Korzika motoros túra 2019. szeptember 13. és 22. között

KORZIKA | SZARDÍNIA | TOSZKÁNA

 

Motoros túra a mesés Korzika szigetre! Téged is várnak az azúrkék tengerbe nyúló sziklák, mesés városok, hegyvidéki falvak és fantasztikus szerpentinek! Ezt egyszer neked is látnod kell!


Gyere velünk egy hihetetlen utazásra, egy varázslatos szigetre a Földközi-tengeren, Korzika vad szigetére. A motoros túra során 6 napot fogsz eltölteni ezen a mesés szigeten, ahol az élményeket a fantasztikus szerpentinek fogják megkoronázni. Ezen a szigeten is tökéletes az úthálózat vonalvezetéses a motorosok számára, mintha csak az ő kegyeiket szolgálnák. A sziget természetes bája, nemzeti parkjai, óvárosai, falvai, a helyi emberek, a tengerpartjai mind az ide érkezők szívébe lopja magát. Neked sincs más dolgod mint velünk tartani és felfedezni Korzika rejtett varázsát.

A túra Zadarból (Horvátország) veszi kezdetét. Innét komppal átkelünk Anconaba (Olaszország), ahol barangolunk egy napot Toszkánába, majd ismét kompra szállunk, hogy átkeljünk Szardíniára, ahonnét egy rövid kompút vezet Korzikára majd. A szigeten 6 napot fogunk eltölteni, és szinte a sziget egész területét bejárjuk. Megnézzük a nevezetességeit - Bonifacio, Sartene, Filitosa, Santa Lucie de Tallano, Ospedale tó, Col de Vergio, Vörös sziklák, Portoi öböl, L'ile Rousse, Cape Corse, Calvi, Ajaccio, Napóleon szülőházam stb... És természetesen szebbnél-szebb motoros útvonalakon fogunk haladni. Majd ismét kompra szállunk, hogy Szardiniát is érintve visszahajózzunk Livornoba. Haza utunk során ismét teszünk egy kirándulást Toszkána legszebb részein - San Gimignano, Siena. A túra uoltsó estéje is kompozással fog telni, hiszen Olaszországból Horvátországba megyünk, ahol a túra véget fog érni.

Ezen a túrán a sok-sok látványosságot vegyítjük a mesés motoros utakkal. A szigeten szinte egyenesen vezető út alig van, szinte csak kanyargós utakon fogunk haladni! Az aszfalt tapadása kiváló!

FIGYELEM! Amennyiben choperrel, crouserrel jönnél, vagy kevés tapasztalattal rendelkezel a kanyargós utakon, akkor mindenképpen konzultálj velünk mielőtt jelentkezel!


Részletes napi program

1. nap: Zadar (CRO) - Ancona (ITA) - éjszakai komp Olaszországba

A motoros túra kiinduló pontja Zadar (Horvátország). Innét éjszakai komppal áthajózunk Olaszországba, egészen pontosan Ancona városába. A komp este 8 órakor indul, tehát két órával korábban kell megérkezni a kikötőbe.

A kikötőbe lehet csoportosan a túravezetővel is kiutazni, vagy pedig egyénileg tetszés szerint. Ezt neked kell eldöntened amikor kitöltöd a jelentkezési űrlapot.

A kompon lesz közös vacsora is, valamint másnap reggeli!

2. nap: Ancona (ITA) - Livorno (ITA) - éjszakai komp Szardíniára Olbiaba (ITA)

A komp reggel 7 órakor fut be a kikötőbe, vagyis relatív korán fogunk útra kelni. Ezen a napon Olaszország egyik legszebb régióját fogjuk átszelni, d még előtte benézünk Tavullia-ba Valentino Rossi szülőfalujába, ahol az egyik legnagyobb rajongói közössége található. Majd San Marino városállamba is teszünk egy kis látogatást.

A folytatásban Firenze feletti szerpentineken fogjuk bejáratni a gumikat Szardínia szigetéhez. Mielőtt megérkeznénk Livorno-ba a kikötőbe, teszünk ismét egy kis kitérőt Pisa-ba, hogy megnézzük mennyire is ferde az a torony. A komp késő este indul Livorno-ból, ahol ismét kabinos elhelyezésed lesz (zuhanyzó, WC), hogy kényelmesen ki tud magad pihenni. A komppal éjszaka áthajózunk Szardínia szigetére, Olbiába.

