Bosznia gyöngyszemei motoros túra 2019. szeptember 4. és 8. között

BOSZNIA - HERCEGOVINA | SZERBIA

 

Mesebeli tájak, igazi kultúrsokk, őskori mítoszok, fantasztikus motoros utak! Gyere és ismerd meg ezt az ezerarcú országot, fedezd fel Bosznia gyöngyszemeit!


Bosznia-Hercegovina egy igazán változatos ország, sok helyen még érintetlen tájaival, természet szépségével kápráztatja el az oda utazókat. Ez az ország egy igazi gyöngyszem és valamiért a motorosok mégis elkerülik, pedig az úthálózata kifogástalan, az emberek igazán vendégszeretőek és a táj mesébe illő. Nagyon sok utazó csak Szarajevóra és Mosztárra kíváncsi, pedig ezen kívül még nagyon sok látnivaló akad Boszniában. Ezen a túrán igyekszünk neked mindent megmutatni amit látnod kell!

Szarajevó óvárosában fogunk vacsorázni, majd a sörgyár sörözőjében fogjuk leöblíteni azt. Megnézzük a festői szépségű Sutjeska nemzeti parkot, Trebinje varázslatos vidékét. Eltöltünk egy éjszakát az ország egyetlen tengerpari városában, Nuemban. Benézünk Radimlja nekropoliszaihoz, a Kravica vízeséshez, Európa legbővizűbb forrásához, éjszakázunk egyet Mosztárban és az bepillantunk az Öreg híd éjszakai életébe. Felkeressük Medjugorjet, a Balkán legnagyobb keresztény zarándokhely, a Blidinje nemzeti parkot és az újkor talán egyik "legnagyobb" felfedezését a boszniai piramisokat! Már így felsorolva is igen izgalmas kalandnak ígérkezik! Talán nem véletlenül került bele az ország a Travel Channel népszerű műsorába a Világ legjobb motoros túráiba! Gyere és győződj meg róla személyesen TE is!


Részletes napi program

1. nap: Palics (SRB) - Szarajevó (BIH)

A motoros túra Palicsról(Szerbia, Magyar-Szerb határtól 15 kilométerre) veszi kezdetét, és egy rövid autópálya szakasz után Újvidéken állunk meg először, hogy elfogyasszunk egy igazi vajdasági reggelit. Folytatásban mellékutakon haladva érjük el a szerbiai hegyvidéket és a boszniai határt. Innét mesés szépségű tájakon, szurdokokon, fennsíkokon és Bosznia mesés hegyvidékei szerpentinjein, vadlóménesek (boszniai hegyi lovak) mellett haladva érünk el Szarajevóba. Vacsorát a város híres óvárosában fogjuk elfogyasztani, majd egy kis kitérőt teszünk a szarajevói sörgyár sörözőjébe.

2. nap: Szarajevó (BIH) - Neum (BIH)

Szarajevót elhagyva a Bosznia síparadicsoma, a Jahorina hegység felé vesszük az irányt, ahonnét mesés kilátásban lesz részünk. Innét leereszkedve a II. világháború legnagyobb és leghősiesebb csatájának helyet adó Sutjeska nemzeti park felé haladunk tovább, ahol lélegzetállító táj kíséretében érkezünk Trebinjebe. Itt tartunk egy kis pihenőt, majd Bosznia egyetlen tengerparti városa felé vesszük az irányt, ami nem más mint Neum. Az éjszakát is a tengerparton töltjük.

 

3. nap: Neum (BIH) - Mosztár (BIH)

Reggel útnak indulunk Radimlja felé, ahol ősi síremlékeke fogunk megtekinteni. Majd innét továbbhaladunk Európa legbővizűbb forrásához. A folytatásban megnézzük a Balkán legnagyobb keresztény zarándokhelyét, utána pedig a Kravica vízeséshez megyünk. A nap hátralévő részében teszünk egy kört a Blidinje nemzeti parkban, ami el fog kápráztatni a természeti szépségeivel. Késő délutánra érkezünk meg Mosztárba, ahol az óváros és az Öreg híd fog elvarázsolni.

 

4. nap: Mosztár (BIH) - Szarajevó (BIH)

Mosztárban a meseszép Neretva folyó völgyén fogunk Északnak tartani. Első megállónk a völgyben lesz, ahol csodás képeket tudsz készíteni a tájról. Innét a valamikori Jugoszlávi egyik legnagyobb földalatti komplexumát látogatjuk meg, az ARK D-0 -át vagy ahogyan a helyik nevezik Tito atombunkerét. A folytatásban az újkor talán egyik “legnagyobb” felfedezését, a boszniai piramisokat fogjuk meglátogatni Visoko településen. Innét Szarajevó felé vesszük ismét az irányt, ahol még megnézzük az ország egyik felének nevet adó folyó forrását a Bosna-t. Szállásunk ugyan ott lesz ahol első este és ismételten az óvárosban fogunk vacsorázni, majd s sörgyár sörözőjében levezetni ezt a fantasztikus túrát.

5. nap: Szarajevó (BIH) - Palics (SRB)

Szarajevót északnak Olovo irányába hagyjuk el mesés szerpentinek kíséretében. Egészen Bijelinaig fantasztikus hegyevidéki tájon fogunk haladni, majd Szerbia felé vesszük az irányt. Szerbiában Újvidéknél autópályára hajtunk, és egészen a túra végpontjáig le sem térünk róla.


