Montenegró Classic motoros túra 2019. szeptember 25. és 29. között

MONTENEGRÓ | SZERBIA

 

Téged is vár a fekete hegyek országa, a Balkán ékszerdoboza, Montenegró! Kis forgalmú utak, mesés kanyonok és hegyvidék, a Kotori öböl, óvárosok, fantasztikus szerpentinek. Kell ennél több egy fantasztikus motoros túrához?


Montenegró igen felkapott úti cél nem csak a turisták, de a motoros túrázók körében is. Hegyvidéki, keskeny, szinte forgalom mentes útjain néha úgy érzi az arra járó, hogy megállt az idő. Viszont tengerparti városai pezsgő életet mutatnak, főleg a nyári szezonban. Montenegró az ezer arcú ország mely egy kis ékszerdoboz a megszámlálhatatlan természeti csodáival.

Ezen a túrán megnézheted a világ második legmélyebb kanyonját, a Tara kanyont. Megcsodálhatod az Adriai tenger legnagyobb fjordját, a Kotori öblöt. Felfedezheted legszebb óvárosait Perastot, Kotort és Budvát. Megnézheted a hegy oldalába vájt kolostort, Ostrogot. Bejárhatod az ország 3 legszebb kanyonját (Piva, Tara és Moracsa) és a legszebb hegyi útját a Durmitor hegységben. Belekóstolhatsz az ország gasztronómiájába és Budva éjszakai életébe is. Ezen a túrán látni és tapasztalni fogsz amiért érdemes ezt az országot felkeresni. Gyere velünk te is erre a felejthetetlen kalandra!

Gyere velünk te is az egyik legnépszerűbb úticélunkra!


Részletes napi program

1. nap: Palics (SRB) - Zabljak (MNE)

A motoros túra Palicsról (Magyar – Röszke határátkelő után 20 kilométerre) veszi kezdetét. Újvidék irányába indulunk útnak, ahol már várnak majd bennünket egy igazi vajdasági reggelivel a Duna partján. A folytatásban mellékutakon haladunk tovább és behatolunk Szerbia hegyeibe, mely izgalmas szerpentinjeivel fog elkápráztatni bennünket. Késő délután érjük el a montenegrói határt. Egy rövid szakasz után átkelünk a Tara kanyonon. Az éjszakát Zabljakon Durmitor hegységben töltjük.

A túra során ez lesz a leghosszabb nap!

2. nap: Zabljak (MNE) - Budva (MNE)

Zabljak városkából indulunk tovább. Első utunk a Tara kanyon legszebb részéhez vezet, majd a Durmitor nemzeti park keskeny látványútján haladunk, mely a Piva folyó kanyonjába vezet. Itt készítünk egy – két fényképet, majd folytatjuk utunk Niksic érintésével az Adriai tenger felé, ahol a Kotori öbölbe fogunk megérkezni. Itt Perast városkába ebédzünetet tartunk a tengerpart mellett, majd tovább megyünk Kotor óvárosába ahol egy rövid szünetet tartunk mielőtt elérnénk Budva nyüzsgő városát. Budvában 2 éjszakát fogunk eltölteni, ahol lehetőség nyílik megismerni annak óvárosát is, hiszen egyik este a tengerparti sétányon egy igazi motoros étteremben fogunk vacsorázni.

3. nap: Budva (MNE) - Budva (MNE)

Budvából indulva először a Lovcen hegység és nemzeti park szépségével és szerpentinjével ismerkedünk meg. Itt egy igazán érdekes szerpentinen fogunk a Kotori öböl fölé kapaszkodni, egészen pontosan 24 hajtűkanyart kell teljesíteni, hogy mesés kilátásban legyen részed az öbölre. Az ízletes montenegrói sonkák is ezen a vidéken készülnek – Njeguski Prsut. A nemzeti parkban megnézzük II. Njegos mauzóleumát, ahonnét tiszta időben még az Olasz partokig is el lehet látni. Leereszkedve a Levcen hegységből bekanyarodunk a Lipa barlanghoz, melynek a megtekintése fakultatív program. A folytatásban Rijeka Crnojevica öreg hídjához megyünk, ahol ebéd szüntet tartunk és lehetőséged lesz megkóstolni a helyi különleges módszerrel készült halat. Ebéd után a Shkodrai-tó legszebb részét ismerheted meg, majd átkelve a tengerpart mentén húzódó hegyen, Bar óvárosába érkezünk meg, ahol megcsodálhatod annak erődjét. Budvara az utunk végig a tengerpart mentén fog vezetni, ahol Sveti Stefan szálloda szigetre is vethetsz egy pillantást.

