Deutsche Alpenstrasse motoros túra 2019. augusztus 21. és 25. között

AUSZTRIA | NÉMETORSZÁG

 

Egy mesés alpesi út a Német Alpokban,szerpentinek, kastélyok, várak, történelmi emlékek és lélegzetállító táj! Ez a Deutsche Alpenstrasse!


Németországban hosszú múltra tekint vissza a témaútvonalak építése. Az egyik legismertebb ezek közül a Romantikus út, valamint a Német Alpesi út - Deutsche Alpenstrasse, Mind a kettő Bajorországban található és Neuschwanstein kastélynál keresztezik egymást. Ezen a túrán mi a Deutsche Alpenstrasse vidékét mutatjuk meg neked.

A motoros túra első napján még az osztrák Alpokban motorozunk, majd a második napon már a Német Alpesi úton fogunk haladni. Először a Rossfeld panoráma úton, majd a Berchtesgadeni-Alpokban, megnézzük a Königsee vidékét, onnét a Chimsee partjáig kanyargunk. Eltöltünk egy éjszakát Garmisch-Partenkirchen vidékén, megnézzük a Linderhof kastélyt, majd Füssen mellet még a Nuschwanstein kastély is. Innét az Algauer Alpokon keresztül a Bódeni tó partjáig megyünk, majd Ausztria felé fordulunk, hogy a mesés Tiroli régiót is megismerhesd. Megnézzük a Gerlos alpesi utat is, majd utolsó napon még a Sölkpasson is áthaladunk.


Részletes napi program

1. nap: Sopron (HUN) - Hallein (AUT)

A motoros túrát Sopron (Magyarország) környékéről indítjuk a délelőtti órákban (kb. 10 óra). Ide kell megérkezni majd mindenkinek. Aki messziről érkezik, meg is szállhat előző este a környéken.

Első napon neki vágunk az Osztrák utaknak. Bécsújhely elkerülésével Kalte Kuchl felé haladunk, ahol megtartjuk az ebédszünetet. Innét Meriazell felé vesszük az irányt, mely Ausztria vallási zarándokközpontja. Már ezen a napon csodás tájakon és kellemesen kanyargós utakon foguk haladni, Wildlapent és az Osztrák nagy tavak vidékét érintve Hallein  környékére érkezünk meg, ahol a szállásunk is lesz.

2. nap: Hallein (AUT) - Garmisch-Partenkirchen (DEU)

Reggel időben útra kelünk, hogy minél kényelmesebben, sok megállóval tudjuk teljesíteni a napi szakaszt. Először a Bertechsgadeni-Alpok felé kanyarodunk, ahol a Rossfeld panoráma úton fogunk haladni. Innét mesés kilátás nyílik a Sasfészekre. A következő uticélunk a Königsee partja, majd belevetjük magunkat a Német Alpesi út mesés vidékébe. A Chiemsee régiót elhagyva érjük el sós forrásairól és sóbányászatáról világszerte ismert Bad Reichenhall fürdőhelyet. Innét Tegernsee-völgy felé haladunk Felső-Bajorország egyik legszebb panorámájával, majd Sylvenstein víztároló irányába megyünk tovább. A nap végére a Zugspitze tövében fekvő Garmisch-Pertenkirche környékére érkezünk meg, ahol a szállásunk is lesz.

3. nap: Garmisch-Partenkirchen (DEU) - Imst (AUT)

Reggel korán indulunk és első utuk a mesés Linderhof kastélyhoz vezet, melyet II. Lajos bajor király építette a Trianon palota mására. Innét egy rövid szakasz a Német Alapesi úton és ismét egy mesebeli kastélyhoz érkezünk meg, ami nem más mint a Neuschwanstein kastély. (Ennek a kastélynak a meglátogatása fakultatív és jelentkezéskor kell jelezni!) A folytatásban a Bódeni tó partja felé vesszük az irányt az Algauer Alpokon keresztül, majd búcsút intve a Deutsche Alpenstrassenak visszakanyarodunk Ausztriába és a mesés Tiroli régióban fogunk barangolni egészen Imst városkáig. A szálláshelyünk is ezen a vidéken lesz.

4. nap: Imst (AUT) - Ramsau (AUT)

Indulás után felkapaszkodunk Kühtai tehenekkel tarkított hágójára, majd Innsbruck forgalmát elkerülve a zillertali régión keresztül a Gerlos alpesi úton fogunk haladni. Itt megnézzük a Krimml vízesést. Utunk további részében Kitzbühel érintésével ismét a Berchtesgadeni-Alpok Osztrák részén fogunk mesés táj kíséretében haladni. A nap végére Schladmingi régióba érkezünk meg, ahol szállásunk Ramsau környékén lesz.

5. nap: Ramsau (AUT) - Sopron (HUN)

Utolsó napon kanyargunk egy kicsit a Sölkpasson, ahol szintén tehéncsordákban és a mesés tájban gyönyörködhetünk. Innét Graz felé indulunk útnak a mesés kilátást nyújtó Gaberl hágón keresztül. Graztól északnak fordulunk és az Alpok alján motorozunk egy fantasztikusat, mielőtt újból megérkeznénk Sopron környékére ahol a túra végpontja lesz.


