Kanári-szigetek Extra motoros túra 2020. február 10. és 17. között

TENERIFE | GRAN CANARIA | LA GOMERA | KANÁRI-SZIGETEK | SPANYOLORSZÁG

Gyere velünk egy fantasztikus motoros túrára a Kanári-szigetekre, ahol mesés tájak, élvezetes szerpentinek és örök tavasz vár!


Unod a telet? Szeretnél már motorozni, túrázni egy jót nem mindennapi helyen? Akkor ezt a túrát neked találtuk ki. Gyere velünk Tenerifére, a Kanári-szigetek legnagyobb szigetére, az örök tavasz hazájába. Tenerifén az év minden napján azt csinálhatsz, amit csak akarsz, köszönhetően a kiváló éghajlatnak  és természeti környezetnek.

Bár csak egyetlen sziget, Tenerife ezer élménnyel szolgál. Felfedezheted a természet szépségét, lazíthatsz a strandon, motorozhatsz a Teide nemzeti parkban, megcsodálhatod a sziget óvárosait – a lehetőségek kimeríthetetlenek.

És ez még nem minden! Ezen a túrán több szigettel is megismerkedhetsz!
Első lesz Gran Canaria,  ahol 2 éjszakát fogunk is tölteni. Ezen a szigeten minden megtalálható, ami a kontinensen ahhoz, hogy mindennap valami különleges élményben legyen részed. Gran Canariát „minikontinensként” szokták emlegetni sokszínű tájegységei és az egy időben különböző időjárásokat produkáló mikroklímái miatt, melyeknek köszönhetően a száraz, meleg, szinte sivatagi éghajlattól a hűvös és nedves hegyvidéki levegőig minden megtalálható rajta.

Második lesz La Gomera,  a kerekded, kis sziget ami voltaképp egyetlen, 1487 méter magas vulkán. La Gomera szigetén gyors egymásutánban követik egymást a különböző tájak. Joggal érezheted, hogy a dús és varázslatos természet lágyan körülöleli! A szigeten a változatosabbnál változatosabb tájakat láthatsz! Felfedezheted a tengerbe hulló szakadékokat, a zöldellő pálmaligetekkel borított dombokat, a fekete homokkal ellepett strandokat, a kristálytiszta vizet és a csobbanásra csábító patakokkal szabdalt buja erdőket!

Gyere velünk a Kanári-szigetekre, egy fantasztikus motoros túrára, ahol téged is vár az élmények és színek magával ragadó egyvelege... biztos lehetsz benne, hogy fantasztikus hangulatban és felejthetetlen emlékekkel térsz majd haza. Téged is vár ez a fantasztikus motoros paradicsom!

Ezt a túrát bérelt motorokkal fogjuk teljesíteni!


Részletes napi program

1. nap: Érkezés Tenerifére, a Kanári-szigetekre

Ezen a napon érkeznek a motoros túra résztvevők Costa Adejebe, Tenerife déli részére. Ide lehet csoportosan a túraszervező szervezésében vagy akár egyénileg is utazni! Megérkezésünk után elfoglaljuk a szállásunkat,  átvesszük a motorokat és kicsit megismerkedünk egymással mielőtt nekivágnánk a Kanári szigetek  mesés szigeteinek Tenerifenek, Gran Canarianak és La Gomeranak.

 

2. nap: Costa Adeje - Puerto de la Cruz

Reggeli után, amint mindenki elkészül bepakoljuk a csomagokat a kísérő járműbe, átvesszük a motorokat és megkezdjük a mesés túrát, első napon Tenerifen. Costa Adejeből indulunk,  a Teno hegység felé vesszük az irányt. Megnézzük híres Masca falucskát. mely a sziget északkeleti részén, a Teno hegység kellős közepén, a vad szépségű természet ölelésében található. Megnézzük a Teno pontot, ahová mesés út vezet, majd meglátogatjuk Garachico óvárosát, hogy megtudjuk, milyenek is a Kanári-szigetek legrégebbi települései. A folytatásban felkeressük az 1000 éves sárkányfát, valamint megnézzük még La Orotava óvárosát is, mielőtt leereszkednénk Puerto de la Cruz tengerparti városba, ahol az éjszakát fogjuk eltölteni.

