Amalfitól Szicíliáig motoros túra 2019. szeptember 27. és október 6. között

AMALFI | CALABRIA | SZICÍLIA | OLASZORSZÁG

 

Egy fantasztikus túra az Amalfi parttoktól Szicília varázslatos hangulatú szigetére és Calabria legszebb vidékére! Gyere velünk és felejthetetlen élményben lesz részed!


Ezen a túrán bejárjuk Olaszország egyik leggyönyörűbb tengerparti részének számító, az UNESCO Világörökségi listáján szereplő Amalfi-partnak, vagy olasz nevén Costiera Amalfitananak. Innét délnek haladva Calabria mesés tájain haladva érkezünk meg Szicília mesés szigetére.
Szicíliáról az embereknek általában a Maffia jut eszébe, s való igaz e sziget adta a világnak, a legnagyobb maffia vezéreket. Viszont ezek a tények nem szabad , hogy bárki kedvét szegjék, annál is inkább mert a Nap szigetének becézett Szicília meseszép tájaival és városaival várja az ide látogatókat. Még a híres költő Goethe is a következő véleményen volt:

…Szicília nélkül nem lehet igazi képünk Itáliáról: itt van a kulcsa mindennek.

Mivel Szicília szigete igen messze van, ezért segédeszközt kell igénybe vennünk az utazáshoz. Dubrovnikból komppal megyünk Bariba majd Puglia, Basilicata és Calabria tartomány átszelésével érjük el Szicília szigetét.


Részletes napi program

1. nap: érkezés Dubrovnikba (éjszakai komp Bariba)

Ez a motoros túra valójában Dubrovnikból veszi majd kezdetét. Természetesen több opció közül választhatsz, hogy hogyan jutsz el oda. Kettő lehetőség közül választhatsz, amit majd jelezned  kell a jelentkezési űrlapon is:

 • Palicsra jössz és közösen motorozunk Dubrovnikba Szerbián és Bosznián keresztül. Amennyiben ezt az opciót választod, már ezen a napon mesés tájakban és fergeteges motorozásban lesz részed. Ebben az esetben mindenképpen javasolt, hogy az indulás előtti este már megérkezz Palicsra, mivel reggel korai az indulás. Természetesen szállást tudunk intézni!
 • Egyedül utazol Dubrovnikba. Ebben az esetben eldöntheted, hogy autópályán  fogsz végigmenni, vagy két részben Bosznián keresztül. Itt a lényeg csupán az hogy este 7 órára legkésőbb Dubrovnik kikötőjében legyél.

Este 8 órakor lehet a kompra szállni, majd elfoglalni a kabinokat. A kikötőt 10 órakor hagyjuk el és megkezdjük utunk Olaszország, Bari felé.

2. nap: Bari - Sorrento

A komp reggeli órákban köt ki az olasz partoknál Bari kikötőjében. Innen vágunk neki az első olaszországi szakasznak. Első szakasz Matera híres barlang lakásai vezet, ahol teszünk is egy sétát.

A folytatásban először a Lucan Dolomitok hegyvidék majd pedig a Picentini-hegység mesés tájain és szerpentinjein haladva érkezünk meg az Amalfi-partokhoz, ahol már a szállásunk is is lesz.

 

3. nap: Sorrento - Maratea

Reggeli után Sorrento– ból indulva a mesés Amalfi-parton fogunk haladni. Megnézzük Positano, Ravello és Amalfi városkákat. Természetesen élvezzük a tengerpart és a vidék lenyűgöző szépségét. Ahol tetszik megállunk gyönyörködni benne egy cappuccino kíséretében. A folytatásban elhagyjuk a mesés tengerpartot hogy a Vallo di Diano nemzeti park szerpentinjein keresztül, újból a tenger mellé érkezzünk meg. Egészen pontosan Maratea városánál, ahol a 2. legnagyobb Jézus szobor található a világon. A szállásunk is ennek a városnak a környékén lesz.

 

4. nap: Maratea - Taormina

Maratea -t elhagyva először Calabria mesés hegyvidékébe kóstolunk bele, majd ismét visszatérünk tengerpart mellé és ott haladunk Villa San Giovanni felé, ahol kompra fogunk szállni és átkelni Szicília szigetére. A szigetet Messina városánál érjük el, ahonnét Taormina városka felé vesszük az irányt, mely az Etna lábánál fekszik. Ez a vidék lesz a vendéglátónk 2 éjszakára és remélhetőleg mindenkinek alkalma nyílik egy kis pihenésre, strandolásra Jón tenger partján.

