A nagy Alpesi körút motoros túra 2019. július 6. és 14. között

SVÁJC | FRANCIAORSZÁG | MONACO | OLASZORSZÁG

 

Motorozz a világ egyik legfantasztikusabb útján, mely egyben a legmagasabb és leglátványosabb része az Alpoknak. Ez az út a “Route des Grandes Alpes”, avagy a Franciaországban található nagy Alpesi út!


Minden nyáron, a motorosok nagy örömére Franciaországban újra megnyílik a Route Des Grandes Alpes, avagy a Nagy Alpesi Út. Ez az útvonal az Alpok legszebb hegyein és hágóin vezet keresztül egészen a Földközi tengerig, vagyis a híres Cote d’Azur -ig.

Ezt az útvonalat egyszer mindenkinek be kell járnia és ha velünk tartasz, ígérjük életre szóló élményben lesz részed. Megnézheted a Mont-Blanc vidékét, Európa legmagasabb hágóin motorozhatsz, csavaroghatsz az Aranyparton, meglátogathatod a mesés Provence régiót és a Verdon kanyont! Kell ennél több egy igazi motoros túrához?

A túra a svájci határtól veszi kezdetét, keresztül vezet Svájc legszebb hegyein és hágóin egészen a Genfi-tó partjáig, ahol kezdődik a világ egyik legszebb hegyi útja, a nagy Alpesi út. Innét indulva több napon keresztül még csodásabb utazásban lesz részed, olyan hágókon fogunk áthaladni mint Col de l'Iseran, Col du Galibier, Col d'Izoard, Col du Bonette és a Col de Turini. Bejárjuk Provance legszebb részeit, ellátogatunk a Verdon kanyonhoz is, majd újra a Genfi-tó felé haladunk olyan hágókon és utakon keresztül amelyeket még nem jártunk be. Meglátogatjuk a Mont Blanc kilátóját is, majd ismét Svájc mesés vidékén motorozva érkezünk vissza az Osztrák határhoz.

Annak érdekében hogy minél többet tudjuk az Alpok nagy útján és Provence régióban barangolni, Bécsből éjszakai vonattal utazunk a svájci határhoz. Innét vágunk neki az izgalmas túrának. Természetesen nem kötelező vonattal utazni. Amennyiben időd engedi és szívesen végigmotoroznál Ausztrián, akkor részünkről ennek semmi akadálya, csupán a jelentkezés során a feldkirchi találkozást kell választanod.


Részletes napi program

1. nap: Bécs (AUT) - éjszakai vonat Feldkirchbe (AUT)

Az igazi motoros túra Feldkirchből (Ausztria) veszi kezdetét, viszont ide el is kell jutnia minden résztvevőnek. Mi éjszakai vonattal utazunk Bécsből Feldkirchbe, a svájci határhoz. A vonat a bécsi nyugati pályaudvarról indul szombat este, a beszálláshoz legkésőbb 9 órára kell ide megérkezni.

Természetesen van lehetőség Feldkirchi csatlakozáshoz is. Ebben az esetben nincs más dolgod csupán a jelentkezéskor megadnod hogy vonattal jössz Bécsből, vagy Feldkirchben csatlakozol a csapathoz.

2. nap: Feldkirch (AUT) - Aosta völgy (ITA)

A túra Feldkirchből reggel 9 óra körül fogja kezdetét venni. Áthaladunk Európa egyik mini államán Lichtesteinen is, majd Svájc mesés vidékén fogunk motorozni szinte egész nap. Ezen a napon már javában belekóstolunk a hegyi szerpentinekbe és a hegyek mesés vidékébe, Chur érintésével olyan hágókat fogunk áthaladni mint a Oberalppas vagy a Furkapass. A nap végére Olaszországba a Gran San Bernardo hágón keresztül az Aosta völgybe érkezünk meg. Az éjszakát ebben a térségben  fogjuk tölteni.

3. nap: Aosta völgy (ITA) - Briancon (FRA)

Reggel az Aosta völgyből indulva nekikezdünk egy mesebeli utazásnak az Alpok legszebb útjain. Mielőtt elérnénk a nagy Alpesi utat, vagy ahogyan a helyik hívják – Route des Grandes Alpes, át kell kelnünk a kis San Bernard hágón, hogy megérkezzünk Franciaországba és az Alpok legjobb útjára. Már ezen a napon olyan legendás hágókon fogunk átkelni mint a Col l’Iseran, vagy a Col du Galibier. Elhaladunk a Mont Blanc mellett is melyet a visszafelé vezető úton fogunk meglátogatni. Szállásunk Briancon mesés alpesi város környékén lesz, az Olasz oldalon.