3. nap: Puerto de la Cruz - Playa del Ingles (Gran Canaria)

Reggel tovább folytatjuk utunk Tenerife északi része felé. Megnézzük La Laguna óvárosát, majd az Anaga hegység felé folytatjuk utunk, ahol magával fog ragadni a mesés táj és szuper szerpentinek. A folytatásban Santa Cruz felé vesszük az irányt, ahol kompra szállunk és átkelünk Gran Canaria mesés szigetére, ahol megkezdjük a két napos kalandunkat. Agaete-ben köt ki a komp, ahonnét a sziget déli oldala felé vesszük az irányt keresztülvágva a sziget belsején. Amiben ezen a szigeten nem szenvedsz majd hiányt, az a szerpentin és a fantasztikus tájak. Már ezen a napon olyan természeti csodával fogsz találkozni mint a Nublo szikla (Roque Nublo). A napi szakasz végére Playa del Ingles nyüzsgő életű tengerparti városba érkezünk meg, ahol 2 éjszakát fogunk eltölteni.

4. nap: Playa del Ingles (Gran Canaria) - Sziget felfedezése (Pihenőnap)

Ezen a napon teszünk egy csillagtúrát Gran Canaria szigetén és mivel a nap végére ugyan arra a szállásra térünk vissza, mint ahonnét indultunk, így dönthetsz úgy is hogy pihenőnapot tartasz és inkább a strandot választod motorozás helyett.

Ezen a napon olyan helyeket keresünk majd fel mint, Maspalomas homok dűnéit ahol azt fogod képzelni mintha a Szaharába csöppentél volna. Bejárjuk a sziget belsejét, nem éppen egyenes utakon. Felkeressük a Pico de las Nieves-t mely a sziget legmagasabb pontja. Megnézzük Teror óvárosát,  motorozunk a Pilancones nemzeti parkban. A napi szakasz végén ismét lazíthatsz a sziget egyik legjobb helyén.

5. nap: Playa del Ingles (Gran Canaria) - Costa Adeje (Tenerife)

Búcsút intünk Playa del Ingles-nek és a part mentén Mogán felé vesszük az irányt, majd az Ojeda hegység mentén, az Inagua természeti parkot érintve haladunk tovább a sziget másik oldala felé. Itt elérjük a Tamadaba természeti parkot, mely Gran Canaria-szigetének az emberi kéz által egyik legkevésbé megváltoztatott területe. Mielőtt a kompra sietnénk mgé a csupa búbáj Firgas városkába is bekukkantunk.

A szigetet Agaete-ből induló komppal hagyjuk el, mellyel visszatérünk Tenerifere. Ott még vár majd ránk egy kisebb szakasz a sziget déli részéig, Costa Adeje-be ahol a további éjszakákat fogjuk tölteni.

6. nap: Costa Adeje (Tenerife) - La Gomera sziget

Reggel ismét kompra szállunk és átkelünk La Gomera varászlatos szigetre, a kerekded, kis szigetre ami voltaképp egyetlen, 1487 méter magas vulkán. A szigeten mély szurdokok, buja gyümölcsösök, szőlő és banán ligetek várnak majd. Felkeressük Garajonay Nemzeti Park mesés vidékét, a Los Organos lenyűgöző bazaltorgonáit, a sziget északi és nyugati partjairól tiszta időben a Teide csúcsában is gyönyörködhetünk. Felkeressük a sziget fővárosát San Sebastián de La Gomerat, mely Kolumbuszhoz is kötődik. Majd az északi parton fekvő Agulo, a hamisítatlan kanári-szigeteki stílusban épült városkába megyünk. A városka felett található egy üvegpadlójú kilátópont, ahonnét látványos panoráma tárul elénk.

A nap végén komppal visszatérünk Tenerifere, ahol ismételten Costa Adeje-ben fogunk megszállni.

7. nap: Costa Adeje - Teide Nemzeti park

Ismét Costa Adejeből indulunk útnak, hogy ezen a npon felfedezhesd a Teide nemzeti parkot és annak mesés tájait A Teide egy hatalmas vulkán – most éppen szundikál, de utolsó kitörése idején, 1909-ben is hatalmas hamufelhőket lövellt a magasba, illetve lávafolyamok indultak el oldalán. A Teide egyedülálló, holdbéli tájara emlékeztető vidéke az UNESCO Világörökség része, de a földöntúli formák megihlették a filmrendezőket is – az eredeti Majmok bolygója film egyes jelenteit is itt vették fel. Útközben betérünk Vilaflor tetszetős városkába.
Amennyiben időnk engedi a vállalkozó szelleműek még a Teide csúcsára is felmehetnek – természetesen felvonóval.

