Kanári-szigetek Classic motoros túra 2020. február 10. és 14. között

TENERIFE | LA GOMERA | KANÁRI-SZIGETEK | SPANYOLORSZÁG

Gyere velünk egy fantasztikus motoros túrára a Kanári-szigetekre, ahol mesés tájak, élvezetes szerpentinek és örök tavasz vár!


Unod a telet? Szeretnél már motorozni, túrázni egy jót nem mindennapi helyen? Akkor ezt a túrát neked találtuk ki. Gyere velünk Tenerifére, a Kanári-szigetek legnagyobb szigetére, az örök tavasz hazájába. Tenerifén az év minden napján azt csinálhatsz, amit csak akarsz, köszönhetően a kiváló éghajlatnak  és természeti környezetnek.

Bár csak egyetlen sziget, Tenerife ezer élménnyel szolgál. Felfedezheted a természet szépségét, lazíthatsz a strandon, motorozhatsz a Teide nemzeti parkban, megcsodálhatod a sziget óvárosait – a lehetőségek kimeríthetetlenek.

És ez még nem minden! Ezen a túrán még egy szigettel megismerkedhetsz,  La Gomera-val,  a kerekded, kis szigettel ami voltaképp egyetlen, 1487 méter magas vulkán. La Gomera szigetén gyors egymásutánban követik egymást a különböző tájak. Joggal érezheted, hogy a dús és varázslatos természet lágyan körülöleli! A szigeten a változatosabbnál változatosabb tájakat láthatsz! Felfedezheted a tengerbe hulló szakadékokat, a zöldellő pálmaligetekkel borított dombokat, a fekete homokkal ellepett strandokat, a kristálytiszta vizet és a csobbanásra csábító patakokkal szabdalt buja erdőket!

Gyere velünk a Kanári-szigetekre, egy fantasztikus motoros túrára, ahol téged is vár az élmények és színek magával ragadó egyvelege... biztos lehetsz benne, hogy fantasztikus hangulatban és felejthetetlen emlékekkel térsz majd haza. Téged is vár a motoros paradicsom, az örök tavasz hazája!

Ezt a túrát bérelt motorokkal fogjuk teljesíteni!


Részletes napi program

1. nap: Érkezés Tenerifere, a Kanári-szigetekre

Ezen a napon érkeznek a motoros túra résztvevők Costa Adejebe, Tenerife déli részére. Ide lehet csoportosan a túraszervező szervezésében vagy akár egyénileg is utazni! Megérkezésünk után elfoglaljuk a szállásunkat,  átvesszük a motorokat és kicsit megismerkedünk egymással mielőtt nekivágnánk a Kanári szigetek két mesés szigetének Tenerifenek és La Gomeranak. Ezen a túrán egy központunk lesz Costa Adejeben, ahonnét minden nap más és más útra indulunk.

2. nap: Costa Adeje - Teide Nemzeti park

Reggeli után, amint mindenki elkészül megkezdjük a mesés túrát Tenerifen. Costa Adejeből indulunk, mivel ez egy “csillagtúra” így minden nap csomagok nélkül kelünk útra. Első motoros napunkon a Teide nemzeti park és annak mesés táj felé vesszük az irányt. A Teide egy hatalmas vulkán – most éppen szundikál, de utolsó kitörése idején, 1909-ben is hatalmas hamufelhőket lövellt a magasba, illetve lávafolyamok indultak el oldalán. A Teide egyedülálló, holdbéli tájara emlékeztető vidéke az UNESCO Világörökség része, de a földöntúli formák megihlették a filmrendezőket is – az eredeti Majmok bolygója film egyes jelenteit is itt vették fel. Útközben betérünk Vilaflor tetszetős városkába.
Ezen a napon elmegyünk egészen a sziget északi részeben található, Anaga-hegység vad tájáig. Megnézzük Santa Cruz de Tenerife óvárosát is, mely  több mint öt évszázad történelmét őrzi.

3. nap: Costa Adeje - La Gomera sziget

Reggel kompra szállunk és átkelünk La Gomera varászlatos szigetre, a kerekded, kis szigetre ami voltaképp egyetlen, 1487 méter magas vulkán. A szigeten mély szurdokok, buja gyümölcsösök, szőlő és banán ligetek várnak majd. Felkeressük Garajonay Nemzeti Park mesés vidékét, a Los Organos lenyűgöző bazaltorgonáit, a sziget északi és nyugati partjairól tiszta időben a Teide csúcsában is gyönyörködhetünk. Felkeressük a sziget fővárosát San Sebastián de La Gomerat, mely Kolumbuszhoz is kötődik. Majd az északi parton fekvő Agulo, a hamisítatlan kanári-szigeteki stílusban épült városkába megyünk. A városka felett található egy üvegpadlójú kilátópont, ahonnét látványos panoráma tárul elénk.

