Kalandok a Júlia Alpokban motoros túra 2019. augusztus 29. és szeptember 1. között

SZLOVÉNIA | AUSZTRIA | OLASZORSZÁG

 

Egy izgalmas túra a Júlia Alpok szívébe! Gyere és ismerd meg ezt a vidéket, motorozz forgalmtól mentes utakon, szerezezz felejthetetlen élményeket!


A Júlia Alpok az Alpok egyik kiemelkedő gyöngyszeme, a legszebb hegyvidékek közé tartozó, rendkívül változatos mészkőhegység fantasztikus, csipkés csúcsaival, lélegzetállító vízeséseivel, kristálytiszta tavaival és valószerűtlenül zöld és türkizkék folyóival kápráztat el téged is ezen a túrán.

Ezenkívül itt található Szlovénia egyetlen természeti parkja is, a Triglav nemzeti park, melynek területén olyan helyek találhatóak meg, mint a Vrsic hágó, Mangart hegy, Isonzó völgye, Bledi és a Bohinji tó, és még hosszasan sorolhatnánk. Ezen a túrán az érintetlen természet szívében, meseszép helyeken fogunk motorozni, ahol megismerheted Szlovénia igazi varászát. Ezenfelül ellátogatunk Dél-Ausztria legszebb borvidékére, motorozunk egy fantasztikusat a 69-es úton és még Olaszországba is átruccanunk.

Ez a mindössze 4 napos motoros túra egy kitűnő kikapcsolódást és felejthetetlen motoros élményeket biztosít neked! Tarts hát velünk TE is!

EZ EGY CSILLAGTÚRA!  A TÚRAKÖZPONT KRANJSKA GORABAN LESZ!


Részletes napi program

1. nap: Nagykanizsa (HUN) - Kranjska Gora (SLO)

Ennek a túrának a találkozási pontja Nagykanizsa (Magyarország) környékén lesz. (Előreláthatólag az M7-es Zalakomári pihenőjénél)  A találkozási pontra délelőtti órákban kell megérkezni (10 óra előtt nem!). Annak érdekében hogy elkerüljük az unalmas, egyhangú és zsúfolt főutakat és hogy tartani tudjuk a kényelmes üzemtervet, Mariborig autópályán fogunk menni. Majd létérve a pályáról Ausztria egyik legszebb borvidékén átvezető úton fogunk haladni, mielőtt a motorosok által kedvelt 69-es útra kanyarodnánk. Lavamünd után megcélozzuk Szlovéniát, ahová egy fantasztikus szerpentinen keresztül érkezünk meg. A napi szakasz vége a Vrsic hágó kezdeténél, Kranjska Gora-ban lesz.

2. nap: Kranjska Gora (SLO) - Kranjska Gora (SLO)

Reggeli után azonnal útnak indulunk Olaszország felé, majd a Predil-tó melett elhaladva Nevea hágó és egy mesés szurdok felé haladunk tovább.  A folytatásban a Prealpi Giulie nemzeti park felé kanyarodunk, majd délnek fogunk tartani olasz földön. Amikor vissztérünk Szlovéniába olyan érzésed lesz mintha Toszkánába csóppentél volna.  Az Isonzó mentén Bovec felé haladunk fantasztikus szerpentinen majd felkapaszkodunk a Mangart csúcshoz, ahol tiszta időben msés kilátás nyílik. Innét a Predil hágón vissztérünk Olaszországba, hogy a Predil-tótól a szállásunkig ismét megtegyük az utat.

3. nap: Kranjska Gora (SLO) - Kranjska Gora (SLO)

Reggel indulás után Bled felé vesszük az irányt, ahol a tó partján az első megállónk lesz. A folytatásban tovább haladunk a Bohinji tóhoz, majd a Savica vízesést nézzük meg. Innét Szlovénia egyik legrégebbi és leggondosabban megőrzött települése lesz a cél, ami nem más mint Skofja Loka. Itt ismét tartunk egy kis pihenőt, majd az Idrija folyó mellé kanyarodunk. Kobarid mellett megállunk megnézni Napóleon hídját. A folytatásban az Isonzó mellett haladva a Vrsic hágó felé vesszük az irányt. A hágóra 24 hajtúkanyar vezet fel, majd ugyanennyi lefelé, azzol hogy az északi oldalon minden kanyar macskakövekkel kirakott. Ez a hágó fontos szerepet töltött be az I. világháborúban. A híres Iszonzói csata is ezen a vidéken zajlott. Szállásunkat a hágón átkelve érjük majd el.

4. nap: Kranjska Gora (SLO) - Nagykanizsa (HUN)

Utolsó napon indulunk Kranj irányába indulunk meg. Innét pedig egy mesés szerpentinen átkelünk Ausztriába majd szinte azonnal vissza is kanyarodunk Szlovéniába Velenje irányába. Egészen Mariborig mellékutakon fogunk haladni, majd itt autópályára hajtunk, hogy mindenki időben haza tudjon érni. Egészen Nagykanizsáig megyünk, ahol is egy autópálya pihenőnél elköszönünk egymástól.


