A misztikus Szerbia motoros túra 2019. július 25. és 28. között

SZERBIA

 

Egy mesés túra mely megismertet Szerbiával! Igazi Balkán hangulat, lélegzetállító tájak, ókori emlékek, érintetlen természet! Gyere velünk és ismerd meg a misztikus Szerbiát!


Szerbiára általában úgy tekintenek mint egy tranzitországra és csak átutaznak rajta. Ezért sokan nem is sejtik mennyi látnivalóval várja az idelátogatókat ez a vidék! Az országot egy különös misztikum lengi körül, pedig nagyon sok látnivalóval és igazán vendégszerető emberekkel vár mindenkit!

A túra az ország északi csücskétől indulunk útnak, érintjük a Duna legszebb vidékét a vaskapu szorost. Megnézzük az ősi római romokat Gamzigrad-ban, az Öreg hegyet (Stara planina) ,eltöltünk egy estét az ördög városánál (Djavolja Varos), megmásszuk a Kopaonik, Zlatibor és a Tara hegységet, megnézzük a Drina folyó legszebb részeit, ellátogatunk a híres filmrendező Emir Kusturica Favárosába. Mindezt a nélkülözhetetlen Balkán hangulattal és gasztronómiával megfűszerezve! Ez az ország szerepelt a Travel Channel legnépszerűbb műsorában a Világ legjobb motoros túráiban, Henry Cole vezetésével!


Részletes napi program

1. nap: Horgos (SRB) - Kladovo (SRB)

 

A motoros túra Palicsról (Szerbia) veszi kezdetét, és egy rövid autópálya szakasz után Újvidéken állunk meg, hogy elfogyasszunk egy igazi vajdasági reggelit. Innét mellékutakon haladunk Pancsova és Szendrő érintésével Galambóc váráig. A folyó a teljes szakaszán itt a legszélesebb, valamint itt  található a Vaskapu (Djerdap) szoros és nemzeti park bejárata is, mely szerintünk a Duna egyik legszebb szakasza.  A szoroson átkelve érjük Kladovo városát, ahol az éjszakát fogjuk tölteni.

 

2. nap: Kladovo (SRB) - Nis (SRB)

Kladovo -ról délnek tartunk  a Bolgár határ mentén, egészen Gamzigrad-ig. Itt Felix Romuliana római kori palota maradványait fogjuk megnézni. Majd megnézzük a Lazarov kanyont és tovább haladunk ismételten délnek a hegyek között, Elkanyarodunk az Öreg hegy (Stara planina) vidékére, majd Nisben megnézzük a koponya tornyot. Az éjszakát is ebben a városban fogjuk tölteni.

 

3. nap: Nis (SRB) - Zlatibor (SRB)

Nyugatnak tartva először az Ördög városa (Djavolja Varos) a cél, mely egy sajátos szikla formáció a Radan hegységben. Ez a képződmény hasonlít a törökországi Kappadókia területén lévő képződményekre. Innét Szerbia egyik kedvelt kirándulóhelyének, a Kopaonik hegységnek indulunk meg. Egy kis kalandozás Dél-Szerbia hegyei között, érintve Kraljevo és Novi Pazar városait, az Uvac folyó legszebb részéhez fogunk megérkezni Nova Varos mellett. Innét Zlatibor-ba megyünk ahol az éjszakát fogjuk tölteni.

 

4. nap: Zlatibor (SRB) - Palics (SRB)

Zlatiborból indulva, a Tara hegységen keresztül leereszkedünk a Drina folyó mellé, ahol megállunk megnézni a folyó közepén lévő kis házikót. A folytatásban egy kis szerpentinen haladunk Valjevo irányába, majd onnét ismét Újvidéknek tartva a Fruska Gora hegyen átkelve érjük el az autópályát, melyen tovább haladunk Horgosnak (Magyar – Szerb határátkelő), ahol ez a csodálatos túra véget ér.


Euro_icon_32 MOTOROS TÚRA RÉSZVÉTELI DÍJAI

twinMOTOROS
(Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel)
€ 275
doubleMOTOROS UTASSAL
(Motoros és utasa francia vagy kétágyas szobában)
€ 495
singleMOTOROS EGYÁGYAS SZOBÁBAN
(Motoros egyedül egy szobában)
€ 335

Részvételi díj fizetési instrukciók és feltételek


Részvételi díj tartalmazza:

  • Szállást a túra teljes időszakára kiváló minőségű szállodákban (min. 3 csillag), a helyi jellegeknek megfelelően
  • Félpanziós ellátást a túra teljes időtartamára – reggeli és vacsora
  • Egy igazi vajdasági reggelit az indulás napján
  • Autópálya használati díját a szerbiai szakaszon
  • Túra információs csomagot mely információkat tartalmaz az útvonalról, szállásokról
  • Ajándékcsomag
  • Túra vezetést


Nem tartalmazza a részvételi díj:

  • Baleset és utasbiztosítás
  • Üzemanyag
  • Személyes szükségleteket és minden olyan szolgáltatás mely nem lett felsorolva, hogy tartalmazza


bringYourOwn1 BÉRMOTOR LEHETŐSÉG

Nincs motorod de szeretnél részt venni ezen a motoros túrán? Ki szeretnél próbálni egy másik motort? Megoldjuk! Tudunk neked bérmotort biztosítani a túra helyszínén. 

