Albánia Görögországgal motoros túra 2019. szeptember 9. és 15. között

SZERBIA | MONTENEGRÓ | ALBÁNIA | GÖRÖGORSZÁG | MACEDÓNIA

 

Egy mesés motorostúra, mely érinti Európa legmisztikusabb országát – Albániát, valamint megmutatja neked a Balkán legizgalmasabb és egyben a legszebb részeit! Nincs más hátra int kalandra fel!


Egy hétnapos fantasztikus motoros túra mely megismertet a Balkán ismert és még ismeretlen részeivel. Ez a motoros túra Palicsról veszi kezdetét, érinteni fogja Szerbia mesés hegyeit (Kopaonik), átkelünk Montenegró hegyvidékén, ahonnét Európa legismeretlenebb országába, Albániába megyünk. Ott eltöltünk 3 éjszakát a mesés Albán tengerparton és megnézzünk több olyan települést is ami szerepel az UNESCO világörökség listáján. Nem beszélve arról, hogy motorozni fogunk a világ 10 legizgalmasabb útjaiból az egyiken. Albániából átmegyünk Görögországba a Pindus Nemzeti Parkba, majd eltöltünk egy éjszakát Macedóniába és a mesés Ohridi tó partján, mielőtt ismét visszatérnék Albánia északi részére. A túra utolsó szakasza Montenegró mesés kanyonjain keresztül Szerbia felé vezet, ahol az utolsó éjszakát töltjük mielőtt visszatérnénk a túra kiinduló pontjához.

Szeretnél ismeretlen helyekre lejutni? Szeretnél egy nem mindennapos túrán részt venni? Akkor ez a túra neked való! Igazi élményfaktor és kaland vár!


Részletes napi program

1. nap: Palics (SRB) - Kopaonik (SRB)

Palicsról (Magyar – Röszke határátkelőtől 20 kilométerre) indulunk Újvidék irányába, ahol elfogyasztunk a Duna partján egy igazi vajdasági reggelit. Innen mellékutakon haladva tovább megérkezünk Szerbia hegyvidékére, mely izgalmas szerpentinjeivel fog elkápráztatni bennünket. Késődélután érkezünk meg a Kopaonik hegységbe, ahol az első szállásunk lesz Szerbiában.

2. nap: Kopaonik (SRB) - Durres (ALB)

Indulás után még egy darabig Szerbiában haladunk a Koszovói határ mellett, mielőtt elérnénk Montenegrót. Montenegróban egy rövid, de nagyon szép szakaszt teszünk meg, Plav irányába, ahol átkelünk Albániába. Ahogy határt lépünk, először egy 300 méteres murvás út fogad bennünket, majd egy frissen aszfaltozott, szerpentin mely szinte egészen a nyugati régió legnagyobb városába Shokdraba vezet. Ez az út az SH20-as jelzést viseli és átvezet a Leqet e hotit hágón. Utunkat Durresnek folytatjuk, mely az ország egyik legrégebbi városa, valamint itt található a legnagyobb amfiteátrum is a Balkánon. Szállásunk is e város környékén a tengerparton lesz.

3. nap: Durres (ALB) - Saranda (ALB)

Durresből indulva Bratnak fogunk haladni, melyet az “Ezer ablak városa” névvel is szoktak említeni. Erről a városról is azt tartják, hogy Albánia egyik legrégebbi városai közé tartozik. Itt megnézzük az UNESCO világörökségét képző várnegyedet. Innét ismét a tengerpart felé vesszük az irányt Vlora, majd az Llgora hágó felé, mely Albánia legismertebb útja, valamint szerepel a világ leglátványosabb útjai között is. Utunk vége Sarandaban lesz, mely az Adria partján fekszik és igen felkapott turista célpont, a mesés tengerpartjai miatt. Sarandahoz közel található Butrinti is, mely szintén az UNESCO világörökség részét képezi.

5. nap: Saranda (ALB) - Meteorák (GRE)

Elhagyjuk Saranda mesés tengerpartját és Görögország felé folytatjuk utunk, ahol a Pindus nemzeti parkot érintve haladunk az ország egyik legnevezetesebb látnivalója felé, a Meteorákhoz. A táj el fog kápráztatni hiszen tele van gigantikus torony- és csipke alakú sziklákkal. A Meteorákon huszonnégy bizánci kolostor található, melyek egyenként 600 évnél idősebbek, természetesen az UNESCO világörökségét képezik.
Az éjszakát ezeknek a mesés szikláknak a tövében fogjuk eltölteni, ahol alkalmad nyílik meglátogatni a kolostorokat is.