3. nap: Olbia (ITA) - Ajaccio (FRA)

Menetrend szerint reggel 8 órakor érkezünk meg Szardíniára. Ahol első utunk Porto Cervo városka, felé vezet ahol megállunk egy kávészünetre, majd Santa Teresa Gallura városkába megyünk ahol ismét kompra szállunk, hogy átkeljünk Korzika szigetére. Bonifacio városkánál köt ki a komp, ahonnét északi irányba haladunk a mesés azúrkék tengerpart mentén, fantasztikus minőségű szerpentineken. Ezen a napon Napóleon szülővárosa, Ajaccio lesz a végcél, ahol te is megnézheted a híres hadvezér szülőházát is.

4. nap: Ajaccio (FRA) - Calvi (FRA)

Ajaccioból a tengerpart mentén Porto felé vesszük az irányt. A Portói-öböl kétségtelenül Korzika legszebb látványosságait kínálja. A nyugatra néző kavicsos tengerpartot félkör alakban övező vöröses sziklatornyok, hegyláncok szinte átmenet nélkül szakadnak ki a tengerből 500-1000 méter magasságba. A vörös sziklák között fogunk pihenőt tartani. Innét Corte felé haladva a Scala di Santa Regina vad szépségű sziklaszurdokán vezet az út, ahol több száz méteres komor gránitfalak között kanyarog a keskeny autóút, néhol szédítő mélységek fölött. Corte -ból utunk Calvi felé vezet majd, itt 2 éjszakát töltünk el.

5. nap: Calvi (FRA) - Calvi (FRA)

Ezen a napon csillag túrázunk, vagyis Claviból indulunk és ide is térünk vissza. Amennyiben ezen a napon nem szeretnél útra kelni, úgy pihenhetsz a tengerparton.
Első utunk L’Île-Rousse vörös tengerpartja felé vezet, majd a part mentén haladva, a Desert des Agriates kopár, csupán macchiával borított sziklasivatagán átkelve jutunk el a Cap Corse félsziget lélegzetelállító, nyers szépségű tájohz. Genovai őrtornyok, apró települések láthatók itt és Nonza varázslatos középkori falucskája. A Teghime-hágón átkelve Bastia felé haladunk tovább, majd a város után visszakanyarodunk a kiinduló pontunk irányába. Mielőtt még visszaérkeznénk Calviba, szebbnél-szebb tájak és fantasztikus szerpentineken fogunk haladni.

6. nap: Calvi (FRA) - Porto-Vecchio (FRA)

Calvi -nak búcsút intve a sziget déli része felé vesszük az irányt. Átszeljük a sziget belsejét, ahol ismételten érinteni fogjuk Corte várost, majd Korzika legmagasabb hegyei közt a természet újabb, szebbnél-szebb szegleteivel ismerkedünk meg. Pompás fenyvesek, gyönyörű sziklacsúcsok és mesés szerpentinek várnak bennünket. A nap végére Porto-Vecchio -ba érkezünk meg, mely a sziget déli részén található kikötőváros, egy nagyon hangulatos óvárossal. Ebben a városban szintén 2 éjszakát fogunk eltölteni.

7. nap: Porto-Vecchio (FRA) - Porto-Vecchio (FRA)

Ezen a napon ismét szabadon választható lesz a program. Te döntesz, hogy inkább Porto-Vecchio-ban maradsz vagy pedig tovább fedezed fel a sziget szépségeit motorral. A várost elhagyva először Bonifaccio-ba megyünk ahol megismerheted a hangulatos óvárosát és a II. világháborús katonai létesítményeket. A folytatásban Bavella-hegység felé vesszük az irányt, melyet a korzikai Dolomitoknak is szoktak nevezni. Útközben érintjük Zonza városkát ahonnét már láthatjuk a Bavella-hágó gyönyörű, csipkézett hegycsúcsait. Folytatásban az Alta Rocca hegyvidék tájain haladva először a fenyvesekkel körülvett Ospedale-tóhoz érkezünk, melynek részben kiszáradt medrében egy rövid sétát is teszünk. Innét ismét Porto-Vecchio város felé vesszük az irányt.