A napi szakasz végén visszatérünk Costa Adeje-be, ahol véget fog érni a motoros túra.

8. nap: Hazautazás Teneriféről, a Kanári-szigetekről

Ez egy pihenő, levezető nap lesz. A repülő indulásáig mindenki szabadon dönti el mit csinál, csak egyre kell vigyázni, hogy le ne késd a repülő indulását. Itt már sajnos véget ért a túra nincs más hátra mint hazautazni és az élményeket felidézni a hazafelé vezető úton.


Euro_icon_32 MOTOROS TÚRA RÉSZVÉTELI DÍJAI

twinMOTOROS - BÉRELT MOTORRAL
(Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel)
€ 2050
doubleMOTOROS UTASSAL - BÉRELT MOTORRAL
(Motoros és utasa francia vagy kétágyas szobában)
€ 3250
singleMOTOROS EGYÁGYAS SZOBÁBAN - BÉRELT MOTORRAL
(Motoros egyedül egy szobában)
€ 2330

Részvételi díj fizetési instrukciók és feltételek

Részvételi díj tartalmazza:

 • Szállást a túra teljes időszakára kiváló minőségű szállodákban (min. 3 csillagos), a nélkülözhetetlen helyi hangulattal
 • Félpanziós ellátást a túra teljes időtartamára – reggeli és vacsora
 • Az 1. kategóriába tartozó motor bérleti díját
 • Repülőjegy és transzfer árát
 • Kompjegy árát La Gomera szigetre – személy és motor
 • Kompjegy árát Gran Canarai szigetre – személy és motor
 • Kísérő autó ami a csomagokat szállítja Gran Canaria szigetére
 • Túra információs csomagot mely információkat tartalmaz az útvonalról, szállásokról
 • Ajándékcsomag
 • Túra vezetést


Nem tartalmazza a részvételi díj:

 • Üzemanyag
 • A motorok bérlésnél a kauciót (depozit)
 • Italfogyasztás
 • Baleset és utasbiztosítás
 • Személyes szükségleteket
 • Minden szolgáltatás ami nem lett említve a tartalmazza részben

bringYourOwn1 BÉRMOTOROK

 

Ezen a túrán bérmotorok állnak a résztvevők rendelkezésére. A bérleti díjaik alapján kategóriákba gyűjtöttük őket. Az 1. kategóriába tartozó motorok bérletét tartalmazza a részvételi díj. Amennyiben más kategóriába tartozó motort szeretnél választani, azt könnyedén megteheted a jelentkezési űrlapon. FIGYELEM! A motorok korlátozott számban elérhetőek és nem biztos hogy az általad választott motort tudjuk biztosítani a túra idejére! Kategórián belül elérhetőek más motorok is melyek itt nem lettek felsorolva!

1. KATEGRÓIA - A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA A BÉRLETI DÍJAT

 • Kawasaki ER-6n
 • Kawasaki Versys 650
 • Suzuki V-Strom 650
 • Suzuki GSR-600
 • Yamaha FZ6S
 • HONDA NC700
 • Vagy a fentiekhez hasonló típus

2. KATEGÓRIA - BÉRLETI FELÁR 60 EURÓ ÖSSZESEN

 • BMW F650GS
 • KTM 690 DUKE
 • Vagy a fentiekhez hasonló típus

3. KATEGÓRIA - BÉRLETI FELÁR 120 EURÓ ÖSSZESEN

 • BMW F700GS
 • Vagy a fentihez hasonló típus

4. KATEGÓRIA - BÉRLETI FELÁR 180 EURÓ ÖSSZESEN

 • BMW F800GS
 • BMW F800R
 • Vagy a fentiekhez hasonló típus

5. KATEGÓRIA - BÉRLETI FELÁR 240 EURÓ ÖSSZESEN

 • BMW R1200GS - 105 LE
 • BMW R1200GS Adventure - 105 LE
 • Vagy a fentiekhez hasonló típus

6. KATEGÓRIA - BÉRLETI FELÁR 300 EURÓ ÖSSZESEN

 • BMW R1200GS LC - 125 LE
 • Vagy a fentihez hasonló típus

A részvételi díj nem tartalmazza a bérlés során felmerülő egyéb költségeket: kaució (depozit), esetleges külön megkötendő biztosítás, esetleges tárolódobozok bérleti díját, stb.