5. nap: Taormina - Taormina

Ezen a napon TE döntöd el hogy maradsz pihenni, strandolni vagy az általunk megtervezett útvonalon fogsz jönni. Bárhogy is lesz reggel nem kell csomagolni mert Taromina környékén 2 éjszakát leszünk. Reggeli után nekivágunk az Etna meghódításának, hogy a fenti parkolóban elkapjunk egy taxi járatot mely a lehető legközelebb visz bennünket a működő vulkán kráteréhez. Erről az életre szóló kalandról visszatérve, Sirecusa mesés óvárosa felé megyünk ott egy sétát teszünk, megebédelünk majd visszatérünk Tarominaba.

6. nap: Taormina - Agrigento

Búcsút intünk Tarminanak és az Etnanak és a sziget déli része felé folytatjuk utunk. Enna felé indulunk el ahol az első pihenőt és nézelődést iktatjuk be ezen a napon. Innét egy rövid szakaszon keresztül érjük el Villa Romana del Casale -t ahol híres ókori mozaikokat fogunk megnézni. (Ezeken a mozaikokon ábrázoltak először bikinis hölgyeket.) A nap végére egy másik ismert látványossághoz érkezünk meg Agrigentoba, ahol a görögök által hátrahagyott archeológiai emlékeket  (templomokat) fogjuk megcsodálni a Templomok völgyében. Az éjszakát is itt fogjuk eltölteni.

7. nap: Agrigento - Cefalú

Agrigento -ból indulunk útnak a sziget belseje felé. Megállunk Corleone városkában, mely települést a Keresztapa c. film tett úgymond ismerté. A város táblájánál készítünk egy csoportképet, majd tovább haladunk szebbnél szebb városkákat érintve egészen a Tirrén tengerig. Ezen a napon ugyanis a festői szépségű Caflú városka fog vendégül látni bennünket!

8. nap: Cefalú - Tropea

Reggeli után búcsút intünk Cefalú -nak és a tengerpart mentén haladunk Messina felé. Útközben megállunk gyönyörködni a látványban, olyan nevezetességeket és érintünk mint a Madonna szentély Tindari -ban. Ezen a napon elhagyjuk Szicília mesés szigetét, Messina -ból komppal átkelünk Villa San Giovanni -ba. Innét továbbra is a tengerpart mentén haladva érkezünk meg Tropea városkába ahol az éjszakát töltjük.

9. nap: Tropea - Bari (éjszakai komp Dubrovnikba)

Reggel korán útnak indulunk hogy a napi szakaszt kényelmesen teljesítve érkezzünk meg Bari kikötőjében. Először a a Sila nemzeti parkon (Olaszország egyik legszebb nemzeti parkja) fogunk átkelni, ahol a látvány mellett a szerpentinek is el fognak bennünket kápráztatni. Innét leereszkedve a Jón tenger mellé megérkezve gyorsforgalmi útra fogunk váltani. Ezen a napon nagyon kényelmesen fogunk haladni, ugyanis este 7-re kell megérkeznünk a komphoz, mellyel éjszaka visszatérünk Dubrovnikba.

10. nap: hazautazás Dubrovnikból

A komp ismét a reggeli órákban érkezik meg Dubrovnik kikötőjébe, ahonnét szintén több opció közül választva lehet hazautazni.

 • Velünk közösen Bosznián és Szerbián keresztül
 • Egyedül, saját útvonalon (autópálya vagy több napos hazaút)


Euro_icon_32 MOTOROS TÚRA RÉSZVÉTELI DÍJAI

twinMOTOROS - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel)
€ 1190
doubleMOTOROS UTASSAL - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros és utasa francia vagy kétágyas szobában)
€ 2050
singleMOTOROS EGYÁGYAS SZOBÁBAN - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros egyedül egy szobában)
€ 1440

Részvételi díj fizetési instrukciók és feltételek


Részvételi díj tartalmazza:

 • Szállást a túra teljes időszakára kiváló minőségű szállodákban, a helyi jellegeknek megfelelően
 • 9 reggelit
 • 7 vacsorát
 • Kompjegy árát 2 ágyas belső kabinos (zuhanyzó/WC) elhelyezéssel, Dubrovnik-Bari és Bari Dubrovnik útvonalon
 • Kompjegyet a motornak Dubrovnik-Bari és Bari-Dubrovnik útvonalon
 • Kompjegyet (motor és személy) Vailla San Govanni – Messina és Messina – Vailla San Govanni útvonalon
 • Túra információs csomagot mely információkat tartalmaz az útvonalról, szállásokról
 • Ajándékcsomag
 • Túra vezetést


Nem tartalmazza a részvételi díj:

 • Baleset és utasbiztosítás
 • Üzemanyag
 • Személyes szükségleteket és minden olyan szolgáltatás mely nem lett felsorolva, hogy tartalmazza


bringYourOwn1 BÉRMOTOR LEHETŐSÉG

Nincs motorod de szeretnél részt venni ezen a motoros túrán? Ki szeretnél próbálni egy másik motort? Megoldjuk! Tudunk neked bérmotort biztosítani a túra helyszínén. 

