Déli-Kárpátok motoros túra 2019. június 27. és 30. között

ROMÁNIA | SZERBIA

 

Gyere velünk és járd be a Déli-Kárpátok mesés hegyi útjait, motorozz a Duna szurdokában, látogass el a legszebb szász városokba.


Jártál már a Vaskapu szorosban? És a Déli-Kárpátokban? Akkor ezt a túrát neked találtuk ki! Gyere velünk és ismerd meg a Duna legszebb részeit és a Déli-Kárpátok legismertebb hegyi útjait - a Transzalpina és a Transzfogarasi utat.

A túra Palicsról veszi kezdetét ahol az indulás napján egy igazi vajdasági reggelivel várunk. Belgrádban megnézzük az Avala tornyot, ahonnét mesés kilátás nyílik a vidékre. Galambóc frissen restaurált váránál teszünk egy kis pihenőt, mielőtt végigmotoroznánk a Vaskapu szoroson. Itt megnézzük a Duna legkeskenyebb pontját, a Kazán szorost. Végigmotorozhatsz a Transzalpina és a Transzfogarasi hegyi utakon. Sétálhatsz Nagyszeben és Brassó óvárosába. Még arra is lesz időd hogy megnézd Déva és Vajdahunyad várait. Mindezt fantasztikus hangulatban és társaságban!

Kell ennél több egy 4 napos motoros túrához? Tarts felünk te is erre a felejthetetlen kalandra!


Részletes napi program

1. nap: Palics (SRB) - Kladovo (SRB)

A motoros túra Palicsról (Szerbia) veszi kezdetét, és egy rövid autópálya szakasz után Újvidéken állunk meg, hogy elfogyasszunk egy igazi vajdasági reggelit. Innét mellékutakon haladunk Pancsova és Szendrő érintésével Galambóc váráig. A folyó a teljes szakaszán itt a legszélesebb, valamint itt  található a Vaskapu (Djerdap) szoros és nemzeti park bejárata is, mely szerintünk a Duna egyik legszebb szakasza.  A szoroson átkelve érjük Kladovo városát, ahol az éjszakát fogjuk tölteni.

 

2. nap: Kladovo (SRB) - Nagyszeben (ROM)

Romániába a Vaskapu vízi erőmű gátján áthaladva érkezünk meg. A napi szakasz első részében sorba haladunk át a nem igazán impozáns településeken, amik szinte egymást érik. Így érjük el a Déli -Kárpátok egyik legszebb útját, a Transzalpina utat, ahol a településsel együtt a forgalom is meg fog ritkulni. Ez az út szinte még új, csupán néhány éve adták át a forgalomnak. A napi szakasz végén a valamikori szász városba, Nagyszebenbe fogunk megérkezni. Itt lesz a szállásunk 2 éjszakára, így este lehetőség nyílig egy kis felfedező sétát tenni a városban.

3. nap: Nagyszeben (ROM) - Nagyszeben (ROM)

Reggel csomagok nélkül indulunk útnak a másik sokkal ismertebb hegyi út felé a Déli-Kárpátokban. Ez az út Transzfogarasi út, melynek az északi oldal mesés szerpentinjein felkapaszkodunk a hágó tetejére. Ott mindenki elkészítheti a kötelező fotókat, majd a déli oldalon leereszkedve Törcsvár felé haladunk, ahol megnézzük az állítólagos “Drakula” kastélyt, majd egy mesés szerpentinen érkezünk meg Brassó központjába ahol teszünk egy sétát. Brassóból ismét Nagyszeben felé vesszük az irányt, hogy még vacsora előtt visszaérkezzünk a szállásunkra.

4. nap: Nagyszeben (ROM) - Nagylak (HUN)

Reggel búcsút intünk Nagyszebennek és Déva felé vesszük az irányt, ahol megnézzük a híres várat. A folytatásban meglátogatjuk még Vajdahunyadon is a várat mielőtt, majd Arad felé haladunk tovább. Onnét autópályára hajtunk és átlépve a Román-Magyar határt az első pihenőnél lesz a túra végpontja. Itt elköszönünk és mindenki egyénileg utazik tovább.

 


Euro_icon_32 MOTOROS TÚRA RÉSZVÉTELI DÍJAI

twinMOTOROS - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel)
€ 270
doubleMOTOROS UTASSAL - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros és utasa francia vagy kétágyas szobában)
€ 475
singleMOTOROS EGYÁGYAS SZOBÁBAN - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros egyedül egy szobában)
€ 330

Részvételi díj fizetési instrukciók és feltételek


Részvételi díj tartalmazza:

 • Szállást a túra teljes időszakára kiváló minőségű szállodákban (min. 3 csillag), a helyi jellegeknek megfelelően
 • Félpanziós ellátást – reggeli és vacsora
 • Egy igazi vajdasági reggelit az indulás napján
 • Belépőt az Avala toronyba
 • Autópálya használati díját a szerbiai szakaszon
 • Túra információs csomagot mely információkat tartalmaz az útvonalról, szállásokról
 • Ajándékcsomag
 • Túra vezetést


Nem tartalmazza a részvételi díj:

 • Baleset és utasbiztosítás
 • Üzemanyag
 • Személyes szükségleteket és minden olyan szolgáltatás mely nem lett felsorolva, hogy tartalmazza

bringYourOwn1 BÉRMOTOR LEHETŐSÉG

Nincs motorod de szeretnél részt venni ezen a motoros túrán? Ki szeretnél próbálni egy másik motort? Megoldjuk! Tudunk neked bérmotort biztosítani a túra helyszínén. 