8. nap: Porto-Vecchio (FRA) - Olbia (ITA) - Éjszakai komp Livornoba (ITA)

Elhagyjuk Porto-Vecchio-t és ismét Bonifacio felé vesszük az irányt ahol kompra szállunk és elhagyjuk Korzika szigetét. Visszatérünk Szardínia szigetére, ahol az esti komp indulásáig egy kis ízelítőt nyújtunk neked egy másik varázslatos szigetből. Szardínia északi részén haladunk Castelsardo városka felé. Itt egymást érik a szebbnél-szebb strandok, de mi most a kőelefántokhoz megyünk – Rocca di Elefante – amely egy természetes kőképződmény. Castelsardo -ban egy kis városnézést és pihenőt iktatunk be. Innét a sziget belseje felé vesszük az irányt, hogy ízelítőt kapjunk Szardínia mesés aszfaltcsíkjaiból. A nap végére Olbia kikötőjébe fogunk megérkezni, ahol éjszakai komppal Livornoba utazunk.

9. nap: Livorno (ITA) - Ancona (ITA) - Éjszakai komp Zadarba (CRO)

A komp reggel 7 óra körül köt ki Livorno kikötőjében. Innét ismét Toszkána legszebb részeit célozzunk meg. Megnézzük San Gimignano-t, a Siena-t ahol az ebédidőt is tölteni fogjuk.

A kompunk Ancona-ból este 8 órakor indul, úgyhogy jut időnk mindenre, felfedezni a Toszkán vidéket majd megérkezni a hajó indulására.

10. nap: Hazautazás Zadarból(CRO)

A komp reggel 7 óra körül fog megérkezni a zadari kikötőbe Horvátországba. A túra a kikötést után véget ér, és Innét mindenki egyénileg utazik majd haza.

 


Euro_icon_32 MOTOROS TÚRA RÉSZVÉTELI DÍJAI

twinMOTOROS - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel)
€ 1190
doubleMOTOROS UTASSAL - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros és utasa francia vagy kétágyas szobában)
€ 2050
singleMOTOROS EGYÁGYAS SZOBÁBAN - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros egyedül egy szobában)
€ 1440

Részvételi díj fizetési instrukciók és feltételekRészvételi díj tartalmazza:

 • Szállást a túra teljes időszakára kiváló minőségű szállodákban (min. 3 csillagos), a helyi jellegeknek megfelelően
 • Minden nap reggelit Korzika szigetén lévő szállodákban
 • Kompjegyet személyre, 2 ágyas belső vagy külső kabinos elhelyezéssel, mely zuhanyzóval és WC-vel van felszerelve, Zadar -Anconai és Ancona – Zadar útvonalon
 • Kompjegyet motorra, Zadar – Ancona és Ancona – Zadar útvonalon
 • Kompjegyet személyre, 2 ágyas belső vagy külső kabinos elhelyezéssel, mely zuhanyzóval és WC-vel van felszerelve, Livorno – Olbia és Olbia – Livorno útvonalon
 • Kompjegyet motorra, Livorno – Olbia és Olbia – Livorno útvonalon
 • Kompjegyet (személy és motor) Szardínia és Korzika sziget között, oda-vissza
 • Túra információs csomagot mely információkat tartalmaz az útvonalról, szállásokról
 • Ajándékcsomagot
 • Túra vezetést


Nem tartalmazza a részvételi díj:

 • italfogyasztás
 • baleset és utasbiztosítás
 • üzemanyag
 • Személyes szükségleteket és minden olyan szolgáltatás mely nem lett felsorolva, hogy tartalmazza


bringYourOwn1 BÉRMOTOR LEHETŐSÉG

Nincs motorod de szeretnél részt venni ezen a motoros túrán? Ki szeretnél próbálni egy másik motort? Megoldjuk! Tudunk neked bérmotort biztosítani a túra helyszínén. 

Amennyiben ezen a túrán szeretnél bérelt motorral részt venni, mindenképpen kérj tőlünk előzetes ajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével!

Bérmotor választása esetén annak költségét nem tartalmazza a fenti részvételi díj!

KATTINTS IDE ÉS KÉRJ AJÁNLATOT BÉRELHETŐ MOTORRA

TÚRAVEZETŐK TÚRAVEZETŐK

A jelentkezők létszámától függően (amennyiben a létszám megköveteli) 2 vagy több profi túravezetőt biztosítunk a motoros túra lebonyolítására!

