A sokszínű Marokkó motoros túra 2020. március 17. és 28. között

MAROKKÓ | SPANYOLORSZÁG

 

Keleti bazárok, hatalmas hegyek, tevék, egzotikus látnivalók csodálatos tájak, végtelen sivatag, egzotikus fűszerek, mesés utak – ez Marokkó! Gyere és fedezd fel velünk!


Gyere velünk és ismerkedj meg Marokkó lenyűgöző tájaival, kultúrájával és történelmével, egy fantasztikus motoros túrán. Az országnak gazdag történelme és erős keleti kötődése van. Látogass el Fez és Marakesh királyi városokba, ismerd meg az Atlasz hegység vidékét, nézd meg a sziklás kanyonokat és a sivatag változatos táját.

A túra Andalúziában, Malagában kezdődik, de már az első motoros napon komppal átkelünk Afrikába.
Sorban fognak érni az élmények: motorozunk a Rif hegység útjain, megnézzük Fez ősi városát, majd elérjük az Atlasz-hegységet és végül a Szaharát is. A régi álmod hogy a sivatagot egy teve hátán hódítsd meg itt valóra fog válni, mert az Erfoud oázisa ezt lehetővé teszi! A sivatagban egy pihenőnapot is eltöltünk.

A sivatag után újra motorozunk az Atlasz-hegységen. meglátogatjuk a Todra szurdokot és a Dades völgyet. Elérjük kasbahok régióját is - régi erődök vagy kastélyok - Quarzazate környékét. Innét a Tizi n'Tichka hágón keresztül Marrakesh a következő célpontunk. Itt ismét eltöltünk egy pihenőnapot, mert Marokkó negyedik legnagyobb városa mindenki számára kínál valamit.

Marrakech-ból az útvonal észak felé vezet tovább minket, de még mielőtt visszatérnénk Európába megnézzük a Casabalncat is. A motoros túra Malagában fog véget érni.

Nem csak ajándéktárgyakkal,de számtalan felejthetetlen élménnyel gazdagabban fogsz erről a motoros túráról hazatérni!

Járd be Marokkót a saját motoroddal vagy bérelj egyet a segítségünkkel!


Részletes napi program

1. nap: Érkezés Malagába, Spanyolországba

Ezen a napon érkezik a motoros túra csoport Malagába, Andalúziába, Spanyolország legdélebbi tartományába. Ide lehet csoportosan a túraszervező szervezésében vagy akár egyénileg is utazni! Megérkezésünk után elfoglaljuk a szállásunkat, átvesszük a motorokat és kicsit megismerkedünk egymással mielőtt nekivágnánk Afrikának.

 

2. nap: Malaga - Chefchaouen

A marokkói motoros túra Malagaból veszi kezdetét és a part menti úton Tarifaig megyünk, ahonnan komppal eljutunk Afrikába. A Gibraltár-szoroson keresztül fogjuk elérni a legendás Tangeri kikötőt. Fantasztikus motoros útvonalak várnak Téged is az ország északi részén fekvő Rif hegységben. A Rif-hegységet hosszú lankás völgy szeli át, itt épült fel 1471-ben egy erőd, mely körül épült Chefchaouen vagy másképpen Chaouen, kék városa, ahol egy éjszakát tölthetsz el. Itt már ízelítőt kapsz Marokkóból!

 

3. nap: Chefchaouen - Fez

Észak-Marokkó nagyon zöld, dombokkal és búzamezőkkel. Ez a kép Marokkóról mindig meglepetést okoz az embereknek! Ezek a dombok között kanyarogva Volubilis római romokhoz megyünk.A mai napon az ősi császári és egyetemi város Fez lesz a végcél. Áthaladunk a volt Francia – Spanyol gyarmati határ ellenőrzőpontján,majd Északnyugat-Marokkó legnagyobb folyóján (Sebou) is. Miután megérkezünk Fez óvárosát, mely évszázadokon át csomópontja volt a legtöbb afrikai karavánnak, te is felfedezheted.

Fez óváros látogatás helyi idegenvezetővel – FAKULTATÍV PROGRAM!

4. nap: Fez - Merzouga

A Közép- és Magas Atlasz, ez a két hatalmas hegység várja, hogy egy nap alatt Északról Délnek tartva átkerüljünk rajta. Az Atlasz hegység egy természetes éghajlati határ Marokkóban. A mai szakasz a hófödte középhegységgel veszi kezdetét, és a dél-marokkói Szahara sivatag vörös homokdűnéi között fejeződik be.
A Ziz-folyó kanyonján és a légiósok által épített alagúton keresztül, hagyjuk el a hegyvidéket és érkezünk meg a Tafilalet régióba, a marokkói Szaharában lévő oázisok legdélibb csoportjába.
Ezen a vidéken pálmák nőnek ameddig a szem ellát. Áthaladunk az egykori karaván útvonalon és kis a homok nyelvek az aszfalton már a sivatag előjelei. A nap végére megérkezünk Merzougaba a homok dűnék közé.