4. nap: Meteorák (GRE) - Ohrid (MKD)

Elhagyjuk a Meteorák mesés vidékét és ismét átkelünk a Pindus nemzeti parkon. Érinteni fogjuk a Kastorai tó vidékét, ahol egy fantasztikus görög ebédet fogyaszthatsz el. A folytatásban egy rövid szakasz erejéig ismét visszatérünk Albániába majd innét az Ohridi tó felé haladunk tovább. A tó a Balkán-félsziget földtörténetileg legrégibb és legmélyebb tava Macedónia és Albánia határvidékén. Itt búcsút intünk Albániának és átlépünk Macedóniába, ahol Ohrid városa lesz a vendéglátónk erre az éjszakára.

 

5. nap: Ohrid (MKD) - Nis (SRB)

Reggel elhagyjuk Ohridot és a tó környékét. A Mavrovo nemzeti parkon, mely Macedónia legnagyobb ilyen jellegű parkja, Szkopje, az ország fővárosa, felé vesszük az irányt. Most nem lesz időnk a városban elidőzni így folytatjuk utunk a Macedón – Szerb határ felé, ahol átlépünk Szerbiába. A nap hátralévő részében Dél-Szerbia mesés vidékén fogunk haladni. Szállásunk Nisben lesz, ahol annó Róma első keresztény császára, I. Constantinus, avagy Nagy Konstantin is itt született

6. nap: Nis (SRB) - Horgos (SRB)

Reggel korán útnak fogunk indulni. Elhagyjuk Nist és egy darabig az autópályával párhuzamosan továbbra is Északnak fogunk tartani. Először a Jastrebac hegység vidékén fogunk haladni, majd Kragujevac érintésével Belgrád felé haladunk. Belgrádnál felhajtunk az autópályára és a túra végpontjáig már azon is fogunk haladni. A túra vége Palicsnál lesz.

Aki esetleg siet haza az reggel választhatja azt is, hogy elköszön és az autópályán hazafelé veszi az irányt.

 


Euro_icon_32 MOTOROS TÚRA RÉSZVÉTELI DÍJAI

twinMOTOROS - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel)
€ 495
doubleMOTOROS UTASSAL - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros és utasa francia vagy kétágyas szobában)
€ 870
singleMOTOROS EGYÁGYAS SZOBÁBAN - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros egyedül egy szobában)
€ 610

Részvételi díj fizetési instrukciók és feltételek


Részvételi díj tartalmazza:

  • Szállást a túra teljes időszakára kiváló minőségű szállodákban (min. 3 – 4 csillag), a helyi jellegeknek megfelelően
  • Félpanziós ellátást a túra teljes időtartamára – reggeli és vacsora
  • Egy igazi vajdasági reggelit az indulás napján
  • Autópálya használati díját a szerbiai szakaszon
  • Túra információs csomagot mely információkat tartalmaz az útvonalról, szállásokról
  • Ajándékcsomag
  • Túra vezetést


Nem tartalmazza a részvételi díj:

  • Baleset és utasbiztosítás
  • Üzemanyag
  • Személyes szükségleteket és minden olyan szolgáltatás mely nem lett felsorolva, hogy tartalmazza


bringYourOwn1 BÉRMOTOR LEHETŐSÉG

Nincs motorod de szeretnél részt venni ezen a motoros túrán? Ki szeretnél próbálni egy másik motort? Megoldjuk! Tudunk neked bérmotort biztosítani a túra helyszínén. 

Amennyiben ezen a túrán szeretnél bérelt motorral részt venni, mindenképpen kérj tőlünk előzetes ajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével!

Bérmotor választása esetén annak költségét nem tartalmazza a fenti részvételi díj!

KATTINTS IDE ÉS KÉRJ AJÁNLATOT BÉRELHETŐ MOTORRA

TÚRAVEZETŐK TÚRAVEZETŐK

A jelentkezők létszámától függően (amennyiben a létszám megköveteli) 2 vagy több profi túravezetőt biztosítunk a motoros túra lebonyolítására!