KÍSÉRŐ AUTÓ SZOLGÁLTATÁS

Ezen a motoros túrán lehetőségünk van kísérő autót biztosítani, mely szállítja a csomagokat, technikai segítséget nyújt, stb. A szolgáltatás elindításához min. 6 motoros jelentkezőnek kell igényelnie azt a jelentkezéskor.

A kísérő jármű költsége megoszlik az azt igénylő résztvevők között! Pl. ha 10 motoros igényli akkor ennek a szolgáltatásnak a díja kb. 100 euró/fő lenne. Természetesen minél többen igénylik annál kedvezőbb az ára.

ELHELYEZÉS A KOMPON

Az éjszakai kompon az alapelhelyezés 2 ágyas (2 személyes) kabin, melyben van zuhanyzó és WC. Opcióban lehetőség van 1 ágyas (1 személyes) kabint igényelni, melyben szintén zuhanyzó és WC van. Ez az opció feláras!

Ezt az opciót a jelentkezési űrlapon lehet igényelni!

TÚRA JELLEGE TÚRA JELLEGE

KÖRTÚRA

RÉSZTVEVŐI LÉTSZÁM

A jelentkezők felső (max.) határa: 12 motoros  (Az utas nem számít bele!)


Min. 6 jelentkező szükséges a túra megrendezéséhez (Az utas nem számít bele!)
KATTINTS IDE A RÉSZTVEVŐK LISTÁJÁHOZ

Túra részletek

DátumIdőtartam
10 nap / 9 éjszaka
8 vezetéssel töltött nap
Jelentkezési határidő
2019. Aug. 04.
Résztvevők
Min. 6 jelentkező szükséges a túra megrendezéséhez (Az utas nem számít bele!)
KATTINTS IDE A RÉSZTVEVŐK LISTÁJÁHOZ
Kezdete/Vége
Zadar (CRO) vagy Livorno (ITA) / Zadar (CRO) vagy Livorno (ITA)
Túra távja Túra távja
Teljes táv: kb. 2300 km
Napi szakaszok: 220 - 360 km
Napi átlag vezetéssel töltött idő 6 - 8 óra
Útvonal jellegeÚtvonal jellege
A teljes túra aszfaltozott úton vezet. Az útvonal főleg fő- és alsóbbrendű utakon vezet, kombinálva kanyargós hegyi és szerpentines szakaszokkal. Néhol 1 sávosra keskenyedő utak!
Szállás(ok)
Kiváló minőségű, kényelmes, komfortos szállodákban, helyi jellegeknek megfelelően. (Min. 3 csillagos szállodák)
Érintett látványosságok
Cap Corse, Desert des Agriates, Portói-öböl, Scala di Santa Regina, Bonifacio, Bavella-hegység, Alta Rocca, Ospedale-tó, Castelsardo, Rocca di Elefante, Su-Nuraxi, Gairo Vecchio, Capo d’Orso
Ajánlott tudásszint
Az útvonal nagyon kanyargós aszfaltozott úton vezet, mely tartalmazz keskeny egysávos szakaszokat is. Minimum 10 000 kilométeres vezetői tapasztalat megléte szükséges.
TÚRA NEHÉZSÉGE: KÖZEPES
UTAK MINŐSÉGE: KIVÁLÓ
HEGYVIDÉK: 65%
SÍK TEREP: 35%
NAPI ÁTLAG LÁTVÁNYOSSÁG
TÖRTÉNELEMI/KULTÚRÁLIS NEVEZETESSÉGEK
Kinek ajánljuk ezt a túrát
Akik szeretnek mesés helyeken motorozni, kitűnő motoros utakkal kombinálva. Ez a két sziget megspékelve egy kis Toszkánával egy igazán fantasztikus túra. Korzika a szépségével nyűgöz le, Szardínia a szerpentinjeivel. Ezen a túrán mindenki megtalálja azt amit egy igazán jó motoros túra tud nyújtani.
Egyedi túra igény
Tetszik az általunk meghirdetett túra? De nem jó az időpont, vagy egyedül szeretsz nekivágni, esetleg a barátaiddal mennél egy másik időpontban? Nem gond! Csak kattints az alábbi linkre, töltsd ki az űrlapot, küld el és mi hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!