Montenegró motorosszán túra 2020. január 16. és 19. között

MONTENEGRÓ

 

Gyere velünk egy fantasztikus motorosszán túrára Montenegró egyik legszebb vidékére, a mesés Durmitor hegységbe!


Motorosok körében igen sokan hódolnak a téli szabadidős tevékenységeknek is. Ezért bátorkodunk bevezetni kínálatunkba mi is a téli kikapcsolódásként a motorosszán túrákat. Egy igazán festői szépségű vidéket választottunk ehhez, mégpedig Montenegróban található Durmitor nemzeti parkot. Aki tavasztól őszig tartó időszakban járt már ezen a vidéken motorral vagy anélkül, tudhatja milyen meseszép tájról van szó.

A motorosszán túra  kiindulópontja Zabljak lesz. Itt egy 4 csillagos apart hotelben fogunk megszállni. A napi szakaszok közvetlen a szálloda udvaráról indulnak  és itt is fejeződnek be. A túrát helyi profi idegenvezetők segítségével fogjuk teljesíteni. A nyelvi nehézségek miatt nem kell aggódnod, mi segítünk ezt az akadályt áthidalni, hiszen beszéljük a helyi nyelvet. Minden nap egy 50 -70 kilométeres túrára indulunk, Ski Doo Grand Touring típusú motoros szánokon (2013. évi modellek), melyeknél lóerőben sem lesz hiány ugyanis 100 – 140 lóerő közötti a teljesítményük. A szánokon kényelmesen elfér akár két felnőtt férfi is. Amennyiben nincs felszerelésed a szánozáshoz, vagy csak nem szereted magaddal cipelni akkor sincs semmi gond. A helyszínen (szállodában) megkapsz minden felszerelést hogy tud teljesíteni a túrát: csizmát, kabátot, nadrágot, sisakot, védő szemüveget, kesztyűt… FIGYELEM! A készleten max. 12 felnőttre elegendő felszerelés van!

A motorosszán túra megkezdése előtt mindenki egy rövid oktatásban részesül, hogy hogyan kell vezetni a szánokat. Az oktatást egyesével történik, a túravezető mindenkinek külön elmagyarázza a vezetési technikát és megbizonyosodik annak helyes használatáról!

Akkor sincs gond ha nem szereted a motorosszánozást, mert Zabljakon több módját választhatod a kikapcsolódásnak. Lehet síelni, kirándulást tenni hótaposókon a Durmitor hegységeben vezető kíséretében, igénybe veheted a szálloda wellness szolgáltatásait, stb. A döntés a TE kezedben van!

Amennyiben te vagy utasod nem szeretne motoros szánozni, akkor ezt jelentkezéskor az egyéb mezőbe kel feltüntetni! Ott meg tudod adni azt is hogy milyen aktivitást választana (síelés, gyalogtúra, stb.)

Zabljak Montenegróban a Durmitor hegységben található, Budapesttől kb. 680 – 700 kilométer távolságra. Leggyorsabb és legegyszerűbben Szerbián keresztül lehet megközelíteni. Viszont Bosznia és Horvátország felől is elérhető.

Zabljakra három módon tudsz eljutni:

 1. Velünk közösen, saját személyautóval - indulás napján 8 és 9 óra között gyülekezünk Palicson (Szerbia, a Magyar-Szerb határtól 20 km-re) és együtt indulunk útnak. Mondhatni mi vezetünk el Zabljakig.

 2. Velünk közösen, a mi szervezésünkben személyszállító mikro- vagy kisbusszal Palicsról (Szerbia, a Magyar-Szerb határtól 20 km-re) - Zabljakra majd pedig vissza Palicsra. Személygépkocsit Palicson lehet hagyni őrzött parkolóban! EZT AZ OPCIÓT MIN. 6 SZEMÉLYNEK KELL IGÉNYBE VENNI! AZ ÁR A SZEMÉLYEK SZÁMÁTÓL FÜGG!