4. nap: Budva (MNE) - Tara hegység (SRB)

Budvát elhagyva, a város fölő magasodó hegynek vesszük az irányt, ahol mesés kilátásban és izgalmas szerpentinben lesz részed.  Érinteni fogjuk az ország fővárosát, Podgoricát is, majd ezután a Moracsa kanyon látványa és szerpentinjei fognak elkápráztatni. Mojkovacnal a Tara kanyon felé fordulunk. Végigmotorozunk a másik mesés kanyonon, majd  híres hídjánál elkészítjük a kötelező fényképeket és tartunk egy ebédszünetet. Itt aki bátor kipróbálhatja a kanyon fölött átívelő drótkötél pályát.  A hídtól Szerbia felé vesszük az irányt, és az éjszakát már ott is fogjuk tölteni a Tara nemzeti parkban.

5. nap: Tara hegység (SRB) - Palics (SRB)

A Tara hegységből leereszkedünk a Drina folyó mellé, ahol megállunk megnézni a folyó közepén lévő kis házikót. A folytatásban egy kis hegyi szerpentinen haladunk Valjevo irányába. Itt az útminőség igen változatos. Valjevo után ismét Újvidéknek tartva a Fruska Gora hegyen átkelve érjük el az autópályát, melyen tovább haladunk Horgosnak (Magyar – Szerb határátkelő), ahol ez a csodálatos túra véget ér.


Euro_icon_32 MOTOROS TÚRA RÉSZVÉTELI DÍJAI

twinMOTOROS - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel)
€ 335
doubleMOTOROS UTASSAL - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros és utasa francia vagy kétágyas szobában)
€ 595
singleMOTOROS EGYÁGYAS SZOBÁBAN - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros egyedül egy szobában)
€ 400

Részvételi díj fizetési instrukciók és feltételek


Részvételi díj tartalmazza:

 • Szállást a túra teljes időszakára kiváló minőségű szállodákban (min. 3 csillag), a helyi jellegeknek megfelelően
 • Félpanziós ellátást a túra teljes időtartamára – reggeli és vacsora
 • Egy igazi vajdasági reggelit az indulás napján
 • Autópálya használati díját a szerbiai szakaszon
 • Belépők díját a nemzeti parkokba
 • Túra információs csomagot mely információkat tartalmaz az útvonalról, szállásokról
 • Ajándékcsomag
 • Túra vezetést


Nem tartalmazza a részvételi díj:

 • Baleset és utasbiztosítás
 • Üzemanyag
 • Személyes szükségleteket és minden olyan szolgáltatás mely nem lett felsorolva, hogy tartalmazza


bringYourOwn1 BÉRMOTOR LEHETŐSÉG

Nincs motorod de szeretnél részt venni ezen a motoros túrán? Ki szeretnél próbálni egy másik motort? Megoldjuk! Tudunk neked bérmotort biztosítani a túra helyszínén. 

Amennyiben ezen a túrán szeretnél bérelt motorral részt venni, mindenképpen kérj tőlünk előzetes ajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével!

Bérmotor választása esetén annak költségét nem tartalmazza a fenti részvételi díj!

KATTINTS IDE ÉS KÉRJ AJÁNLATOT BÉRELHETŐ MOTORRA

TÚRAVEZETŐK TÚRAVEZETŐK

A jelentkezők létszámától függően (amennyiben a létszám megköveteli) 2 vagy több profi túravezetőt biztosítunk a motoros túra lebonyolítására!

