Fekete erdő motoros túra 2019. szeptember 3. és 8. között

SCHWARZWALD | NÉMETORSZÁG | AUSZTRIA

 

Kakukkos órák, vízimalmok, schwarzwaldi sonka, népi építészeti remekművek, a Duna forrása és szebbnél szebb tájak, városok várnak téged is Németország egyik legszebb vidékén, a Fekete erdőben!


A Fekete-erdő, ha másról nem is de a Dunáról, vagy a ’80-as évek végi és ’90 -es évek elejei német TV sorozatról, a Klinikáról biztosan eszedbe jut. Németország eme régiója igen népszerű a motorosok körében is, a mesés táj mellett fantasztikus motoros útvonalakkal vár téged is Schwarzwald.

Ezen a túrán meglátogatjuk a Bódeni tó vidékét, a Rajna vízesést, Duna forrását, Feldberget, Glottertalban a Klinika épületét, Shconachban az óramúzeumot, Gutachban az építészeti remekműveket, Brinkmann professzor házát… Mindent amit itt egyszer látni kell!

Annak érdekében hogy minél többet tudjuk a a Fekete-erdő területén barangolni, Bécsből éjszakai vonattal utazunk a Feldkirchbe, a svájci határhoz. Innét vágunk neki az izgalmas túrának. Természetesen nem kötelező vonattal utazni. Amennyiben időd engedi és szívesen végigmotoroznál Ausztrián, akkor részünkről ennek semmi akadálya, csupán a jelentkezés során a feldkirchi találkozást kell választanod.


Részletes napi program

1. nap: Bécs (AUT) - Feldkirch (AUT) - éjszakai vonat

Az igazi motoros túra Feldkirchből (Ausztria) veszi kezdetét, viszont ide el is kell jutnia minden résztvevőnek. Mi éjszakai vonattal utazunk Bécsből Feldkirchbe, a svájci határhoz. A vonat a bécsi nyugati pályaudvarról indul, a beszálláshoz legkésőbb 9 órára kell ide megérkezni. Természetesen van lehetőség Feldkirchi csatlakozáshoz is. Ebben az esetben nincs más dolgod csupán a jelentkezéskor megadnod hogy vonattal jössz Bécsből, vagy Feldkirchben csatlakozol a csapathoz.

 

2. nap: Feldkirch (AUT) - Freiburg (GER)

A túra Feldkirchből reggel 9 óra körül fogja kezdetét venni, innen indulunk a Fekete-erdő irányába. Először északnak, majd a Bódeni tó partjának tartunk, ahol egy kicsit elidőzünk. Mielőtt elérnénk úti célunkat, még meglátogatjuk a Rajna vízesést. Innét már “egyenes” út vezet Fekete-erdei főhadiszállásunkig, melynek Freiburg mesés városa ad otthont. Itt 3 éjszakát fogunk eltölteni.

 

 

3. nap: Freiburg (GER) - Freiburg (GER)

Ezen a napon csomagok nélkül vághatsz neki az útnak, ugyanis Freiburg-ból foguk csillag túrázni minden nap.  Északnak indulunk el először Schonach-i óraparkba, majd a Gutach nemzetéi építészeti remekműveihez megyünk. Egész nap szebbnél-szebb tájak kíséretében haladunk. Megkóstoljuk majd a híres Schwarzwaldi sonkát is. Szinte egészen Baden-Baden városig megyünk, ahonnét utunk ismét délnek Freiburg irányába fog tartani, kellemes szerpentinek és mesés tájak között.

 

4. nap: Freiburg (GER) - Freiburg (GER)

Ezen a napon Freiburg-tól délre fogunk motorozni. Első utunk Feldberg környéke, majd Schuchsee. Innét a Fekete-erdei Klinika sorozat egyik forgatási helyszínéhez megyünk, mégpedig Brinkmann professzor házához. A folytatásban sem fogunk unatkozni, ugyanis a Fekete-erdő legszebb részén fogunk haladni. Mesés tájak és szerpentinek kísérik utunkat egész nap. Úgy tervezzük, hogy sokat megállunk majd, hogy tudj gyönyörködni a tájban. A nap végén ismét Freiburg-ba térünk vissza.