Euro_icon_32 MOTOROS TÚRA RÉSZVÉTELI DÍJAI

twinMOTOROS
(Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel)
€ 380
doubleMOTOROS UTASSAL
(Motoros és utasa francia vagy kétágyas szobában)
€ 670
singleMOTOROS EGYÁGYAS SZOBÁBAN
(Motoros egyedül egy szobában)
€ 460

Részvételi díj fizetési instrukciók és feltételek


Részvételi díj tartalmazza:

 • Szállást a túra teljes időszakára kiváló minőségű szállodákban (min. 3 csillag), a helyi jellegeknek megfelelően
 • Minden nap reggelit, összesen 4
 • Minden nap vacsorát, összesen 4
 • Rossfeld Panoramastrasse úthasználati díját
 • Gerlos Alpenstrasse úthasználati díját
 • Túra információs csomagot mely információkat tartalmaz az útvonalról, szállásokról
 • Ajándékcsomag
 • Túra vezetést


Nem tartalmazza a részvételi díj:

 • Baleset és utasbiztosítás
 • Üzemanyag
 • Személyes szükségleteket és minden olyan szolgáltatás mely nem lett felsorolva, hogy tartalmazza

bringYourOwn1 BÉRMOTOR LEHETŐSÉG

Nincs motorod de szeretnél részt venni ezen a motoros túrán? Ki szeretnél próbálni egy másik motort? Megoldjuk! Tudunk neked bérmotort biztosítani a túra helyszínén. 

Amennyiben ezen a túrán szeretnél bérelt motorral részt venni, mindenképpen kérj tőlünk előzetes ajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével!

Bérmotor választása esetén annak költségét nem tartalmazza a fenti részvételi díj!

KATTINTS IDE ÉS KÉRJ AJÁNLATOT BÉRELHETŐ MOTORRA

TÚRAVEZETŐK TÚRAVEZETŐK

A jelentkezők létszámától függően (amennyiben a létszám megköveteli) 2 vagy több profi túravezetőt biztosítunk a motoros túra lebonyolítására!

KÍSÉRŐ AUTÓ SZOLGÁLTATÁS

Ezen a motoros túrán lehetőségünk van kísérő autót biztosítani, mely szállítja a csomagokat, technikai segítséget nyújt, stb. A szolgáltatás elindításához min. 6 motoros jelentkezőnek kell igényelnie azt a jelentkezéskor.

A kísérő jármű költsége megoszlik az azt igénylő résztvevők között! Pl. ha 10 motoros igényli akkor ennek a szolgáltatásnak a díja kb. 75 euró/motoros lenne. Természetesen minél többen igénylik annál kedvezőbb az ára.

TÚRA JELLEGE TÚRA JELLEGE

KÖRTÚRA

RÉSZTVEVŐI LÉTSZÁM

A jelentkezők felső (max.) határa: 12 motoros  (Az utas nem számít bele!)


Min. 6 jelentkező szükséges a túra megrendezéséhez (Az utas nem számít bele!)
KATTINTS IDE A RÉSZTVEVŐK LISTÁJÁHOZ

Túra részletek

DátumIdőtartam
5 nap / 4 éjszaka
5 vezetéssel töltött nap
Jelentkezési határidő
2019. Jul. 31.
Résztvevők
Min. 6 jelentkező szükséges a túra megrendezéséhez (Az utas nem számít bele!)
KATTINTS IDE A RÉSZTVEVŐK LISTÁJÁHOZ
Kezdete/Vége
Sopron (HUN) / Sopron (HUN)
Túra távja Túra távja
Teljes táv: kb. 1750 km
Napi szakaszok: 290 - 350 km
Napi átlag vezetéssel töltött idő 7 - 8 óra
Útvonal jellegeÚtvonal jellege
A teljes túra aszfaltozott úton vezet. Az útvonal főleg kanyargós szakaszokon vezet, kombinálva fő- és alsóbbrendű utakkal valamint szerpentines hegyi szakaszokkal.
Szállás(ok)
Kiváló minőségű, kényelmes, komfortos szállodákban, helyi jellegeknek megfelelően. (Min. 3 csillagos szállodák)
Érintett látványosságok
Mariazell, Wildalpen, Rossfeld Panoramastrasse, Königsee, Deutsche Alpenstrasse, Linderhof kastély, Neuschwanstein, Bódeni tó, Zugspitze, Tiroli régió, Gerlos Alpenstrasse, Sölkpass
Ajánlott tudásszint
Az útvonal legtöbbször jó minőségű aszfaltozott úton vezet, mely tartalmazz több kanyargós szakaszt. Minimum 8000 kilométeres vezetői tapasztalat megléte szükséges.
TÚRA NEHÉZSÉGE: KÖNNYŰ
UTAK MINŐSÉGE: KIVÁLÓ
HEGYVIDÉK: 100%
SÍK TEREP: 0%
NAPI ÁTLAG LÁTVÁNYOSSÁG
TÖRTÉNELEMI/KULTÚRÁLIS NEVEZETESSÉGEK
Kinek ajánljuk ezt a túrát
Ezt a túrát a hegyek szerelmeseinek ajánljuk. Megismerheted a Német Alpesi út vidékét, a legszebb részeit, városait. Megnézheted a két legszebb Bajor kastélyt is és még Tirolban is barangolhatsz is egy kicsit. Ez a túra motorozást és nézelődést is tartalmazz!
Egyedi túra igény
Tetszik az általunk meghirdetett túra? De nem jó az időpont, vagy egyedül szeretsz nekivágni, esetleg a barátaiddal mennél egy másik időpontban? Nem gond! Csak kattints az alábbi linkre, töltsd ki az űrlapot, küld el és mi hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!