Garda-tó és Stelvio motoros túra 2019. június 11. és 16. között

SZLOVÉNIA | OLASZORSZÁG | AUSZTRIA | SVÁJC

 

Tavak, Alpok, szerpentinek! Tarts velünk és élvezd magas hegyek vidékét, a gyönyörű tavak menti tájat és a sok-sok magas hágót az Alpok egyik legszebb részéről.


Összeállítottunk neked egy fantasztikus motoros útvonalat, mely elkalauzol az Alpok legszebb részeire, Észak-Olaszország mesés tóvidékére és a motorosok körében népszerű Stelvio hágóra is. Ha van egy hely a földön, ami ötvözi a mesés látványt és a motorosok kedvenc helyét , akkor az csak az Alpok lehet. Ide csábítunk most téged is!

A túra Szlovénián keresztül halad, majd Olaszországban folytatódik, ahol olyan helyeket fogunk érinteni mint a San Boldo hágó, Garda tó, Termosine sul Garda, Iseo és Comoi tó, Stelvio hágó, Gavia hágó, és még sorolhatnánk. utunk során többször átgurulunk Svájcba is, ahol érintjük a Maloja és Offen hágókat. Ausztriában megnézzük a Grossglockner magashegyi utat, majd Mariazell és mesés környéke érintésével érkezünk meg a túra végpontjához.

Ha csak egy túrára tudsz idén elmenni akkor ez a te útvonalad!


Részletes napi program

1. nap: Nagykanizsa (HUN) - Kranjska Gora (SLO)

Ennek a túrának a találkozási pontja Nagykanizsa (Magyarország) környékén lesz. (Előreláthatólag az M7-es Zalakomári pihenőjénél)  A találkozási pontra délelőtti órákban kell megérkezni (10 óra előtt nem!). Annak érdekében hogy elkerüljük az unalmas, egyhangú és zsúfolt főutakat és hogy tartani tudjuk a kényelmes üzemtervet, Mariborig autópályán fogunk menni. Majd létérve a pályáról Ausztria egyik legszebb borvidékén átvezető úton fogunk haladni, mielőtt a motorosok által kedvelt 69-es útra kanyarodnánk. Lavamünd után megcélozzuk Szlovéniát, ahová egy fantasztikus szerpentinen keresztül érkezünk meg. A napi szakasz vége a Vrsic hágó kezdeténél, Kranjska Gora-ban lesz.

2. nap: Kranjska Gora (SLO) - Garda-tó (ITA)

Reggeli után azonnal útnak indulunk Olaszország felé, majd a Predil-tó mellett elhaladva Nevea hágón keresztül s egy mesés szurdok felé haladunk tovább.  A folytatásban a Belluno felé haladunk, majd megnézzük a híres San Boldo hágót ahol a visszafordító kanyarok alagútban vannak. Innét mesés hegyi utakon, a Dolomitokat súrolva haladunk gyönyörű táj kíséretében a Gardó-tó felé, ahol az éjszakát is fogjuk tölteni Riva del Garda városkába.

 

3. nap: Garda-tó (ITA) - Livigno (ITA)

Reggel a tó mentén indulunk útnak, és megnézzük az egyik legíresebb útvonalat, látványosságot. Termosine sul Garda felé vezet az a látványút mely alagutakon, meredek sziklafalak között vezet körbe a tó mellett. Sokan keresik fel ezt a helyet hiszen maga a csoda.

Innét az Lago d’Iseo felé haladunk, majd utunk során érintjük a Comoi tavat is. Szállásunkra, mely Olaszország egyik adómentes övezetében van, Svájcon keresztül és a híres Maloja hágón keresztül vezet majd az út!

Szállásunk ezen a napon Livigno-ban lesz.

4. nap: Livigno (ITA) - Arabba (ITA)

Livigno-t elhagyva ismét visszatérünk Svájcba, hogy az Offenpass-on átkelve a Stlevio hágó 48 hajtűkanyarjával kerüljünk szembe. Igen, ezen a napon a motorosok körében bakancslistás hágó lesz az egyik fő látványosság. Innét a Gavia hágó felé haladunk tovább, majd Bolzanot elkerülve mesés hegyi utakon és olyan hágókon mint a Palade, Monte Giovo, Compolongo, a Dolomitok szívébe fogunk megérkezni.

Ezen a napon kanyarokban nem lesz hiány és jól fog esni este a kis pihenő a szállodában, Arabba-ban.

5. nap: Arabba (ITA) - Schladming (AUT)

Elhagyjuk a Dolomitok szívét, érintjrük még a Falzarego és a Valparola hágókat mielőtt, a Staller Sattel felé vennénk az irányt. Ez a hágó az Olasz Osztrák határon helyezkedik el és minden órában 15 percet van nyitva Ausztria felé. Igyekszünk majd pontosan érkezni.

Megérkezve Ausztriába az egyik leglátványosabb hegyi utat is meglátogatjuk, ami nem más mint a Grossglockner magashegyi út. Ennek a költségét tartalmazza a részvételi díj. Az ebéd időt is ide tervezzük.

A Grossglockner után szállásunkra vezet már az út, mely a Shcaldmingi régióban lesz ezen a napon.

6. nap: Schladming (AUT) - Sopron (HUN)

Utolsó napon még levezetés képen, kanyargunk egy kicsit Ausztria mesés útjain. Első megállónk Wildalpen környéken lesz, majd érintjük Mariezellt és végezetül Kalte Kuchl-ban lesz az ebédidőnk.

A túra végpontja Sopron lesz. Itt köszönünk el, majd mindenki egyénileg utazik már a hazafelé vezető úron.


