Cseh sörök és kastélyok motoros túra 2019. augusztus 16. és 20. között

AUSZTRIA | CSEHORSZÁG

 

Téged is várnak a nosztalgikus hangulatot árasztó városok, kastélyok, kézműves sörüzemek! De ha csak söröznél egy jót akkor is itt a helyed!


Csehországról általában mindenkinek két dolog jut először az eszébe. Az egyik Prága, a másik pedig a finom sörök. Viszont ezeknél sokkal több érdekes és mesés dolog található ebben az országban, melyet ezen a motoros túrán mind meg is mutatunk neked.

A túra Sopron környékéről veszi kezdetét. Átszeljük Ausztria felső részét Mariazell felé, majd érintve Duna mentét, hogy Csehországba érkezünk meg. Ceske Budojeviceben két napot fogunk letölteni, innen teszünk egy kört a híres kastélyok és várak mentén: Vörös kastély (Crvena Lhota), Jindrichuv Hradec, Hluboka, Rozmbrek, Cesky Krumlov.  folytatásban megnézzük a híre Plzeni sörgyárat ahol a Pilsner Urquell sört készítik, majd Chodova Plana kisvárosba megyünk ahol a Chadovar sörgyárba is betérünk. Útközben megnézzük Tabort és eltöltünk egy mesés éjszakát Karlovy Varyban. Karlovy Varyból Brno felé vesszük az irányt, de most nem MotoGP futam miatt, hanem az ott készülő Pegaz sör és annak kis üzeme miatt érkezünk. Útközben megnézzük Kutna Hora csontkápolnát és barangolunk egy kicsit Morvaország legszebb részein is.

Gyere velünk te is ha szeretnéd megismerni Csehország legszebb helyeit, belekóstolni helyi kézműves sörökbe és egy fantasztikus hangulatú motoros túrán vennél részt.


Részletes napi program

1. nap: Sopron (HUN) - České Budějovice (CZE)

A motoros túrát Sopron (Magyarország) környékéről indítjuk a délelőtti órákban (kb. 10 óra). Ide kell megérkezni majd mindenkinek. Aki messziről érkezik, meg is szállhat előző este a környéken.

Első napon neki vágunk az Osztrák utaknak. Bécsújhely elkerülésével Kalte Kuchl felé haladunk, ahol megtartjuk az ebédszünetet. Innét Meriazell felé vesszük az irányt, majd Linz felé folytatjuk utunk. Fogunk egy kicsit a Duna mentén is haladni, mielőtt Csehország felé kanyarodnánk. A nap végére České Budějovice -be fogunk megérkezni. Ebben a városban 2 éjszakát fogunk eltölteni.

2. nap: České Budějovice (CZE) - České Budějovice (CZE)

Ezen a napon teszünk egy kört a mesés Cseh városok, kastélyok és várak között. Indulás után először Hluboka kastélyt nézzük meg, majd Jindrichuv Hradec és a Vörös kastély (Crvena Lhota) következik. Innét délnek tartva Lipno érintésével Rozmberk kastélyt nézzük meg. Cesky Krumlov hangulatos óvárosában teszünk egy sétát, mielőtt visszaérkeznénk České Budějovice -be.

 

3. nap: České Budějovice (CZE) - Karlovy Vary (CZE)

Búcsút intünk České Budějovice -nek és északi irányba haladunk tovább a lankás Cseh vidéken. Útközben megnézzük Tabor városát, ami valamikor a husziták központja volt, majd teszünk egy kitérőt Plzen-be, ahol megnézzük a híres Pilsner Urquell sörgyárat. Innét mesés tájakon, haladunk, szinte forgalom mentes utakon. Először Chodovar irányába ahol egy kis sörüzem található is a híres sörwellness. Itt is megnézzük a sörgyártás folyamatát, mielőtt Csehország  legnagyobb gyógyfürdőhelyéré, Karlovy Vary -ba megérkeznénk. Erre az éjszákra ez a város lesz a vendéglátónk. Vacsora az óvárosban, így egy jót sétálva megismerheted Karlovy Vary mesés épületeit.

4. nap: Karlovy Vary (CZE) - Brno (CZE) hegység

Karlovy Vary -t elhagyva ismételten dombos, lankás terülteken haladunk, Prágát elkerülve. Első hosszabb megállónk Kutna Hora csontkápolnánál lesz. A folytatásban vár bennünket Morvaország legszebb vidéke és a MotoGP futamokról ismert város Brno. Igaz mi most nem egy verseny, sokkal inkább az itt készülő Pegaz sör miatt érkezünk ide. Szállásunk szintén egy sörüzemmel egybeolvadt szálloda lesz, így aki belemerül a kóstolásba annak nem kell sokat sétálni a szobájáig.

 

5. nap: Brno (CZE) - Győr (HUN)

Brno -ból indulunk útnak Szlovákia felé. Itt még egy kicsit barangolunk a Kis-Kárpátokon és annak környékén, majd Magyarország felé vesszük az irányt. A túra végpontjához a kora délutáni órákban van a tervezett érkezés, mely Győr környékén lesz.