KÍSÉRŐ AUTÓ SZOLGÁLTATÁS

Ezen a motoros túrán lehetőségünk van kísérő autót biztosítani, mely szállítja a csomagokat, technikai segítséget nyújt, stb. A szolgáltatás elindításához min. 6 motoros jelentkezőnek kell igényelnie azt a jelentkezéskor.

A kísérő jármű költsége megoszlik az azt igénylő résztvevők között! Pl. ha 10 motoros igényli akkor ennek a szolgáltatásnak a díja kb. 65 euró/fő lenne. Természetesen minél többen igénylik annál kedvezőbb az ára.

0. ESTI SZÁLLÁS A TÚRA INDULÁSA KÖZELÉBEN

Amennyiben igényelnél szállást az ún. nulladik estére, vagyis a túra indulása előtti éjszakára az indulása pont közelében, úgy abban az esetben ezt jelentkezéskor az űrlap kitöltésénél kényelmesen megteheted. Nincs más dolgod mint bejelölni, hogy igényelsz szállást és mi már intézzük is azt neked!

TÚRA JELLEGE TÚRA JELLEGE

KÖRTÚRA

RÉSZTVEVŐI LÉTSZÁM

A jelentkezők felső (max.) határa: 20 motoros  (Az utas nem számít bele!)


Min. 6 jelentkező szükséges a túra megrendezéséhez (Az utas nem számít bele!)
KATTINTS IDE A RÉSZTVEVŐK LISTÁJÁHOZ

Túra részletek

DátumIdőtartam
7 nap / 6 éjszaka
7 vezetéssel töltött nap
Jelentkezési határidő
2019. Aug. 11.
Résztvevők
Min. 6 jelentkező szükséges a túra megrendezéséhez (Az utas nem számít bele!)
KATTINTS IDE A RÉSZTVEVŐK LISTÁJÁHOZ
Kezdete/Vége
Palics (SRB) / Palics (SRB)
Túra távja Túra távja
Teljes táv: kb. 2100 km
Napi szakaszok: 330 - 430 km
Napi átlag vezetéssel töltött idő 7 - 9 óra
Útvonal jellegeÚtvonal jellege
A teljes túra aszfaltozott úton vezet. Az útvonal főleg kanyargós hegyi utakon vezet, kombinálva fő- és alsóbbrendű utakkal. Néhol 1 sávosra keskenyedő utak!
Szállás(ok)
Kiváló minőségű, kényelmes, komfortos szállodákban, helyi jellegeknek megfelelően. Min. 3 csillagos szállodák!
Érintett látványosságok
Kopaonik, Leqet e Hotit, Szkadari tó, Shkodra, Durres, Apollonia, Vlora, Llgora hágó és nemzeti park, Saranda, Kékszem forrás, Gjirokastra, Ohridi tó, Meteorák
Ajánlott tudásszint
Az útvonal nagyon kanyargós aszfaltozott úton vezet, mely tartalmazz keskeny egysávos szakaszokat is. Minimum 10 000 kilométeres vezetői tapasztalat megléte szükséges.
TÚRA NEHÉZSÉGE: KÖZEPES
UTAK MINŐSÉGE: ÁTLAGOS
HEGYVIDÉK: 90%
SÍK TEREP: 10%
NAPI ÁTLAG LÁTVÁNYOSSÁG
TÖRTÉNELEMI/KULTÚRÁLIS NEVEZETESSÉGEK
Kinek ajánljuk ezt a túrát
Ez a túra végigvezet a Balkán minden ismert és eddig ismeretlen részén. Megmutatja neked Albánia mesés vidékét. Ez az ország talán az egyetlen Európában amit misztikum leng körül. Olyan motorosoknak ajánljuk akik szeretnék jobban megismerni ezeket a vidékeket, vagy azoknak akik változatosságra vágynak!
Egyedi túra igény
Tetszik az általunk meghirdetett túra? De nem jó az időpont, vagy egyedül szeretsz nekivágni, esetleg a barátaiddal mennél egy másik időpontban? Nem gond! Csak kattints az alábbi linkre, töltsd ki az űrlapot, küld el és mi hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!