Amennyiben ezen a túrán szeretnél bérelt motorral részt venni, mindenképpen kérj tőlünk előzetes ajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével!

Bérmotor választása esetén annak költségét nem tartalmazza a fenti részvételi díj!

KATTINTS IDE ÉS KÉRJ AJÁNLATOT BÉRELHETŐ MOTORRA

TÚRAVEZETŐK TÚRAVEZETŐK

A jelentkezők létszámától függően (amennyiben a létszám megköveteli) 2 vagy több profi túravezetőt biztosítunk a motoros túra lebonyolítására!

KÍSÉRŐ AUTÓ SZOLGÁLTATÁS

Ezen a motoros túrán lehetőségünk van kísérő autót biztosítani, mely szállítja a csomagokat, technikai segítséget nyújt, stb. A szolgáltatás elindításához min. 6 motoros jelentkezőnek kell igényelnie azt a jelentkezéskor.

A kísérő jármű költsége megoszlik az azt igénylő résztvevők között! Pl. ha 10 motoros igényli akkor ennek a szolgáltatásnak a díja kb. 50 euró/fő lenne. Természetesen minél többen igénylik annál kedvezőbb az ára.

0. ESTI SZÁLLÁS A TÚRA INDULÁSA KÖZELÉBEN

Amennyiben igényelnél szállást az ún. nulladik estére, vagyis a túra indulása előtti éjszakára az indulása pont közelében, úgy abban az esetben ezt jelentkezéskor az űrlap kitöltésénél kényelmesen megteheted. Nincs más dolgod mint bejelölni, hogy igényelsz szállást és mi már intézzük is azt neked!

TÚRA JELLEGE TÚRA JELLEGE

EGYIRÁNYÚ TÚRA

RÉSZTVEVŐI LÉTSZÁM

A jelentkezők felső (max.) határa: 20 motoros  (Az utas nem számít bele!)


Min. 6 jelentkező szükséges a túra megrendezéséhez (Az utas nem számít bele!)
KATTINTS IDE A RÉSZTVEVŐK LISTÁJÁHOZ

Túra részletek

DátumIdőtartam
4 nap / 3 éjszaka
4 vezetéssel töltött nap
Jelentkezési határidő
2019. May. 25.
Résztvevők
Min. 6 jelentkező szükséges a túra megrendezéséhez (Az utas nem számít bele!)
KATTINTS IDE A RÉSZTVEVŐK LISTÁJÁHOZ
Kezdete/Vége
Palics (SRB) / Nagylak (HUN)
Túra távja Túra távja
Teljes táv: kb. 1600 km
Napi szakaszok: 350 - 420 km
Napi átlag vezetéssel töltött idő 7 - 8 óra
Útvonal jellegeÚtvonal jellege
A teljes túra aszfaltozott úton vezet. Az útvonal főleg fő- és alsóbbrendű utakon vezet, kombinálva kanyargós utakkal és hegyi szerpentinekkel.
Szállás(ok)
Kiváló minőségű, kényelmes, komfortos szállodákban, helyi jellegeknek megfelelően. (Min. 3 csillagos szállodák!)
Érintett látványosságok
Vaskapu szoros, Kazan szoros, Transzalpina, Nagyszeben, Törcsvár, Transzfogaras, Brassó, Déva, Vajdahunyad vára
Ajánlott tudásszint
Az útvonal legtöbbször jó minőségű aszfaltozott úton vezet, mely tartalmazz több kanyargós szakaszt. Minimum 8000 kilométeres vezetői tapasztalat megléte szükséges.
TÚRA NEHÉZSÉGE: KÖZEPES
UTAK MINŐSÉGE:
HEGYVIDÉK: 95%
SÍK TEREP: 5%
NAPI ÁTLAG LÁTVÁNYOSSÁG
TÖRTÉNELEMI/KULTÚRÁLIS NEVEZETESSÉGEK
Kinek ajánljuk ezt a túrát
Olyan motorosoknak szánjuk ezt a túrát akik szeretnének a Duna mesés vidékén és a Déli-Kárpátok legismertebb hegyi útjain motorozni. Elsősorban tapasztalt motorosoknak szánjuk ezt a túrát, melyen megismerheted a Fogarasi-havasok mesés vidékét.
Egyedi túra igény
Tetszik az általunk meghirdetett túra? De nem jó az időpont, vagy egyedül szeretsz nekivágni, esetleg a barátaiddal mennél egy másik időpontban? Nem gond! Csak kattints az alábbi linkre, töltsd ki az űrlapot, küld el és mi hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!