 

5. nap: Freiburg (CHE) - Feldkirch (AUT)

Búcsút intünk Freiburg-nak és Glottertal felé vesszük az irányt. Itt megnézzük a Fekete-erdei Klinika másik fogatási helyszínét, magát a klinikát. Felfedezzük a Feldberg hegy másik oldalát, majd a Titisee-nél egy picit pihenünk. Folytatásban aDuna forrásaihoz megyünk, majd még kalandozunk egy picit ezen a régión mielőtt ismét Ausztria, vagyis Feldkirch felé vennénk az irányt. A vonathoz este 8 órára kell megérkeznünk. Aki egyénileg utazott a túra kezdetéhez Feldkirchbe attól is elköszönünk, majd feltesszük a motorokat a vonatra.

 

6. nap: Hazautazás Bécsből (AUT)

A vonat reggel 8 óra körül fog megérkezni a bécsi nyugati pályaudvarra. A motorok átvétele után, mindenki egyénileg utazik haza.

 


Euro_icon_32 MOTOROS TÚRA RÉSZVÉTELI DÍJAI - VONATTAL BÉCSBŐL

twinMOTOROS - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel)
€ 770
doubleMOTOROS UTASSAL - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros és utasa francia vagy kétágyas szobában)
€ 1190
singleMOTOROS EGYÁGYAS SZOBÁBAN - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros egyedül egy szobában)
€ 860

Részvételi díj fizetési instrukciók és feltételek


Euro_icon_32 MOTOROS TÚRA RÉSZVÉTELI DÍJAI - FELDKIRCHI TALÁLKOZÁSSAL

twinMOTOROS - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel)
€ 500
doubleMOTOROS UTASSAL - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros és utasa francia vagy kétágyas szobában)
€ 800
singleMOTOROS EGYÁGYAS SZOBÁBAN - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros egyedül egy szobában)
€ 590

Részvételi díj fizetési instrukciók és feltételek


Részvételi díj tartalmazza:

 • Szállást a túra teljes időszakára kiváló minőségű szállodákban (min. 3 csillag szálloda), a helyi jellegeknek megfelelően
 • 3 reggelit
 • 3 vacsorát
 • Vonatos utazás választása esetén vonatjegy árát Bécs-Feldkirch és Feldkirch -Bécs útvonalon 4 személyes hálófülkében,  mely a reggelit is tartalmazza
 • Vonatos utazás választása esetén a motor vasúti szállítását Bécs – Feldkirch és Feldkirch – Bécs útvonalon
 • Túra információs csomagot mely információkat tartalmaz az útvonalról, szállásokról
 • Ajándékcsomag
 • Túra vezetést


Nem tartalmazza a részvételi díj:

 • Baleset és utasbiztosítás
 • Üzemanyag
 • Személyes szükségleteket és minden olyan szolgáltatás mely nem lett felsorolva, hogy tartalmazza


bringYourOwn1 BÉRMOTOR LEHETŐSÉG

Nincs motorod de szeretnél részt venni ezen a motoros túrán? Ki szeretnél próbálni egy másik motort? Megoldjuk! Tudunk neked bérmotort biztosítani a túra helyszínén. 

Amennyiben ezen a túrán szeretnél bérelt motorral részt venni, mindenképpen kérj tőlünk előzetes ajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével!

Bérmotor választása esetén annak költségét nem tartalmazza a fenti részvételi díj!

KATTINTS IDE ÉS KÉRJ AJÁNLATOT BÉRELHETŐ MOTORRA

TÚRAVEZETŐK TÚRAVEZETŐK

A jelentkezők létszámától függően (amennyiben a létszám megköveteli) 2 vagy több profi túravezetőt biztosítunk a motoros túra lebonyolítására!