4. nap: Costa Adeje - Teno hegység

Ezen a napon a Teno hegység felé vesszük az irányt. Megnézzük Teno Alto falucskát. ahová kanyargós szerpentin vezet a Tenerife északnyugati részén, a Teno tájvédelmi körzet szívében fekvő településre, a sziget népszokásainak titkos kincsestárába. Felkeressük Mascat, mely a sziget északkeleti részén található, a Teno hegység kellős közepén, a vad szépségű természet ölelésében. Meglátogatjuk Garachico óvárosát, hogy megtudjuk, milyenek is a Kanári-szigetek legrégebbi települései. Majd megnézzük még La Orotava óvárosát is, mely építészetével, kertjeivel, hagyományaival a mai napig gazdag történelmi örökséget tart életben. Innét egy szerpentinekben gazdag levezető motorozással térünk vissza túránk központjába Costa Adejebe, ahol átadjuk a motorokat.

5. nap: Hazautazás Teneriféről, a Kanári-szigetekről

Ez egy pihenő, levezető nap lesz. A repülő indulásáig mindenki szabadon dönti el mit csinál, csak egyre kell vigyázni, hogy le ne késd a repülő indulását. Itt már sajnos véget ért a túra nincs más hátra mint hazautazni és az élményeket felidézni a hazafelé vezető úton.


Euro_icon_32 MOTOROS TÚRA RÉSZVÉTELI DÍJAI

twinMOTOROS - BÉRELT MOTORRAL
(Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel)
€ 1250
doubleMOTOROS UTASSAL - BÉRELT MOTORRAL
(Motoros és utasa francia vagy kétágyas szobában)
€ 1990
singleMOTOROS EGYÁGYAS SZOBÁBAN - BÉRELT MOTORRAL
(Motoros egyedül egy szobában)
€ 1390

Részvételi díj fizetési instrukciók és feltételek

Részvételi díj tartalmazza:

 • Szállást a túra teljes időszakára kiváló minőségű szállodákban (min. 3 csillagos), a nélkülözhetetlen helyi hangulattal
 • Félpanziós ellátást a túra teljes időtartamára – reggeli és vacsora
 • Az 1. kategóriába tartozó motor bérleti díját
 • Repülőjegy és transzfer árát
 • Kompjegy árát La Gomera szigetre – személy és motor
 • Túra információs csomagot mely információkat tartalmaz az útvonalról, szállásokról
 • Ajándékcsomag
 • Túra vezetést


Nem tartalmazza a részvételi díj:

 • Üzemanyag
 • A motorok bérlésnél a kauciót (depozit)
 • Italfogyasztás
 • Baleset és utasbiztosítás
 • Személyes szükségleteket
 • Minden szolgáltatás ami nem lett említve a tartalmazza részben

bringYourOwn1 BÉRMOTOROK

 

Ezen a túrán bérmotorok állnak a résztvevők rendelkezésére. A bérleti díjaik alapján kategóriákba gyűjtöttük őket. Az 1. kategóriába tartozó motorok bérletét tartalmazza a részvételi díj. Amennyiben más kategóriába tartozó motort szeretnél választani, azt könnyedén megteheted a jelentkezési űrlapon. FIGYELEM! A motorok korlátozott számban elérhetőek és nem biztos hogy az általad választott motort tudjuk biztosítani a túra idejére! Kategórián belül elérhetőek más motorok is melyek itt nem lettek felsorolva!

1. KATEGRÓIA - A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA A BÉRLETI DÍJAT

 • Kawasaki ER-6n
 • Kawasaki Versys 650
 • Suzuki V-Strom 650
 • Suzuki GSR-600
 • Yamaha FZ6S
 • HONDA NC700
 • Vagy a fentiekhez hasonló típus

2. KATEGÓRIA - BÉRLETI FELÁR 30 EURÓ ÖSSZESEN

 • BMW F650GS
 • KTM 690 DUKE
 • Vagy a fentiekhez hasonló típus

3. KATEGÓRIA - BÉRLETI FELÁR 60 EURÓ ÖSSZESEN

 • BMW F700GS
 • Vagy a fentihez hasonló típus

4. KATEGÓRIA - BÉRLETI FELÁR 90 EURÓ ÖSSZESEN

 • BMW F800GS
 • BMW F800R
 • Vagy a fentiekhez hasonló típus

5. KATEGÓRIA - BÉRLETI FELÁR 120 EURÓ ÖSSZESEN

 • BMW R1200GS - 105 LE
 • BMW R1200GS Adventure - 105 LE
 • Vagy a fentiekhez hasonló típus

6. KATEGÓRIA - BÉRLETI FELÁR 150 EURÓ ÖSSZESEN

 • BMW R1200GS LC - 125 LE
 • Vagy a fentihez hasonló típus

A részvételi díj nem tartalmazza a bérlés során felmerülő egyéb költségeket: kaució (depozit), esetleges külön megkötendő biztosítás, esetleges tárolódobozok bérleti díját, stb.