Euro_icon_32 MOTOROS TÚRA RÉSZVÉTELI DÍJAI

twinMOTOROS - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel)
€ 285
doubleMOTOROS UTASSAL - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros és utasa francia vagy kétágyas szobában)
€ 500
singleMOTOROS EGYÁGYAS SZOBÁBAN - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros egyedül egy szobában)
€ 350

Részvételi díj fizetési instrukciók és feltételek


Részvételi díj tartalmazza:

  • Szállást a túra teljes időszakára kiváló minőségű szállodákban (min. 3 csillag), a helyi jellegeknek megfelelően
  • Minden nap reggelit, összesen 3
  • Minden nap vacsorát, összesen 3
  • Mangartra vezető hegyi út használati díját
  • Túra információs csomagot mely információkat tartalmaz az útvonalról, szállásokról
  • Ajándékcsomag
  • Túra vezetést


Nem tartalmazza a részvételi díj:

  • Baleset és utasbiztosítás
  • Üzemanyag
  • Személyes szükségleteket és minden olyan szolgáltatás mely nem lett felsorolva, hogy tartalmazza


bringYourOwn1 BÉRMOTOR LEHETŐSÉG

Nincs motorod de szeretnél részt venni ezen a motoros túrán? Ki szeretnél próbálni egy másik motort? Megoldjuk! Tudunk neked bérmotort biztosítani a túra helyszínén. 

Amennyiben ezen a túrán szeretnél bérelt motorral részt venni, mindenképpen kérj tőlünk előzetes ajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével!

Bérmotor választása esetén annak költségét nem tartalmazza a fenti részvételi díj!

KATTINTS IDE ÉS KÉRJ AJÁNLATOT BÉRELHETŐ MOTORRA

TÚRAVEZETŐK TÚRAVEZETŐK

A jelentkezők létszámától függően (amennyiben a létszám megköveteli) 2 vagy több profi túravezetőt biztosítunk a motoros túra lebonyolítására!

TÚRA JELLEGE TÚRA JELLEGE

CSILLAGTÚRA

RÉSZTVEVŐI LÉTSZÁM

A jelentkezők felső (max.) határa: 12 motoros  (Az utas nem számít bele!)


Min. 6 jelentkező szükséges a túra megrendezéséhez (Az utas nem számít bele!)
KATTINTS IDE A RÉSZTVEVŐK LISTÁJÁHOZ

Túra részletek

DátumIdőtartam
4 nap / 3 éjszaka
4 vezetéssel töltött nap
Jelentkezési határidő
2019. Jul. 31.
Résztvevők
Min. 6 jelentkező szükséges a túra megrendezéséhez (Az utas nem számít bele!)
KATTINTS IDE A RÉSZTVEVŐK LISTÁJÁHOZ
Kezdete/Vége
Nagykanizsa (HUN) / Nagykanizsa (HUN)
Túra távja Túra távja
Teljes táv: kb. 1450 km
Napi szakaszok: 280 - 400 km
Napi átlag vezetéssel töltött idő 6 - 8 óra
Útvonal jellegeÚtvonal jellege
A teljes túra aszfaltozott úton vezet. Az útvonal főleg kanyargós hegyi utakon vezet, kombinálva fő- és alsóbbrendű utakkal. Néhol 1 sávosra keskenyedő utak!
Szállás(ok)
Kiváló minőségű, kényelmes, komfortos szállodákban, helyi jellegeknek megfelelően.
Érintett látványosságok
Nassfeldpass, Sella Nevea, Predel hágó, Bled, Bohinj, Vintgar kanyon, Vrsic hagó, Triglav, Bovec, Tolmin, Mangart, Julia Alpok, Skofja Loka
Ajánlott tudásszint
Az útvonal legtöbbször jó minőségű aszfaltozott úton vezet, mely tartalmazz több kanyargós szakaszt. Minimum 8000 kilométeres vezetői tapasztalat megléte szükséges.
TÚRA NEHÉZSÉGE: KÖNNYŰ
UTAK MINŐSÉGE:
HEGYVIDÉK: 100%
SÍK TEREP: 0%
NAPI ÁTLAG LÁTVÁNYOSSÁG
TÖRTÉNELEMI/KULTÚRÁLIS NEVEZETESSÉGEK
Kinek ajánljuk ezt a túrát
Azoknak ajánljuk kik szeretnek hegyi tájakon és utakon motorozni. Ez nem egy városnéző túra, inkább neveznénk természetben motorozásnak. Ha szeretnél egy jót motorozni Szlovéniában, vagy csak megismerni az ország természeti szépségeit akkor ez a túra neked való.
Egyedi túra igény
Tetszik az általunk meghirdetett túra? De nem jó az időpont, vagy egyedül szeretsz nekivágni, esetleg a barátaiddal mennél egy másik időpontban? Nem gond! Csak kattints az alábbi linkre, töltsd ki az űrlapot, küld el és mi hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!