KÍSÉRŐ AUTÓ SZOLGÁLTATÁS

Ezen a motoros túrán lehetőségünk van kísérő autót biztosítani, mely szállítja a csomagokat, technikai segítséget nyújt, stb. A szolgáltatás elindításához min. 6 motoros jelentkezőnek kell igényelnie azt a jelentkezéskor.

A kísérő jármű költsége megoszlik az azt igénylő résztvevők között! Pl. ha 10 motoros igényli akkor ennek a szolgáltatásnak a díja kb. 50 euró/fő lenne. Természetesen minél többen igénylik annál kedvezőbb az ára.

0. ESTI SZÁLLÁS A TÚRA INDULÁSA KÖZELÉBEN

Amennyiben igényelnél szállást az ún. nulladik estére, vagyis a túra indulása előtti éjszakára az indulása pont közelében, úgy abban az esetben ezt jelentkezéskor az űrlap kitöltésénél kényelmesen megteheted. Nincs más dolgod mint bejelölni, hogy igényelsz szállást és mi már intézzük is azt neked!

TÚRA JELLEGE TÚRA JELLEGE

KÖRTÚRA

RÉSZTVEVŐI LÉTSZÁM

A jelentkezők felső (max.) határa: 12 motoros  (Az utas nem számít bele!)


Min. 6 jelentkező szükséges a túra megrendezéséhez (Az utas nem számít bele!)
KATTINTS IDE A RÉSZTVEVŐK LISTÁJÁHOZ

Túra részletek

DátumIdőtartam
5 nap / 4 éjszaka
5 vezetéssel töltött nap
Jelentkezési határidő
2019. Aug. 26.
Résztvevők
Min. 6 jelentkező szükséges a túra megrendezéséhez (Az utas nem számít bele!)
KATTINTS IDE A RÉSZTVEVŐK LISTÁJÁHOZ
Kezdete/Vége
Palics (SRB) / Palics (SRB)
Túra távja Túra távja
Teljes táv: 1650 km
Napi szakaszok: 270 - 400 km
Napi átlag vezetéssel töltött idő 7 - 8 óra
Útvonal jellegeÚtvonal jellege
A teljes túra aszfaltozott úton vezet. Az útvonal főleg kanyargós hegyi és tengerparti szakaszokból áll, kombinálva fő- és alsóbbrendű utakkal.
Szállás(ok)
Kiváló minőségű, kényelmes, komfortos szállodákban, helyi jellegeknek megfelelően.
Érintett látványosságok
Durmitor hegység, Tara kanyon, Kotori öböl, Lovcen hegység, Szkadari tó, Rijeka Crnojevica, Lipa barlang, Stari Bar, Moracsa kanyon, Ostorgi kolostor, Cijevina vízesés, Sveti Stefan
Ajánlott tudásszint
Az útvonal legtöbbször jó minőségű aszfaltozott úton vezet, mely tartalmazz több kanyargós szakaszt. Minimum 8000 kilométeres vezetői tapasztalat megléte szükséges.
TÚRA NEHÉZSÉGE: KÖNNYŰ
UTAK MINŐSÉGE:
HEGYVIDÉK: 90%
SÍK TEREP: 10%
NAPI ÁTLAG LÁTVÁNYOSSÁG
TÖRTÉNELEMI/KULTÚRÁLIS NEVEZETESSÉGEK
Kinek ajánljuk ezt a túrát
Azoknak a motoros túrázóknak akik szeretnek új és érdekes helyekkel ismerkedni. Szeretnének természetközeli élményeket, ritkán lakott területeken motorozni, mindezt kiváló minőségű úthálózaton. Montenegró ezerarcú ország melyet mindenki imád!
Egyedi túra igény
Tetszik az általunk meghirdetett túra? De nem jó az időpont, vagy egyedül szeretsz nekivágni, esetleg a barátaiddal mennél egy másik időpontban? Nem gond! Csak kattints az alábbi linkre, töltsd ki az űrlapot, küld el és mi hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!