5. nap: Merzouga - Pihenő nap a sivatagban

Ez a nap pihenőnap! Lazíthatsz a medencénél, mehetsz a hammamba, vagy egynapos kirándulást tehetsz az Erg Chebbi homokdűnéi között. A sivatagot felfedezhetett teveháton, terepjárókkal, buggy -kal és quadokkal egyaránt. Ez egy nagyszerű nap hogy tégy egy tevetúrát a dűnékbe, és megnézd a naplementét a legmagasabb dűne tetejéről!

 

A sivatagi programokon a részvétel FAKULTATÍV!

 

6. nap: Merzouga - Dades

A pihenő nap után a sivatag szélén elegendő energiát nyertél, hogy folytasd a túra legizgalmasabb részét. Az útvonal visszatér a hegyekbe és távol a főutaktól felfedezheted a termékeny völgyeket az Atlasz hegységben. Itt megismerheted a Berberek egyszerű életmódját. A napi szakasz abszolút fénypontja a Todra szurdok (Todra Gorge), mely a 200 méter magas egyenes falával és a keskeny kanyonjával fog elámítani! Ez az a Marokkó, amelyről mindig is álmodtál!

 

7. nap: Dades - Ouarzazate

Ma reggel elindulunk a kanyonba, hogy megismerkedjünk a négy híres hajtűkanyarral, amit minden képről felismersz! A Dades-szurdok vörös szikla formái úgy emelkednek ki a földből, mint valami a hosszú ujjak. A kanyonba egészen 60 kilométer mélyen bemotorozunk. Reggel iszunk egy kávét a szurdok legszűkebb pontján, ahol a Dades lenyűgöző kilátással vár.
A kasbah ösvény nyugat felé halad, mit mi rendületlenül követünk. Az Atlasz déli oldalán az útvonal mentén ókori agyagvárak mellett haladunk el, mely a karavánok történeteinek a tanúi voltak. Ezt a területet a filmesek is szeretik díszletként használni. Ouarzazate közelében sok elfeledett film díszlet is található.
Nem messze innen, Timbuktu és Marrakesh között a régi karaván útvonalon található Ait Benhaddou falu, amelynek az óvárosa az UNESCO világörökség listáján szerepel.

8. nap: Ouarzazate - Marrakesh

Mai nap egy igazi “kanyarvadász” nap lesz! Kilométereken keresztül, folyamatosan kanyarok várnak rád a Tizi-n-Tichka hágon a Magas-Atlasz hegységben. Láthatsz hófedte hegycsúcsokat  és motorozhatsz hajtűkanyarokban egészen a császári városig, ami nem más mint Marrakech. A Tizi-n-Tichka hágó a legmagasabb aszfaltozott hegyi átjáró Észak-Afrikában. A hágó tetején természetesen megállunk egy fényképre. Megérkezve Marrakeshbe, meglátogatjuk a híres Jemaa el-Fna téret még vacsora előtt.

Marakesh óváros látogatás helyi idegenvezetővel – FAKULTATÍV PROGRAM!

9. nap: Marrakesh - Pihenőnap

Ez a nap ismét egy pihenőnap! Ismét te döntöd el mit szeretnél esetleg elmotorozhatsz az Essaouira halászfaluhoz, majd délután Marakkechben megnézheted a medinat és a történelmi városrészt. Dönthetsz úgy is hogy egész nap a szálloda medencéjében lazítasz!

Aki a motorozást választja felfedezheti a Magas Atlasz eldugott falvait, mesés tájak mellett.

Marakesh óváros látogatás helyi idegenvezetővel – FAKULTATÍV PROGRAM!

 

 

10. nap: Marrakesh - Casabalnca

Búcsút intünk Marrakeshnek, amit már csak a visszapillantó tükörben fogsz látni egy darabig. Ettől a naptól Északnak fogunk tartani. Első megállónk Ouzoud vízesésnél lesz, mely Észak Afrika legmagasabb (110 m) vízesése. itt majmokkal is találkozni fogsz.

A folytatásban észak felé haladunk tovább, hogy időben megérkezhessünk Casablanca, Marokkó gazdasági fővárosába mely az Atlantai óceán partján fekszik. Itt található a Hassan II mecset is, mely Afrikában a legnagyobb a világon pedig a harmadik.
Ezen a napon Casablancaban töltjük az éjszakát.