Amennyiben ezen a túrán szeretnél bérelt motorral részt venni, mindenképpen kérj tőlünk előzetes ajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével!

Bérmotor választása esetén annak költségét nem tartalmazza a fenti részvételi díj!

KATTINTS IDE ÉS KÉRJ AJÁNLATOT BÉRELHETŐ MOTORRA

TÚRAVEZETŐK TÚRAVEZETŐK

A jelentkezők létszámától függően (amennyiben a létszám megköveteli) 2 vagy több profi túravezetőt biztosítunk a motoros túra lebonyolítására!

KÍSÉRŐ AUTÓ SZOLGÁLTATÁS

Ezen a motoros túrán lehetőségünk van kísérő autót biztosítani, mely szállítja a csomagokat, technikai segítséget nyújt, stb. A szolgáltatás elindításához min. 6 motoros jelentkezőnek kell igényelnie azt a jelentkezéskor.

A kísérő jármű költsége megoszlik az azt igénylő résztvevők között! Pl. ha 10 motoros igényli akkor ennek a szolgáltatásnak a díja kb. 50 euró/fő lenne. Természetesen minél többen igénylik annál kedvezőbb az ára.

0. ESTI SZÁLLÁS A TÚRA INDULÁSA KÖZELÉBEN

Amennyiben igényelnél szállást az ún. nulladik estére, vagyis a túra indulása előtti éjszakára az indulása pont közelében, úgy abban az esetben ezt jelentkezéskor az űrlap kitöltésénél kényelmesen megteheted. Nincs más dolgod mint bejelölni, hogy igényelsz szállást és mi már intézzük is azt neked!

TÚRA JELLEGE TÚRA JELLEGE

KÖRTÚRA

RÉSZTVEVŐI LÉTSZÁM

A jelentkezők felső (max.) határa: 20 motoros  (Az utas nem számít bele!)


Min. 6 jelentkező szükséges a túra megrendezéséhez (Az utas nem számít bele!)
KATTINTS IDE A RÉSZTVEVŐK LISTÁJÁHOZ

Túra részletek

DátumIdőtartam
4 nap / 3 éjszaka
4 vezetéssel töltött nap
Jelentkezési határidő
2019. Jun. 23.
Résztvevők
Min. 6 jelentkező szükséges a túra megrendezéséhez (Az utas nem számít bele!)
KATTINTS IDE A RÉSZTVEVŐK LISTÁJÁHOZ
Kezdete/Vége
Horgos (SRB) / Horgos (SRB)
Túra távja Túra távja
Teljes táv: kb. 1450 km
Napi szakaszok: 280 - 400 km
Napi átlag vezetéssel töltött idő 6 - 8 óra
Útvonal jellegeÚtvonal jellege
A teljes túra aszfaltozott úton vezet. Az útvonal főleg kanyargós szakaszokon vezet, kombinálva fő- és alsóbbrendű utakkal valamint szerpentines hegyi szakaszokkal.
Szállás(ok)
Kiváló minőségű, kényelmes, komfortos szállodákban, helyi jellegeknek megfelelően. (Min. 3 csillagos hotel/szálloda)
Érintett látványosságok
Vaskapu szoros, Kazan szoros, Felix Romuliana, Lazarev kanyon, Stara Planina, Djavolja Varos (Ördög városa), Kopaonik, Zlatibor, Tara hegység, Drvengrad
Ajánlott tudásszint
A teljes túra jó minőségű aszfaltozott úton vezet, enyhe ívű kanyarokkal, melyeket könnyű kezelni. Minimum 5000 kilométeres vezetői tapasztalat megléte szükséges.
TÚRA NEHÉZSÉGE: KÖNNYŰ
UTAK MINŐSÉGE:
HEGYVIDÉK: 70%
SÍK TEREP: 30%
NAPI ÁTLAG LÁTVÁNYOSSÁG
TÖRTÉNELEMI/KULTÚRÁLIS NEVEZETESSÉGEK
Kinek ajánljuk ezt a túrát
Ezzel a túrával be szeretnénk neked mutatni Szerbia vidékeit. Szerbiát általában mindenki tranzit országként használja és nem is igazén ismerik az emberek mennyi minden látnivaló akad itt. A túra célja hogy a negatív sztereotípiák lerombolása Szerbiával szemben! Hidd el megfogsz lepődni mennyi rejtet szépsége van ennek az országnak!
Egyedi túra igény
Tetszik az általunk meghirdetett túra? De nem jó az időpont, vagy egyedül szeretsz nekivágni, esetleg a barátaiddal mennél egy másik időpontban? Nem gond! Csak kattints az alábbi linkre, töltsd ki az űrlapot, küld el és mi hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!