Euro_icon_32 MOTOROS TÚRA RÉSZVÉTELI DÍJAI

twinMOTOROS - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel)
€ 485
doubleMOTOROS UTASSAL - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros és utasa francia vagy kétágyas szobában)
€ 855
singleMOTOROS EGYÁGYAS SZOBÁBAN - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros egyedül egy szobában)
€ 625

Részvételi díj fizetési instrukciók és feltételek


Részvételi díj tartalmazza:

 • Szállást a túra teljes időszakára kiváló minőségű szállodákban (min. 3 csillag), a helyi jellegeknek megfelelően
 • Minden nap reggelit, összesen 5
 • Minden nap vacsorát, összesen 5
 • Túra információs csomagot mely információkat tartalmaz az útvonalról, szállásokról
 • Grossglockner Alpenstrasse úthasználati díját
 • Ajándékcsomag
 • Túra vezetést


Nem tartalmazza a részvételi díj:

 • Baleset és utasbiztosítás
 • Üzemanyag
 • Autópálya használati díját
 • Személyes szükségleteket és minden olyan szolgáltatás mely nem lett felsorolva, hogy tartalmazza


bringYourOwn1 BÉRMOTOR LEHETŐSÉG

Nincs motorod de szeretnél részt venni ezen a motoros túrán? Ki szeretnél próbálni egy másik motort? Megoldjuk! Tudunk neked bérmotort biztosítani a túra helyszínén. 

Amennyiben ezen a túrán szeretnél bérelt motorral részt venni, mindenképpen kérj tőlünk előzetes ajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével!

Bérmotor választása esetén annak költségét nem tartalmazza a fenti részvételi díj!

KATTINTS IDE ÉS KÉRJ AJÁNLATOT BÉRELHETŐ MOTORRA

TÚRAVEZETŐK TÚRAVEZETŐK

A jelentkezők létszámától függően (amennyiben a létszám megköveteli) 2 vagy több profi túravezetőt biztosítunk a motoros túra lebonyolítására!

KÍSÉRŐ AUTÓ SZOLGÁLTATÁS

Ezen a motoros túrán lehetőségünk van kísérő autót biztosítani, mely szállítja a csomagokat, technikai segítséget nyújt, stb. A szolgáltatás elindításához min. 6 motoros jelentkezőnek kell igényelnie azt a jelentkezéskor.

A kísérő jármű költsége megoszlik az azt igénylő résztvevők között! Pl. ha 10 motoros igényli akkor ennek a szolgáltatásnak a díja kb. 75 euró/motoros lenne. Természetesen minél többen igénylik annál kedvezőbb az ára.

TÚRA JELLEGE TÚRA JELLEGE

EGYIRÁNYÚ TÚRA

RÉSZTVEVŐI LÉTSZÁM

A jelentkezők felső (max.) határa: 20 motoros  (Az utas nem számít bele!)


Min. 6 jelentkező szükséges a túra megrendezéséhez (Az utas nem számít bele!)
KATTINTS IDE A RÉSZTVEVŐK LISTÁJÁHOZ

Túra részletek

DátumIdőtartam
6 nap / 5 éjszaka
6 vezetéssel töltött nap
Jelentkezési határidő
2019. May. 12.
Résztvevők
Min. 6 jelentkező szükséges a túra megrendezéséhez (Az utas nem számít bele!)
KATTINTS IDE A RÉSZTVEVŐK LISTÁJÁHOZ
Kezdete/Vége
Nagykanizsa (HUN) / Sopron (HUN)
Túra távja Túra távja
Teljes táv: kb. 2000 km
Napi szakaszok: 280 - 400 km
Napi átlag vezetéssel töltött idő 6 - 8 óra
Útvonal jellegeÚtvonal jellege
A teljes túra aszfaltozott úton vezet. Az útvonal főleg kanyargós hegyi utakon vezet, kombinálva fő- és alsóbbrendű utakkal. Néhol 1 sávosra keskenyedő utak!
Szállás(ok)
Kiváló minőségű, kényelmes, komfortos szállodákban, helyi jellegeknek megfelelően.
Érintett látványosságok
Sella Nevea, San Boldo, Garda-tó, Maloja hagó, Offenpass, Stelvio hagó, Gavia, hágó, Falzarego, Valparola, Staller Sattel, Grossglockner, Mariazell
Ajánlott tudásszint
Az útvonal nagyon kanyargós aszfaltozott úton vezet, mely tartalmazz keskeny egysávos szakaszokat is. Minimum 10 000 kilométeres vezetői tapasztalat megléte szükséges.
TÚRA NEHÉZSÉGE: KÖZEPES
UTAK MINŐSÉGE:
HEGYVIDÉK: 100%
SÍK TEREP: 0%
NAPI ÁTLAG LÁTVÁNYOSSÁG
TÖRTÉNELEMI/KULTÚRÁLIS NEVEZETESSÉGEK
Kinek ajánljuk ezt a túrát
Azoknak ajánljuk kik szeretnek hegyi tájakon és utakon motorozni. Ez nem egy városnéző túra, inkább neveznénk természetben motorozásnak. Ha szeretnél egy jót motorozni Alpokban, vagy csak megismerni a vidék természeti szépségeit akkor ez a túra neked való.
Egyedi túra igény
Tetszik az általunk meghirdetett túra? De nem jó az időpont, vagy egyedül szeretsz nekivágni, esetleg a barátaiddal mennél egy másik időpontban? Nem gond! Csak kattints az alábbi linkre, töltsd ki az űrlapot, küld el és mi hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!