4. nap: Briancon (FRA) - Menton (FRA)

Búcsút intünk Briancon városkának egy rövid időre és a Cote d’Azur felé vesszük az irányt. Ezen a napon sem lesz hiány mesés hegyi utakban, olyan hágókat fogunk érinteni mint Col d’Izoard, Col du Bonette (Európa legmagasabb hágója) és a legendás Col de Turuni. Ezen a napon megérkezünk a nagy Alpesi út végéhez, Mentonba az azúrkék Ligúr tengerhez. Szállásunk Menton környékén lesz.

 

5. nap: Menton (FRA) - Menton (FRA)

Ez a nap valójában pihenőnap. Arra szolgál hogy élvezzük a Cote d’Azur vidékét. Megnézzük a Monacot, Nizzát, de akár még Saint Tropezt is, ahol a legendás Csendőr filmeket forgatták. De ha akarsz akkor lazíthatsz is egyet a tengerparton. A döntés a TE kezedben van.

 

 

 

6. nap: Menton (FRA) - Briancon (FRA)

Búcsút intünk a Cote d’Azur vidékének és újból a hegyek felé vesszük az irányt. Első látványos megállónk a Verdon-kanyon lesz, melyet sokszor emlegetnek Európa Grand Canyon-jának. Innét ismét Birancon felé haladunk tovább, olyan hágókon és útvonalon amit még nem érintettünk. Szállásunk ismét Briancon környékén lesz, az Olasz oldalon.

 

7. nap: Briancon (FRA) - Aosta völgy (ITA)

Brianconból indulva átlépünk egy kicsit Olaszországba, hogy még egy ismeretlen hegyi szakaszon és hágón ismét Francia földön haladjunk. Olyan hágókat érintünk Albertville környékén, mint a Col de la Madeleine, Col De Méraillet. Innét Chamonixba a Mont Balnc lábához megyünk, hogy a bátrabbak felvonóval felmenjek a 3840 méteren lévő üvegkilátóba. A folytatásban ismét a San Bernardino hágó felé vesszük az irányt és ha időszűkében leszünk akkor az fizetős alagutat is igénybe vesszük, hogy az Aosta völgyben lévő szállásunkig eljussunk.

 

8. nap: Aosta völgy (ITA) - Feldkirch (AUT) - éjszakai vonat Bécsbe (AUT)

Reggel utoljára nézzük meg a Olasz-Svájci határon fekvő hágót hogy ezen a napon bejárjuk Svájc legszebb hágóit és szerpentinjeit. Átkelünk Grimselpass -on, majd a Sustenpass-on, és végezetüla a Klausenpass-t is megjárjuk. Mielőtt megérkeznénk Feldkirchbe még tiszteletünket tesszük Lichtenstein-ben is. Esti órákban érkezünk meg Feldkirchbe ahol feltesszük a motorokat a vonatra és elindulunk Bécsbe.

Aki Feldkirchbe csatlakozott annak itt véget ér a túra.

9. nap: Hazautazás Bécsből (AUT)

A vonat reggel 8 óra körül fog megérkezni a bécsi nyugati pályaudvarra. A motorok átvétele után, mindenki egyénileg utazik haza.

 


Euro_icon_32 MOTOROS TÚRA RÉSZVÉTELI DÍJAI - VONATTAL BÉCSBŐL

twinMOTOROS - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel)
€ 1150
doubleMOTOROS UTASSAL - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros és utasa francia vagy kétágyas szobában)
€ 1990
singleMOTOROS EGYÁGYAS SZOBÁBAN - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros egyedül egy szobában)
€ 1400

Részvételi díj fizetési instrukciók és feltételek

Euro_icon_32 MOTOROS TÚRA RÉSZVÉTELI DÍJAI - FELDKIRCHI TALÁLKOZÁSSAL

twinMOTOROS - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel)
€ 890
doubleMOTOROS UTASSAL - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros és utasa francia vagy kétágyas szobában)
€ 1590
singleMOTOROS EGYÁGYAS SZOBÁBAN - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros egyedül egy szobában)
€ 1140

Részvételi díj fizetési instrukciók és feltételek


Részvételi díj tartalmazza:

 • Szállást a túra teljes időszakára kiváló minőségű szállodákban (min. 3 csillag), a helyi jellegeknek megfelelően
 • 6 reggelit
 • 6 vacsorát
 • Vonatos utazás választása esetén vonatjegy árát Bécs-Feldkirch és Feldkirch -Bécs útvonalon 4 személyes hálófülkében,  mely a reggelit is tartalmazza
 • Vonatos utazás választása esetén a motor vasúti szállítását Bécs – Feldkirch és Feldkirch – Bécs útvonalon
 • Túra információs csomagot mely információkat tartalmaz az útvonalról, szállásokról
 • Ajándékcsomagot
 • Túra vezetést


Nem tartalmazza a részvételi díj:

 • Baleset és utasbiztosítás
 • Üzemanyag
 • Személyes szükségleteket és minden olyan szolgáltatás mely nem lett felsorolva, hogy tartalmazza


bringYourOwn1 BÉRMOTOR LEHETŐSÉG

Nincs motorod de szeretnél részt venni ezen a motoros túrán? Ki szeretnél próbálni egy másik motort? Megoldjuk! Tudunk neked bérmotort biztosítani a túra helyszínén. 