 

 

11. nap: Casablanca - Malaga

Kora reggel indulunk útnak az Atlanti-óceán partja mentén Tanger felé haladunk. Útközben még benézünk Asilah tengerparti kisvárosba, mielőtt Tangerben kompra szállnánk és visszatérnénk Európába.

Ezzel marokkói kalandjaid lassan véget fognak érni. Az estét a túra kezdőpontján Malagában fogjuk tölteni.

 

 

12. nap: Hazautazás Malagából, Spanyolországba

A motorokat átadva szállításra, a repülő indulásáig te döntöd el mivel töltöd az időt. Itt már sajnos véget ért a túra nincs más hátra mint hazautazni és az élményeket felidézni a hazafelé vezető úton.

FIGYELEM! Az útvonal megfordításának (fordított sorrendben történő bejárás) a jogát fenntartjuk! Előfordulhat, hogy a meghirdetett útvonalat fordítva -visszafelé fogjuk teljesíteni a túrán!


Euro_icon_32 MOTOROS TÚRA RÉSZVÉTELI DÍJAI

twinMOTOROS - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel)
€ 2150
doubleMOTOROS UTASSAL - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros és utasa francia vagy kétágyas szobában)
€ 3290
singleMOTOROS EGYÁGYAS SZOBÁBAN - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros egyedül egy szobában)
€ 2600

Részvételi díj fizetési instrukciók és feltételek

Részvételi díj tartalmazza:

 • Szállást a túra teljes időszakára kiváló minőségű szállodákban, a nélkülözhetetlen marokkói hangulattal – szállodák és riádok
 • 11 vacsorát
 • 11 reggelit
 • Repülőjegy és transzfer árát
 • Motorok szállítását Málagába (Spanyolország) és Málagából (Spanyolország) vissza – biztosítással
 • Kompjegyet Marokkóba és vissza
 • Túra információs csomagot mely információkat tartalmaz az útvonalról, szállásokról
 • Ajándékcsomag
 • Túra vezetést


Nem tartalmazza a részvételi díj:

 • Üzemanyag
 • Italfogyasztás
 • Fakultatív programok díját
 • Baleset és utasbiztosítás
 • Személyes szükségleteket
 • Minden szolgáltatás ami nem lett említve a tartalmazza részben

bringYourOwn1 BÉRMOTOR LEHETŐSÉG

Nincs motorod de szeretnél részt venni ezen a motoros túrán? Ki szeretnél próbálni egy másik motort? Megoldjuk! Tudunk neked bérmotort biztosítani a túra helyszínén. 

Amennyiben ezen a túrán szeretnél bérelt motorral részt venni, mindenképpen kérj tőlünk előzetes ajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével!

Bérmotor választása esetén, tipustól függően, a részvételi díj max. 30% - 40%-át tartalmazza a bréleti díjnak!

KATTINTS IDE ÉS KÉRJ AJÁNLATOT BÉRELHETŐ MOTORRA

TÚRAVEZETŐK TÚRAVEZETŐK

A jelentkezők létszámától függően amennyiben a létszám megköveteli 2 vagy több profi túravezetőt biztosítunk a motoros túra lebonyolítására!


UTAZÁS A TÚRA KEZDŐPONTJÁHOZ REPÜLŐVEL

Ezen a túrán szükséges repülős utazás igénybevétele a  túra kezdőpontjához, ami jelen esetben Malaga lesz Spanyolországban. Amikor jelentkezel erre a túrára meg kell eldöntheted, hogy szervezetten a túraszervező szervezésében vagy  egyénileg saját szervezésben utazol a kezdőponthoz. (pl. Angliából vagy más országból jössz, esetleg több időt szeretnél abban a városban tölteni ahonnét a túra indul, stb.

Kérlek vedd figyelembe, hogy a repülőjáratok időpontja változhat, így nekünk is változtatni kell az indulás időpontját. Ez azt jelenti hogy max. 1 vagy 2 nappal indulhatunk előbb illetve később. Természetesen ez nagyon ritkán fordul elő, de ha erre a túrára jelentkezel ezt is számításba kell venned!


MOTORKERÉKPÁR BEGYŰJTÉSE A SZÁLLÍTÁSHOZ

Amenniyben saját motorral vágsz neki a túrának, úgy azt az indulás dátuma előtt legkésőbb 5 nappal át kell adnod a szállítást végző cég telephelyén. Amennyiben nincs időd rá, esetleg rosszak az időjárási körülmények vagy csupán kényelmi szempontok alapján nem tudod eljuttatni a motorodat az általunk megadott címre, ebben az esetben kérheted segítségünket. Ez egy külön szolgáltatást melynek a költségeit nem tartalmazza a részvételi díj! Ennek költsége függ attól milyen messziről kell a motort elszállítani! Természetesen a motor hazaérkezése után vissza is tudjuk szállítani hozzád amennyiben igény lenne rá!

