekünk is változtatni kell az indulás időpontját. Ez azt jelenti hogy max. 1 vagy 2 nappal indulhatunk előbb illetve később. Természetesen ez nagyon ritkán fordul elő, de ha erre a túrára jelentkezel ezt is számításba kell venned!

MOTORKERÉKPÁR BEGYŰJTÉSE A SZÁLLÍTÁSHOZ

Amenniyben saját motorral vágsz neki a túrának, úgy azt az indulás dátuma előtt legkésőbb 5 nappal át kell adnod a szállítást végző cég telephelyén. Amennyiben nincs időd rá, esetleg rosszak az időjárási körülmények vagy csupán kényelmi szempontok alapján nem tudod eljuttatni a motorodat az általunk megadott címre, ebben az esetben kérheted segítségünket. Ez egy külön szolgáltatást melynek a költségeit nem tartalmazza a részvételi díj! Ennek költsége függ attól milyen messziről kell a motort elszállítani! Természetesen a motor hazaérkezése után vissza is tudjuk szállítani hozzád amennyiben igény lenne rá!

A motorkerékpár szállításhoz történő begyűjtéssel kapcsolatos információkért, árakért lépj velünk kapcsolatba!

MOTORSZÁLLÍTÁS

 • A motorok indulás előtt min. 5 nappal az általunk megjelölt telephelyen át kell adni szállításra
 • A szállítást egy erre kialakított tehergépjármű segítségével végezzük
 • Az átvételkor minden motorkerékpárt lefényképezünk, ezeket a képeket még azon a napon a tulajdonosnak átküldjük emailben, hogy igazolni tudjuk a motor milyen állapotban került átvételre 
 • A motorok 4 ponton kerülnek rögzítésre szállítás előtt. A sérülékeny részeket betekerjük fóliával! Az általunk elvégzett rögzítés komolyabb mint amit a kompon vagy vonaton alkalmaznak!
 • A szállítás során a rakomány (motorok) biztosítva vannak!
 • A motoros ruházatot valamint a nagyobb csomagok a motorokkal együtt kerülnek szállításra, nem pedig repülővel!
 • Amennyiben az oldal dobozokat le kell venni a motorról, akkor azokat külön fóliában tekerve elcsomagoljuk, hogy ne sérülhessen az utazás során!
 • A motorokat hazaérkezés után 3-4 nappal ugyan azon a telephelyen lehet átvenni, mint amelyiken át lett adva szállításra szállításra!

TÚRA JELLEGE TÚRA JELLEGE

KÖRTÚRA

RÉSZTVEVŐI LÉTSZÁM

A jelentkezők felső (max.) határa: 12 motoros  (Az utas nem számít bele!)


Min. 8 motoros jelentkezése szükséges a túra megrendezéséhez
KATTINTS IDE A RÉSZTVEVŐK LISTÁJÁHOZ

Túra részletek

DátumIdőtartam
9 nap / 8 éjszaka
7 vezetéssel töltött nap
Jelentkezési határidő
2019. Apr. 28.
Résztvevők
Min. 8 motoros jelentkezése szükséges a túra megrendezéséhez
KATTINTS IDE A RÉSZTVEVŐK LISTÁJÁHOZ
Kezdete/Vége
Dublin (IRL) / Dublin (IRL)
Túra távja Túra távja
Teljes táv: 1700 km
Napi szakaszok: 270 - 330 km
Napi átlag vezetéssel töltött idő 6 - 7 óra
Útvonal jellegeÚtvonal jellege
A teljes túra aszfaltozott úton vezet. Az útvonal főleg kanyargós hegyi és tengerparti szakaszokból áll, kombinálva fő- és alsóbbrendű utakkal..
Szállás(ok)
Kiváló minőségű kényelmes, komfortos szállodákban, a nélkülözhetetlen helyi hangulattal. (min. 3 csillagos szállodák)
Érintett látványosságok
Dublin, Trim kastély, Giant's Causeway, Gleanveagh Nemzeti Park, Slieve League, Galway, Burren , Moher sziklák, Dingle félszigetet, Kerry kör, Killarney, Bend of the Boyne, Antrim tengerpart, Bushmills, Wicklow hegység
Ajánlott tudásszint
Az útvonal legtöbbször jó minőségű aszfaltozott úton vezet, mely tartalmazz több kanyargós szakaszt. Minimum 8000 kilométeres vezetői tapasztalat megléte szükséges.
TÚRA NEHÉZSÉGE: KÖNNYŰ
UTAK MINŐSÉGE:
HEGYVIDÉK: 60%
SÍK TEREP: 40%
NAPI ÁTLAG LÁTVÁNYOSSÁG
TÖRTÉNELEMI/KULTÚRÁLIS NEVEZETESSÉGEK
Kinek ajánljuk ezt a túrát
Azoknak akik már kora tavasszal szeretnének mesés tájakon saját motorozni! Akik szeretnek úgy túrázni hogy közben felfedezik a tájat, városokat de közben igazi motoros élményekben részesülnek!
Egyedi túra igény
Tetszik az általunk meghirdetett túra? De nem jó az időpont, vagy egyedül szeretsz nekivágni, esetleg a barátaiddal mennél egy másik időpontban? Nem gond! Csak kattints az alábbi linkre, töltsd ki az űrlapot, küld el és mi hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!