KÍSÉRŐ AUTÓ SZOLGÁLTATÁS

Ezen a motoros túrán lehetőségünk van kísérő autót biztosítani, mely szállítja a csomagokat, technikai segítséget nyújt, stb. A szolgáltatás elindításához min. 6 motoros jelentkezőnek kell igényelnie azt a jelentkezéskor.

A kísérő jármű költsége megoszlik az azt igénylő résztvevők között! Pl. ha 10 motoros igényli akkor ennek a szolgáltatásnak a díja kb. 100 euró/fő lenne. Természetesen minél többen igénylik annál kedvezőbb az ára.

ELHELYEZÉS A VONATON

Az éjszakai vonaton az alapelhelyezés 4 ágyas (4 személyes) fekvőhelyes (kuset) kabin. Opcióban lehetőség van igényelni hálófülkés kabint (1 személyre vagy max. személyre!). Ez a lehetőség limitáltan elérhető - szerelvényenként max 10-12 kabin áll rendelkezésre! Ez az opció feláras!

Ezt az opciót a jelentkezési űrlapon lehet igényelni!

TÚRA JELLEGE TÚRA JELLEGE

KÖRTÚRA

RÉSZTVEVŐI LÉTSZÁM

A jelentkezők felső (max.) határa: 12 motoros  (Az utas nem számít bele!)


Min. 6 jelentkező szükséges a túra megrendezéséhez (Az utas nem számít bele!)
KATTINTS IDE A RÉSZTVEVŐK LISTÁJÁHOZ

Túra részletek

DátumIdőtartam
6 nap / 5 éjszaka
4 vezetéssel töltött nap
Jelentkezési határidő
2019. Jul. 31.
Résztvevők
Min. 6 jelentkező szükséges a túra megrendezéséhez (Az utas nem számít bele!)
KATTINTS IDE A RÉSZTVEVŐK LISTÁJÁHOZ
Kezdete/Vége
Bécs (AUT) vagy Feldkirch (AUT) / Bécs (AUT) vagy Feldkirch (AUT)
Túra távja Túra távja
Teljes táv: kb. 1450 km
Napi szakaszok: 250 - 370 km
Napi átlag vezetéssel töltött idő 6 - 7 óra
Útvonal jellegeÚtvonal jellege
A teljes túra aszfaltozott, főleg kanyargós hegyes – dombos utakon vezet, kombinálva fő- és alsóbbrendű utakkal valamint szerpentines szakaszokkal. Néhol 1 sávosra keskenyedő utak!
Szállás(ok)
Kiváló minőségű, kényelmes, komfortos szállodákban, helyi jellegeknek megfelelően.
Érintett látványosságok
Fekete-erdő, Freiburg, Feldberg, Titisee, Duna forrása, Gutach, Órapark, Klinika forgatási helyszínei, Rajna vízesés, Bódeni tó
Ajánlott tudásszint
A teljes túra jó minőségű aszfaltozott úton vezet, enyhe ívű kanyarokkal, melyeket könnyű kezelni. Minimum 5000 kilométeres vezetői tapasztalat megléte szükséges.
TÚRA NEHÉZSÉGE: KÖNNYŰ
UTAK MINŐSÉGE: KIVÁLÓ
HEGYVIDÉK: 80%
SÍK TEREP: 20%
NAPI ÁTLAG LÁTVÁNYOSSÁG
TÖRTÉNELEMI/KULTÚRÁLIS NEVEZETESSÉGEK
Kinek ajánljuk ezt a túrát
Azon túrázóknak ajánljuk akik szeretnék megismerni a Fekete erdő vidékét, városkáit, településeit. Szeretnék megnézni a Duna forrását, a Rajna vízesést. Ez a túra egy kényelmes, nézelődős, ahol sok várost nézünk meg.
Egyedi túra igény
Tetszik az általunk meghirdetett túra? De nem jó az időpont, vagy egyedül szeretsz nekivágni, esetleg a barátaiddal mennél egy másik időpontban? Nem gond! Csak kattints az alábbi linkre, töltsd ki az űrlapot, küld el és mi hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!