Amennyiben ezen a túrán szeretnél bérelt motorral részt venni, mindenképpen kérj tőlünk előzetes ajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével!

Bérmotor választása esetén annak költségét nem tartalmazza a fenti részvételi díj!

KATTINTS IDE ÉS KÉRJ AJÁNLATOT BÉRELHETŐ MOTORRA

TÚRAVEZETŐK TÚRAVEZETŐK

A jelentkezők létszámától függően (amennyiben a létszám megköveteli) 2 vagy több profi túravezetőt biztosítunk a motoros túra lebonyolítására!

KÍSÉRŐ AUTÓ SZOLGÁLTATÁS

Ezen a motoros túrán lehetőségünk van kísérő autót biztosítani, mely szállítja a csomagokat, technikai segítséget nyújt, stb. A szolgáltatás elindításához min. 6 motoros jelentkezőnek kell igényelnie azt a jelentkezéskor.

A kísérő jármű költsége megoszlik az azt igénylő résztvevők között! Pl. ha 10 motoros igényli akkor ennek a szolgáltatásnak a díja kb. 100 euró/fő lenne. Természetesen minél többen igénylik annál kedvezőbb az ára.

ELHELYEZÉS A VONATON

Az éjszakai vonaton az alapelhelyezés 4 ágyas (4 személyes) fekvőhelyes (kuset) kabin. Opcióban lehetőség van igényelni hálófülkés kabint (1 személyre vagy max. személyre!). Ez a lehetőség limitáltan elérhető - szerelvényenként max 10-12 kabin áll rendelkezésre! Ez az opció feláras!

Ezt az opciót a jelentkezési űrlapon lehet igényelni!

TÚRA JELLEGE TÚRA JELLEGE

KÖRTÚRA

RÉSZTVEVŐI LÉTSZÁM

A jelentkezők felső (max.) határa: 12 motoros  (Az utas nem számít bele!)


Min. 6 jelentkező szükséges a túra megrendezéséhez (Az utas nem számít bele!)
KATTINTS IDE A RÉSZTVEVŐK LISTÁJÁHOZ

Túra részletek

DátumIdőtartam
9 nap / 8 éjszaka
7 vezetéssel töltött nap
Jelentkezési határidő
2019. May. 19.
Résztvevők
Min. 6 jelentkező szükséges a túra megrendezéséhez (Az utas nem számít bele!)
KATTINTS IDE A RÉSZTVEVŐK LISTÁJÁHOZ
Kezdete/Vége
Bécs (AUT) vagy Feldkirch (AUT) / Bécs (AUT) vagy Feldkirch (AUT)
Túra távja Túra távja
Teljes táv: kb. 2400 km
Napi szakaszok: 250 - 370 km
Napi átlag vezetéssel töltött idő 6 - 8 óra
Útvonal jellegeÚtvonal jellege
A teljes túra aszfaltozott úton vezet. Az útvonal főleg fő- és alsóbbrendű utakon vezet, kombinálva kanyargós hegyi és szerpentines szakaszokkal. Néhol 1 sávosra keskenyedő utak!
Szállás(ok)
Kiváló minőségű, kényelmes, komfortos szállodákban, helyi jellegeknek megfelelően.
Érintett látványosságok
Route des Grandes Alpes, Col de l’Iseran, Mont Blanc, Col du Galibier, Col d’Izoard, Col de Turini, Menton, Monte Carlo, Provence, Briancon, Verdon-kanyon, Svájc
Ajánlott tudásszint
Az útvonal nagyon kanyargós aszfaltozott úton vezet, mely tartalmazz keskeny egysávos szakaszokat is. Minimum 10 000 kilométeres vezetői tapasztalat megléte szükséges.
TÚRA NEHÉZSÉGE: KÖZEPES
UTAK MINŐSÉGE: KIVÁLÓ
HEGYVIDÉK: 100%
SÍK TEREP: 0%
NAPI ÁTLAG LÁTVÁNYOSSÁG
TÖRTÉNELEMI/KULTÚRÁLIS NEVEZETESSÉGEK
Kinek ajánljuk ezt a túrát
Ezt a túrát elsősorban az Alpok szerelmeseinek ajánljuk. Olyan túrázóknak akik szeretik a hegyvidéket, a szerpentineket. Ez a túra elsősorban a hegyvidékről és a vidék megismeréséről szól!
Egyedi túra igény
Tetszik az általunk meghirdetett túra? De nem jó az időpont, vagy egyedül szeretsz nekivágni, esetleg a barátaiddal mennél egy másik időpontban? Nem gond! Csak kattints az alábbi linkre, töltsd ki az űrlapot, küld el és mi hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!