Mini Balkán motoros túra 2019. szeptember 12. és 15. között

SZERBIA | BOSZNIA-HERCEGOVINA | MONTENEGRÓ | ALBÁNIA

 

Egy fantasztikus túra a Balkán szívébe! Gyere és ismerd meg Bosznia, Montenegró és Szerbia mesés helyeit és tájait. Motorozz Albániában a Leqet e Hotit hágón. Éld át az igazi Balkán hangulatot!


Palicsról (Szerbia) indulva végigmegyünk Szerbia meseszép hegyein, az éjszakát az ország déli részén a legmagasabb hegyvidékén a Kopaonikon fogjuk tölteni. Albániában mesés szurdokban fogunk haladni, majd átkelünk a  Leqet e Hotit hágón és érinteni fogjuk a Shkodrai-tó partját. Montenegróban eltöltünk egy éjszakát a mesés tnegerparti városában, Budván, megnézzük a Kotori öblöt, a Piva kanyont. Boszniában a téli olimpiának helyet adó hegyvidék árnyékában, mesés szerpentinen érkezünk meg Szarajevóba, ahol az éjszakát is töltjük, és alkalmad lesz felfedezni a mesés óvárosát ahol meg is vacsorázunk. A haza felé vezető úton még Boszniával fog ismerkedni és annak mesés hegyvidékével, majd levezetőül visszatérünk Szerbiába a kiinduló ponthoz.

Ez a 4 napos motoros túra kiváló alkalom arra, hogy betekintést nyerj Bosznia, Montenegró, Szerbia és egy kicsit Albániába. Ízelítőt kapsz a Balkán igazi hangulatából és gasztronómiájából, hogy ezek együtteséből eldönthesd neked melyik ország vagy régió tetszik a legjobban, hogy hová térj vissza egy kicsit tüzetesebben felfedezni. Ez a túra rövidsége miatt kiváló választás lehet azoknak is akik csupán néhány napra tudnak elszakadni a hétköznapokból, de szeretnétek érdekes, kevésbe ismert helyekkel ismerkedni!


Részletes napi program

1. nap: Palics (SRB) - Kopaonik (SRB)

A motoros túra Palicsról (Szerbia, Magyar-Szerb határátkelőtől 20 kilométerre) veszi kezdetét, és egy rövid autópálya szakasz után Újvidéken állunk meg először, hogy elfogyasszunk egy igazi vajdasági reggelit. Folytatásban átkelünk a Tarcal hegységen (Fruska gora), majd mellékutakon haladva érjük el a szerbiai hegyvidéket, mely izgalmas szerpentinjeivel fog elkápráztatni bennünket. Késődélután érkezünk meg a Kopaonik hegységbe, az ország déli részére ahol az első szállásunk lesz. Ez Szerbia legmagasabb hegyvonulata. Itt egy mesés szálláson fogunk megszállni, ahol megismerkedhetsz az igazi dél-szláv vendéglátással.

2. nap: Kopaonik (SRB) - Budva (MNE)

Reggel indulás után leereszkedünk a Kopaonik hegységből, majd még egy darabig Szerbiában haladunk a Koszovói határ mellett, mielőtt elérnénk Montenegrót. Montenegró egy mesés szurdokkal vár bennünket, majd Plav irányába haladunk, ahol átkelünk Albániába. Itt egy mesés szurdokban haladva érjük el a Leqet e Hotit hágót, ahol egy üvegkilátóból mesés képeket készíthetsz az alattunk kanyargó útról. A folytatásban visszatérünk Montenegróba, megnézzük a “Niagara” vízesést, majd egy mesés szerpentinen ereszkedünk le Budva tengerparti városba. Itt fogjuk az éjszakát tölteni és a vacsorát egy igazi motoros helyen fogjuk tölteni.