TÚRAVEZETŐK TÚRAVEZETŐK

A jelentkezők létszámától függően amennyiben a létszám megköveteli 2 vagy több profi túravezetőt biztosítunk a motoros túra lebonyolítására!

UTAZÁS A TÚRA KEZDŐPONTJÁHOZ REPÜLŐVEL

Ezen a túrán szükséges repülős utazás igénybevétele a  túra kezdőpontjához, ami jelen esetben Costa Adeje lesz, Tenerife déli részén a Kanári-szigeteken, Spanyolországban. Amikor jelentkezel erre a túrára el kell döntheted, hogy szervezetten a túraszervező szervezésében vagy  egyénileg saját szervezésben utazol a kezdőponthoz. (pl. Angliából vagy más országból jössz, esetleg több időt szeretnél abban a városban tölteni ahonnét a túra indul, stb.

Kérlek vedd figyelembe, hogy a repülőjáratok időpontja változhat, így nekünk is változtatni kell az indulás időpontját. Ez azt jelenti hogy max. 1 vagy 2 nappal indulhatunk előbb illetve később. Természetesen ez nagyon ritkán fordul elő, de ha erre a túrára jelentkezel ezt is számításba kell venned!

RÉSZTVEVŐI LÉTSZÁM

A jelentkezők felső (max.) határa: 12 motoros  (Az utas nem számít bele!)


Min. 6 jelentkező szükséges a túra megrendezéséhez (Az utas nem számít bele!)
KATTINTS IDE A RÉSZTVEVŐK LISTÁJÁHOZ

Túra részletek

DátumIdőtartam
5 nap / 4 éjszaka
3 vezetéssel töltött nap
Jelentkezési határidő
2019. Dec. 22.
Résztvevők
Min. 6 jelentkező szükséges a túra megrendezéséhez (Az utas nem számít bele!)
KATTINTS IDE A RÉSZTVEVŐK LISTÁJÁHOZ
Kezdete/Vége
Tenerife-dél (ESP) / Tenerife-dél (ESP)
Túra távja Túra távja
Teljes táv: kb. 800 km
Napi szakaszok: 200 - 280 km
Napi átlag vezetéssel töltött idő 6 - 7 óra
Útvonal jellegeÚtvonal jellege
A teljes túra aszfaltozott úton vezet. Az útvonal főleg kanyargós hegyi és tengerparti szakaszokból áll, kombinálva fő- és alsóbbrendű utakkal.
Szállás(ok)
Kiváló minőségű kényelmes, komfortos szállodákban, a nélkülözhetetlen helyi hangulattal.
Érintett látványosságok
Tenerife, La Gomera, Teide nemzeti park, Teno hegység, Corona Forestal, Anaga-hegység, Masca, Teno Alto, Santa Cruz de Tenerife, Garajonay Nemzeti Park, Los Organos, Sebastián de La Gomerat, Agulo, Garachico, La Orotava
Ajánlott tudásszint
A teljes túra jó minőségű aszfaltozott úton vezet, enyhe ívű kanyarokkal, melyeket könnyű kezelni. Minimum 5000 kilométeres vezetői tapasztalat megléte szükséges.
TÚRA NEHÉZSÉGE: KÖNNYŰ
UTAK MINŐSÉGE: KIVÁLÓ
HEGYVIDÉK: 70%
SÍK TEREP: 30%
NAPI ÁTLAG LÁTVÁNYOSSÁG
TÖRTÉNELEMI/KULTÚRÁLIS NEVEZETESSÉGEK
Kinek ajánljuk ezt a túrát
Azoknak akik a téli időszakban is szeretnének mesés tájakon motorozni - túrázni! Szeretnének megismerkedni a Kanári-sziegetej kultúrájával, kisvárosaival, falvaival és mindezt a motorozás élményével gazdagítva!
Egyedi túra igény
Tetszik az általunk meghirdetett túra? De nem jó az időpont, vagy egyedül szeretsz nekivágni, esetleg a barátaiddal mennél egy másik időpontban? Nem gond! Csak kattints az alábbi linkre, töltsd ki az űrlapot, küld el és mi hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!