Euro_icon_32 MOTOROS TÚRA RÉSZVÉTELI DÍJAI

twinMOTOROS
(Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel)
€ 330
doubleMOTOROS UTASSAL
(Motoros és utasa francia vagy kétágyas szobában)
€ 595
singleMOTOROS EGYÁGYAS SZOBÁBAN
(Motoros egyedül egy szobában)
€ 400

Részvételi díj fizetési instrukciók és feltételek


Részvételi díj tartalmazza:

 • Szállást a túra teljes időszakára kiváló minőségű szállodákban (min. 3 csillag), a helyi jellegeknek megfelelően
 • Félpanziós ellátást a túra teljes időtartamára – reggeli és vacsora
 • Egy igazi vajdasági reggelit az indulás napján
 • Belépőt Tito atombunkerébe, az ARK D-0 földalatti komplexumba
 • Autópálya használati díját a szerbiai szakaszon
 • Túra információs csomagot mely információkat tartalmaz az útvonalról, szállásokról
 • Ajándékcsomag
 • Túra vezetést


Nem tartalmazza a részvételi díj:

 • Baleset és utasbiztosítás
 • Üzemanyag
 • Személyes szükségleteket és minden olyan szolgáltatás mely nem lett felsorolva, hogy tartalmazza


bringYourOwn1 BÉRMOTOR LEHETŐSÉG

Nincs motorod de szeretnél részt venni ezen a motoros túrán? Ki szeretnél próbálni egy másik motort? Megoldjuk! Tudunk neked bérmotort biztosítani a túra helyszínén. 

Amennyiben ezen a túrán szeretnél bérelt motorral részt venni, mindenképpen kérj tőlünk előzetes ajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével!

Bérmotor választása esetén annak költségét nem tartalmazza a fenti részvételi díj!

KATTINTS IDE ÉS KÉRJ AJÁNLATOT BÉRELHETŐ MOTORRA

TÚRAVEZETŐK TÚRAVEZETŐK

A jelentkezők létszámától függően (amennyiben a létszám megköveteli) 2 vagy több profi túravezetőt biztosítunk a motoros túra lebonyolítására!

KÍSÉRŐ AUTÓ SZOLGÁLTATÁS

Ezen a motoros túrán lehetőségünk van kísérő autót biztosítani, mely szállítja a csomagokat, technikai segítséget nyújt, stb. A szolgáltatás elindításához min. 6 motoros jelentkezőnek kell igényelnie azt a jelentkezéskor.

A kísérő jármű költsége megoszlik az azt igénylő résztvevők között! Pl. ha 10 motoros igényli akkor ennek a szolgáltatásnak a díja kb. 50 euró/fő lenne. Természetesen minél többen igénylik annál kedvezőbb az ára.

0. ESTI SZÁLLÁS A TÚRA INDULÁSA KÖZELÉBEN

Amennyiben igényelnél szállást az ún. nulladik estére, vagyis a túra indulása előtti éjszakára az indulása pont közelében, úgy abban az esetben ezt jelentkezéskor az űrlap kitöltésénél kényelmesen megteheted. Nincs más dolgod mint bejelölni, hogy igényelsz szállást és mi már intézzük is azt neked!

TÚRA JELLEGE TÚRA JELLEGE

KÖRTÚRA

RÉSZTVEVŐI LÉTSZÁM

A jelentkezők felső (max.) határa: 20 motoros  (Az utas nem számít bele!)


Min. 6 jelentkező szükséges a túra megrendezéséhez (Az utas nem számít bele!)
KATTINTS IDE A RÉSZTVEVŐK LISTÁJÁHOZ

Túra részletek

DátumIdőtartam
5 nap / 4 éjszaka
5 vezetéssel töltött nap
Jelentkezési határidő
2019. Aug. 12.
Résztvevők
Min. 6 jelentkező szükséges a túra megrendezéséhez (Az utas nem számít bele!)
KATTINTS IDE A RÉSZTVEVŐK LISTÁJÁHOZ
Kezdete/Vége
Palics (SRB) / Palics (SRB)
Túra távja Túra távja
Teljes táv: kb. 1650 km
Napi szakaszok: 280 - 400 km
Napi átlag vezetéssel töltött idő 6 - 8 óra
Útvonal jellegeÚtvonal jellege
A teljes túra aszfaltozott úton vezet. Az útvonal főleg kanyargós hegyi szakaszokon vezet, kombinálva fő- és alsóbbrendű utakkal. Néhol 1 sávosra keskenyedő utak!
Szállás(ok)
Kiváló minőségű, kényelmes, komfortos szállodákban, helyi jellegeknek megfelelően.
Érintett látványosságok
Szarajevó, Dinári hegység, Jahorina, Sutjeska nemzeti park, Radimlja, Blidinje nemzeti park, Medjugorje, Kravica vízesés, Mosztár, Blagaj, Neretva völgye, Jajce, Visoko – Piramisok
Ajánlott tudásszint
Az útvonal legtöbbször jó minőségű aszfaltozott úton vezet, mely tartalmazz több kanyargós szakaszt. Minimum 8000 kilométeres vezetői tapasztalat megléte szükséges.
TÚRA NEHÉZSÉGE: KÖZEPES
UTAK MINŐSÉGE:
HEGYVIDÉK: 80%
SÍK TEREP: 20%
NAPI ÁTLAG LÁTVÁNYOSSÁG
TÖRTÉNELEMI/KULTÚRÁLIS NEVEZETESSÉGEK
Kinek ajánljuk ezt a túrát
Olyan motoros túrázóknak akik szeretnének megismerkedni Bosznia hegyeivel, mesés óvárosaival, ősi - rejtett kultúrájával és természeti adottságaival. Természetesen ez a túra egy igazi Balkán túra, amivel a gasztronómia élvezet is együtt járnak!
Egyedi túra igény
Tetszik az általunk meghirdetett túra? De nem jó az időpont, vagy egyedül szeretsz nekivágni, esetleg a barátaiddal mennél egy másik időpontban? Nem gond! Csak kattints az alábbi linkre, töltsd ki az űrlapot, küld el és mi hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!