3. nap: Budva (MNE) - Szarajevó (BIH)

Reggel útnak eredünk Kotor városának és a róla elnevezett öbölnek. Először óvárosát majd az öböl nevezetességeit járjuk be, mint pl. Perast. A tengertől egy a hegyekbe vezető szerpentinen fogunk elbúcsúzni, de még útközben készíthetsz egy-két kötelező fotót az öbölről. A folytatásban végigmegyünk a Piva kanyonon és a sok-sok kivilágítatlan alagútján. Montenegrótól egy fahídon veszünk búcsút, melyen átkelve Boszniába érkezünk meg, egyenesen a Drina folyó mellé. Érintjük Foca várost, ahol ebédszünetet tartunk a folyó partján, majd az 1984-es téli olimpia helyszínéül szolgáló hegyek árnyékába és szerpentinjein fogunk megérkezni Szarajevóba ahol a szállásunk lesz ezen a napon. Vacsorát a város híres óvárosában – Bascarsija –  fogjuk elfogyasztani, majd egy kis kitérőt teszünk a szarajevói sörgyár sörözőjébe, ahol mindig fergeteges hangulat fogad bennünket.

4. nap: Szarajevó (BIH) - Palics (SRB)

Szarajevót elhagyva várnak ránk még Bosznia hegyei és szerpentinjei. A várost is egy mesés szurdokban hagyjuk el, majd elkezdünk felkapaszkodni ismét a hegyekbe. Egyik fennsík a másik után, és ha szerencsénk lesz még a híres boszniai vadló csordával is összefutunk valahol. Amikor ismét a Drina folyó mellé érkezünk, akkor már közel leszünk Szerbiához ahová be is lépünk hiszen a túra végpontja is itt található. Viszont ahhoz hogy Palicsot elérjük előbb még Újvidék fel kell vennünk a irányt, ahol a táj már egyre unalmasabb lesz, ezért autópályára hajtunk, hogy mindenki időben haza tudjon érkezni. 

 


Euro_icon_32 MOTOROS TÚRA RÉSZVÉTELI DÍJAI

twinMOTOROS - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel)
€ 280
doubleMOTOROS UTASSAL - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros és utasa francia vagy kétágyas szobában)
€ 500
singleMOTOROS EGYÁGYAS SZOBÁBAN - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros egyedül egy szobában)
€ 340

Részvételi díj fizetési instrukciók és feltételek


Részvételi díj tartalmazza:

  • Szállást a túra teljes időszakára kiváló minőségű szállodákban (min. 3 csillag), a helyi jellegeknek megfelelően
  • Félpanziós ellátást a túra teljes időtartamára – reggeli és vacsora
  • Egy igazi vajdasági reggelit az indulás napján
  • Autópálya használati díját a szerbiai szakaszon
  • Túra információs csomagot mely információkat tartalmaz az útvonalról, szállásokról
  • Ajándékcsomag
  • Túra vezetést


Nem tartalmazza a részvételi díj:

  • Baleset és utasbiztosítás
  • Üzemanyag
  • Személyes szükségleteket és minden olyan szolgáltatás mely nem lett felsorolva, hogy tartalmazza


bringYourOwn1 BÉRMOTOR LEHETŐSÉG

Nincs motorod de szeretnél részt venni ezen a motoros túrán? Ki szeretnél próbálni egy másik motort? Megoldjuk! Tudunk neked bérmotort biztosítani a túra helyszínén. 

Amennyiben ezen a túrán szeretnél bérelt motorral részt venni, mindenképpen kérj tőlünk előzetes ajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével!

Bérmotor választása esetén annak költségét nem tartalmazza a fenti részvételi díj!

KATTINTS IDE ÉS KÉRJ AJÁNLATOT BÉRELHETŐ MOTORRA

TÚRAVEZETŐK TÚRAVEZETŐK

A jelentkezők létszámától függően (amennyiben a létszám megköveteli) 2 vagy több profi túravezetőt biztosítunk a motoros túra lebonyolítására!