A motorkerékpár szállításhoz történő begyűjtéssel kapcsolatos információkért, árakért lépj velünk kapcsolatba!

MOTORSZÁLLÍTÁS

 • A motorok indulás előtt min. 5 nappal az általunk megjelölt telephelyen át kell adni szállításra
 • A szállítást egy erre kialakított tehergépjármű segítségével végezzük
 • Az átvételkor minden motorkerékpárt lefényképezünk, ezeket a képeket még azon a napon a tulajdonosnak átküldjük emailben, hogy igazolni tudjuk a motor milyen állapotban került átvételre 
 • A motorok 4 ponton kerülnek rögzítésre szállítás előtt. A sérülékeny részeket betekerjük fóliával! Az általunk elvégzett rögzítés komolyabb mint amit a kompon vagy vonaton alkalmaznak!
 • A szállítás során a rakomány (motorok) biztosítva vannak!
 • A motoros ruházatot valamint a nagyobb csomagok a motorokkal együtt kerülnek szállításra, nem pedig repülővel!
 • Amennyiben az oldal dobozokat le kell venni a motorról, akkor azokat külön fóliában tekerve elcsomagoljuk, hogy ne sérülhessen az utazás során!
 • A motorokat hazaérkezés után 3-4 nappal ugyan azon a telephelyen lehet átvenni, mint amelyiken át lett adva szállításra szállításra!

TÚRA JELLEGE TÚRA JELLEGE

KÖRTÚRA

RÉSZTVEVŐI LÉTSZÁM

A jelentkezők felső (max.) határa: 12 motoros  (Az utas nem számít bele!)


Min. 8 motoros jelentkezése szükséges a túra megrendezéséhez
KATTINTS IDE A RÉSZTVEVŐK LISTÁJÁHOZ

Túra részletek

DátumIdőtartam
12 nap / 11 éjszaka
8 vezetéssel töltött nap
Jelentkezési határidő
2020. Jan. 19.
Résztvevők
Min. 8 motoros jelentkezése szükséges a túra megrendezéséhez
KATTINTS IDE A RÉSZTVEVŐK LISTÁJÁHOZ
Kezdete/Vége
Malaga (ESP) / Malaga (ESP)
Túra távja Túra távja
Teljes táv: kb. 2700 km
Napi szakaszok: 250 - 350 km
Napi átlag vezetéssel töltött idő 6 - 8 óra
Útvonal jellegeÚtvonal jellege
A teljes túra aszfaltozott úton vezet. Az útvonal főleg kanyargós hegyi szakaszokból áll, kombinálva fő- és alsóbbrendű utakkal.
Szállás(ok)
Kiváló minőségű kényelmes, komfortos szállodákban, a nélkülözhetetlen marokkói hangulattal (4 csillagos szállodák - riad és kasbah)
Érintett látványosságok
Marakesh, Fez, Erg Chebbi, Todra szurdok, Dades szurdok, Tizi n'Tichka hágó, Atlasz-hegység, Rif hegység, Casablanca, Quarzazate, Szahara, Ouzoud
Ajánlott tudásszint
Az útvonal legtöbbször jó minőségű aszfaltozott úton vezet, mely tartalmazz több kanyargós szakaszt. Minimum 8000 kilométeres vezetői tapasztalat megléte szükséges.
TÚRA NEHÉZSÉGE: KÖZEPES
UTAK MINŐSÉGE:
HEGYVIDÉK: 70%
SÍK TEREP: 30%
NAPI ÁTLAG LÁTVÁNYOSSÁG
TÖRTÉNELEMI/KULTÚRÁLIS NEVEZETESSÉGEK
Kinek ajánljuk ezt a túrát
Ezt azon motorosoknak ajánljuk akik Európa országai mellett szeretnének megismerkedni más kontinens egzotikus országaival. Marokkó sokszínű ország, sok-sok látnivalóval és élménnyel vár minden oda utazót. Ezen a túrán lesz minden, városnézés, természetjárás, pihenés, élmények...
Egyedi túra igény
Tetszik az általunk meghirdetett túra? De nem jó az időpont, vagy egyedül szeretsz nekivágni, esetleg a barátaiddal mennél egy másik időpontban? Nem gond! Csak kattints az alábbi linkre, töltsd ki az űrlapot, küld el és mi hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!