Euro_icon_32 MOTOROS TÚRA RÉSZVÉTELI DÍJAI

twinMOTOROS
(Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel)
€ 315
doubleMOTOROS UTASSAL
(Motoros és utasa francia vagy kétágyas szobában)
€ 565
singleMOTOROS EGYÁGYAS SZOBÁBAN
(Motoros egyedül egy szobában)
€ 390

Részvételi díj fizetési instrukciók és feltételek


Részvételi díj tartalmazza:

 • Szállást a túra teljes időszakára kiváló minőségű szállodákban (min. 3 csillag), a helyi jellegeknek megfelelően
 • Minden nap reggelit – összesen 4
 • 2 nap vacsorát
 • Pilsner Urquell sörgyár látogatást kóstolóval egybekötve
 • Chadovar sörgyár látogatást kóstolóval egybekötve
 • Túra információs csomagot mely információkat tartalmaz az útvonalról, szállásokról
 • Ajándékcsomag
 • Túra vezetést


Nem tartalmazza a részvételi díj:

 • Baleset és utasbiztosítás
 • Üzemanyag
 • Személyes szükségleteket és minden olyan szolgáltatás mely nem lett felsorolva, hogy tartalmazza


bringYourOwn1 BÉRMOTOR LEHETŐSÉG

Nincs motorod de szeretnél részt venni ezen a motoros túrán? Ki szeretnél próbálni egy másik motort? Megoldjuk! Tudunk neked bérmotort biztosítani a túra helyszínén. 

Amennyiben ezen a túrán szeretnél bérelt motorral részt venni, mindenképpen kérj tőlünk előzetes ajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével!

Bérmotor választása esetén annak költségét nem tartalmazza a fenti részvételi díj!

KATTINTS IDE ÉS KÉRJ AJÁNLATOT BÉRELHETŐ MOTORRA

TÚRAVEZETŐK TÚRAVEZETŐK

A jelentkezők létszámától függően (amennyiben a létszám megköveteli) 2 vagy több profi túravezetőt biztosítunk a motoros túra lebonyolítására!

KÍSÉRŐ AUTÓ SZOLGÁLTATÁS

Ezen a motoros túrán lehetőségünk van kísérő autót biztosítani, mely szállítja a csomagokat, technikai segítséget nyújt, stb. A szolgáltatás elindításához min. 6 motoros jelentkezőnek kell igényelnie azt a jelentkezéskor.

A kísérő jármű költsége megoszlik az azt igénylő résztvevők között! Pl. ha 10 motoros igényli akkor ennek a szolgáltatásnak a díja kb. 75 euró/motoros lenne. Természetesen minél többen igénylik annál kedvezőbb az ára.

TÚRA JELLEGE TÚRA JELLEGE

EGYIRÁNYÚ TÚRA

RÉSZTVEVŐI LÉTSZÁM

A jelentkezők felső (max.) határa: 12 motoros  (Az utas nem számít bele!)


Min. 6 jelentkező szükséges a túra megrendezéséhez (Az utas nem számít bele!)
KATTINTS IDE A RÉSZTVEVŐK LISTÁJÁHOZ

Túra részletek

DátumIdőtartam
5 nap / 4 éjszaka
5 vezetéssel töltött nap
Jelentkezési határidő
2019. Jul. 21.
Résztvevők
Min. 6 jelentkező szükséges a túra megrendezéséhez (Az utas nem számít bele!)
KATTINTS IDE A RÉSZTVEVŐK LISTÁJÁHOZ
Kezdete/Vége
Sopron (HUN) / Győr (HUN)
Túra távja Túra távja
Teljes táv: kb. 1800 km
Napi szakaszok: 280 - 400 km
Napi átlag vezetéssel töltött idő 6 - 8 óra
Útvonal jellegeÚtvonal jellege
A teljes túra aszfaltozott úton vezet. Az útvonal főleg kanyargós utakon vezet, kombinálva fő- és alsóbbrendű utakkal valamint szerpentines szakaszokkal.
Szállás(ok)
Kiváló minőségű, kényelmes, komfortos szállodákban, helyi jellegeknek megfelelően. (min. 3 csillagos szállodák)
Érintett látványosságok
Cesky Krumlov,Budweiser Budvar sörgyár, Chadovar sörgyár, Karlovy Vary, Kutna Hora, Tabor, Jindrichuv Hradec, Crvena Lhota, Hluboka, Ceske Budejovice, Rozmbrek, Brno
Ajánlott tudásszint
A teljes túra jó minőségű aszfaltozott úton vezet, enyhe ívű kanyarokkal, melyeket könnyű kezelni. Minimum 5000 kilométeres vezetői tapasztalat megléte szükséges.
TÚRA NEHÉZSÉGE: KÖNNYŰ
UTAK MINŐSÉGE:
HEGYVIDÉK: 60%
SÍK TEREP: 40%
NAPI ÁTLAG LÁTVÁNYOSSÁG
TÖRTÉNELEMI/KULTÚRÁLIS NEVEZETESSÉGEK
Kinek ajánljuk ezt a túrát
Akik szeretnének megismerkedni Csehország városkáival. finom söröket kóstolni csülköt majszolva. Mindenkinek aki szeretne egy nagyon kötetlen motoros túrán részt venni, ahol nem az számít mennyit kopott a gumi széle. Ez nem kanyarvadász túra, inkább nézelődős!
Egyedi túra igény
Tetszik az általunk meghirdetett túra? De nem jó az időpont, vagy egyedül szeretsz nekivágni, esetleg a barátaiddal mennél egy másik időpontban? Nem gond! Csak kattints az alábbi linkre, töltsd ki az űrlapot, küld el és mi hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!