KÍSÉRŐ AUTÓ SZOLGÁLTATÁS

Ezen a motoros túrán lehetőségünk van kísérő autót biztosítani, mely szállítja a csomagokat, technikai segítséget nyújt, stb. A szolgáltatás elindításához min. 6 motoros jelentkezőnek kell igényelnie azt a jelentkezéskor.

A kísérő jármű költsége megoszlik az azt igénylő résztvevők között! Pl. ha 10 motoros igényli akkor ennek a szolgáltatásnak a díja kb. 50 euró/fő lenne. Természetesen minél többen igénylik annál kedvezőbb az ára.

0. ESTI SZÁLLÁS A TÚRA INDULÁSA KÖZELÉBEN

Amennyiben igényelnél szállást az ún. nulladik estére, vagyis a túra indulása előtti éjszakára az indulása pont közelében, úgy abban az esetben ezt jelentkezéskor az űrlap kitöltésénél kényelmesen megteheted. Nincs más dolgod mint bejelölni, hogy igényelsz szállást és mi már intézzük is azt neked!

TÚRA JELLEGE TÚRA JELLEGE

KÖRTÚRA

RÉSZTVEVŐI LÉTSZÁM

A jelentkezők felső (max.) határa: 20 motoros  (Az utas nem számít bele!)


Min. 6 jelentkező szükséges a túra megrendezéséhez (Az utas nem számít bele!)
KATTINTS IDE A RÉSZTVEVŐK LISTÁJÁHOZ

Túra részletek

DátumIdőtartam
4 nap / 3 éjszaka
4 vezetéssel töltött nap
Jelentkezési határidő
2019. Aug. 18.
Résztvevők
Min. 6 jelentkező szükséges a túra megrendezéséhez (Az utas nem számít bele!)
KATTINTS IDE A RÉSZTVEVŐK LISTÁJÁHOZ
Kezdete/Vége
Palics (SRB) / Palics (SRB)
Túra távja Túra távja
Teljes táv: kb. 1250 km
Napi szakaszok: 280 - 400 km
Napi átlag vezetéssel töltött idő 7 - 8 óra
Útvonal jellegeÚtvonal jellege
A teljes túra aszfaltozott úton vezet. Az útvonal főleg kanyargós hegyi és tengerparti szakaszokból áll, kombinálva fő- és alsóbbrendű utakkal.
Szállás(ok)
Kiváló minőségű, kényelmes, komfortos szállodákban, helyi jellegeknek megfelelően.
Érintett látványosságok
Szarajevó, Jahorina, Sutjeska Nemzeti Park, Kotor, Budva, Szkadari tó, Leqet E Hotit, SH20-as út Albániában, Kopaonik
Ajánlott tudásszint
Az útvonal legtöbbször jó minőségű aszfaltozott úton vezet, mely tartalmazz több kanyargós szakaszt. Minimum 8000 kilométeres vezetői tapasztalat megléte szükséges.
TÚRA NEHÉZSÉGE: KÖNNYŰ
UTAK MINŐSÉGE:
HEGYVIDÉK: 90%
SÍK TEREP: 10%
NAPI ÁTLAG LÁTVÁNYOSSÁG
TÖRTÉNELEMI/KULTÚRÁLIS NEVEZETESSÉGEK
Kinek ajánljuk ezt a túrát
Aki szeretne megismerkedni a Balkán igazi hangulatával, gasztronómiájával. Ezen a túrán gyönyörű hegyi vidékeken és mesés tengerparti utakon fogunk motorozni. A túrán lesz városnézés, keskeny hegyi utakon motorozás, sokat állunk meg fotózni.
Egyedi túra igény
Tetszik az általunk meghirdetett túra? De nem jó az időpont, vagy egyedül szeretsz nekivágni, esetleg a barátaiddal mennél egy másik időpontban? Nem gond! Csak kattints az alábbi linkre, töltsd ki az űrlapot, küld el és mi hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!