TÚRAVEZETŐK TÚRAVEZETŐK

A jelentkezők létszámától függően amennyiben a létszám megköveteli 2 vagy több profi túravezetőt biztosítunk a motoros túra lebonyolítására!

KÍSÉRŐ AUTÓ

A túra során biztosítunk kísérő autót, mely a csomagokat fogja szállítani a két sziget között, ezenkívül technikai segítséget nyújt amennyiben szükséges (defekt, műszaki probléma, stb.)

UTAZÁS A TÚRA KEZDŐPONTJÁHOZ REPÜLŐVEL

Ezen a túrán szükséges repülős utazás igénybevétele a  túra kezdőpontjához, ami jelen esetben Costa Adeje lesz, Tenerife déli részén a Kanári-szigeteken, Spanyolországban. Amikor jelentkezel erre a túrára el kell döntheted, hogy szervezetten a túraszervező szervezésében vagy  egyénileg saját szervezésben utazol a kezdőponthoz. (pl. Angliából vagy más országból jössz, esetleg több időt szeretnél abban a városban tölteni ahonnét a túra indul, stb.

Kérlek vedd figyelembe, hogy a repülőjáratok időpontja változhat, így nekünk is változtatni kell az indulás időpontját. Ez azt jelenti hogy max. 1 vagy 2 nappal indulhatunk előbb illetve később. Természetesen ez nagyon ritkán fordul elő, de ha erre a túrára jelentkezel ezt is számításba kell venned!

RÉSZTVEVŐI LÉTSZÁM

A jelentkezők felső (max.) határa: 12 motoros  (Az utas nem számít bele!)


Min. 6 jelentkező szükséges a túra megrendezéséhez (Az utas nem számít bele!)
KATTINTS IDE A RÉSZTVEVŐK LISTÁJÁHOZ

Túra részletek

DátumIdőtartam
8 nap / 7 éjszaka
6 vezetéssel töltött nap
Jelentkezési határidő
2019. Dec. 22.
Résztvevők
Min. 6 jelentkező szükséges a túra megrendezéséhez (Az utas nem számít bele!)
KATTINTS IDE A RÉSZTVEVŐK LISTÁJÁHOZ
Kezdete/Vége
Tenerife-dél (ESP) / Tenerife-dél (ESP)
Túra távja Túra távja
Teljes táv: kb. 1400 km
Napi szakaszok: 200 - 280 km
Napi átlag vezetéssel töltött idő 6 - 7 óra
Útvonal jellegeÚtvonal jellege
A teljes túra aszfaltozott úton vezet. Az útvonal főleg kanyargós hegyi és tengerparti szakaszokból áll, kombinálva fő- és alsóbbrendű utakkal.
Szállás(ok)
Kiváló minőségű kényelmes, komfortos szállodákban, a nélkülözhetetlen helyi hangulattal.
Érintett látványosságok
Tenerife, La Gomera, Gran CanariaTeide nemzeti park, Teno hegység, Corona Forestal, Anaga-hegység, Masca, Teno Alto, Santa Cruz de Tenerife, Garajonay Nemzeti Park, Los Organos, Sebastián de La Gomerat, Agulo, Garachico, La Orotava, Tamadaba, Pico de las Nieves, Inagua, Roque Nublo, Maspalomas Dűnék
Ajánlott tudásszint
A teljes túra jó minőségű aszfaltozott úton vezet, enyhe ívű kanyarokkal, melyeket könnyű kezelni. Minimum 5000 kilométeres vezetői tapasztalat megléte szükséges.
TÚRA NEHÉZSÉGE: KÖNNYŰ
UTAK MINŐSÉGE: KIVÁLÓ
HEGYVIDÉK: 70%
SÍK TEREP: 30%
NAPI ÁTLAG LÁTVÁNYOSSÁG
TÖRTÉNELEMI/KULTÚRÁLIS NEVEZETESSÉGEK
Kinek ajánljuk ezt a túrát
Azoknak akik a téli időszakban is szeretnének mesés tájakon motorozni - túrázni! Szeretnének megismerkedni a Kanári-sziegetej kultúrájával, kisvárosaival, falvaival és mindezt a motorozás élményével gazdagítva!
Egyedi túra igény
Tetszik az általunk meghirdetett túra? De nem jó az időpont, vagy egyedül szeretsz nekivágni, esetleg a barátaiddal mennél egy másik időpontban? Nem gond! Csak kattints az alábbi linkre, töltsd ki az űrlapot, küld el és mi hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!