Amennyiben ezen a túrán szeretnél bérelt motorral részt venni, mindenképpen kérj tőlünk előzetes ajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével!

Bérmotor választása esetén annak költségét nem tartalmazza a fenti részvételi díj!

KATTINTS IDE ÉS KÉRJ AJÁNLATOT BÉRELHETŐ MOTORRA

TÚRAVEZETŐK TÚRAVEZETŐK

A jelentkezők létszámától függően (amennyiben a létszám megköveteli) 2 vagy több profi túravezetőt biztosítunk a motoros túra lebonyolítására!

KÍSÉRŐ AUTÓ SZOLGÁLTATÁS

Ezen a motoros túrán lehetőségünk van kísérő autót biztosítani, mely szállítja a csomagokat, technikai segítséget nyújt, stb. A szolgáltatás elindításához min. 6 motoros jelentkezőnek kell igényelnie azt a jelentkezéskor.

A kísérő jármű költsége megoszlik az azt igénylő résztvevők között! Pl. ha 10 motoros igényli akkor ennek a szolgáltatásnak a díja kb. 100 euró/fő lenne. Természetesen minél többen igénylik annál kedvezőbb az ára.

ELHELYEZÉS A KOMPON

Az éjszakai kompon az alapelhelyezés 2 ágyas (2 személyes) kabin, melyben van zuhanyzó és WC. Opcióban lehetőség van 1 ágyas (1 személyes) kabint igényelni, melyben szintén zuhanyzó és WC van. Ez az opció feláras!

Ezt az opciót a jelentkezési űrlapon lehet igényelni!

TÚRA JELLEGE TÚRA JELLEGE

KÖRTÚRA

RÉSZTVEVŐI LÉTSZÁM

A jelentkezők felső (max.) határa: 20 motoros  (Az utas nem számít bele!)


Min. 6 jelentkező szükséges a túra megrendezéséhez (Az utas nem számít bele!)
KATTINTS IDE A RÉSZTVEVŐK LISTÁJÁHOZ

Túra részletek

DátumIdőtartam
10 nap / 9 éjszaka
9 vezetéssel töltött nap
Jelentkezési határidő
2019. Aug. 10.
Résztvevők
Min. 6 jelentkező szükséges a túra megrendezéséhez (Az utas nem számít bele!)
KATTINTS IDE A RÉSZTVEVŐK LISTÁJÁHOZ
Kezdete/Vége
Palics (SRB) vagy Dubrovnik (CRO) / Palics (SRB) vagy Dubrovnik (CRO)
Túra távja Túra távja
Teljes táv: kb. 2700 km
Napi szakaszok: 240 - 400 km
Napi átlag vezetéssel töltött idő 6 - 8 óra
Útvonal jellegeÚtvonal jellege
A teljes túra aszfaltozott úton vezet. Az útvonal főleg kanyargós hegyi és tengerparti utakon halad, kombinálva fő- és alsóbbrendű utakkal melyek néhol 1 sávosra keskenyednek!
Szállás(ok)
Kiváló minőségű, kényelmes, komfortos szállodákban, helyi jellegeknek megfelelően.
Érintett látványosságok
Amalfi partszakasz, Szicília, Calabria, Sila nemzeti park, Tropea, Cefalu, Etna, Templomok völgye, Ragusa, Siracusa, Taormina, Maratea, Matera
Ajánlott tudásszint
Az útvonal nagyon kanyargós aszfaltozott úton vezet, mely tartalmazz keskeny egysávos szakaszokat is. Minimum 10 000 kilométeres vezetői tapasztalat megléte szükséges.
TÚRA NEHÉZSÉGE: KÖZEPES
UTAK MINŐSÉGE:
HEGYVIDÉK: 75%
SÍK TEREP: 25%
NAPI ÁTLAG LÁTVÁNYOSSÁG
TÖRTÉNELEMI/KULTÚRÁLIS NEVEZETESSÉGEK
Kinek ajánljuk ezt a túrát
Ez a túra Dél-Olaszország mesés vidékét hivatott megismertetni a velünk tartó motorosoknak. Ezen a túrán lesz tengerparti és hegyvidéki motorozás, városnézés, stb. Szóval egy igazi felfedező túra. Ezt a túrát nem ajánljuk azon motorosoknak akik csak a kanyargás élvezetéért szeretnek új tájakra járni.
Egyedi túra igény
Tetszik az általunk meghirdetett túra? De nem jó az időpont, vagy egyedül szeretsz nekivágni, esetleg a barátaiddal mennél egy másik időpontban? Nem gond! Csak kattints az alábbi linkre, töltsd ki az űrlapot, küld el és mi hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!