 3. Saját szervezésben leutazol – Szerbián vagy Bosznián esetleg Horvátországon keresztül. Ebben az esetben segítünk neked a megfelelő útvonal kiválasztásában.

1. nap: Érkezés Zabljakra, Montenegróba

Palicsról (Szerbia), reggel 9 órakor indulunk útnak szervezetten Zabljakra (Montenegró). Szervezetten mikro- vagy kisbusszal vagy pedig mindenki a saját járművével vág neki az útnak. Az út első része autópálya lesz Belgrádig, majd főutakon haladunk egészen Zabljakig. Fontosabb városok melyeken áthaladunk: Valjevo, Uzice, Pljevlja (Montenegro) és Zabljak. A szállásra késő délután kora este érkezünk meg, ahol már várnak bennünket vacsorával. Aki egyénileg fog kiutazni lehetőség szerint este 8 óráig érkezzen meg a szállásra!

2. nap: Zabljak, első napi motorosszán túra


Délelőtt 10 óra magasságában veszi kezdetét az első napi motorosszán túra. Rövid eligazítás és motorosszán alap vezetési ismeretek elsajátítása után a túra a szálloda udvarából indul. Először Njegovodje felé indulunk útnak, majd tovább haladunk Virak falucska irányába. A túravezetők magukkal cipelik a napi ellátmányunkat is (kávé, tea, víz, étel). Az ebédünket egy pihenő alkalmával fogjuk elfogyasztani a szabadban. Igyekszünk naplemente előtt visszaérni a szállásra, de a legnagyobb élményt a sötétben történő szánozás nyújtja!

Aki alternatív programot választ annak a megbeszéltek szerint fog alakulni a napi programja!

3. nap: Zabljak, második napi motorosszán túra

Reggeli után délelőtt 10 óra magasságában veszi kezdetét a második napi motorosszán túra. Ismételten 50 – 70 kilométeres etapnak indulunk neki a szálloda elől Njegovodje falun keresztül Sinjajevine hegység irányába. Elhaladunk Zminje tó és a Studenci kunyhók mellet,majd elérjük a Zabaljsko tavat ahol megállunk pihenőre. A Zabajsko tó 1447 méter tengerszint feletti magasságban található a Durmitor nemzeti parkban. Folytatásban a Sinjajevine hegy másik oldalán átkelve a Kurozeb csúcson (1886 méter) Gornaja Bukovica faluba érkezünk, mely Savnik és Zabljak között található. Innét tovább haladunk a két legszebb hegyi tavacska a Vrazlje és Riblje felé, majd innét megyünk vissza a szállodánkhoz.

Aki alternatív programot választ annak a megbeszéltek szerint fog alakulni a napi programja!

4. nap: Hazautazás Zabljakról, Montenegróból

utazas_haza_auto
Minden jónak egyszer vége szakad, tartja a mondás. Így ennek a fantasztikus kirándulásnak is. Korai reggeli után útnak indulunk hazafelé. Mindenki úgy ahogyan érkezett, vagy szervezetten vagy pedig egyénileg. Akik Palics irányába jönnek azok Szerbia felé veszik meg sz irányt. Várható érkezés késő délutáni kora esti órákban lesz.


Euro_icon_32 MOTOROSSZÁN TÚRA RÉSZVÉTELI DÍJAI

twinMOTOROSSZÁNOS
(Motorosszán vezető, 2 ágyas szobában megosztva valakivel)
€ 680
doubleMOTOROSSZÁNOS UTASSAL
(Motorosszán vezető és utasa francia vagy kétágyas szobában)
€ 910
singleMOTOROSSZÁNOS EGYÁGYAS SZOBÁBAN
(Motorosszán vezető egyedül egy szobában)
€ 750

Részvételi díj fizetési instrukciók és feltételek

Részvételi díj tartalmazza:

 • Motorosszán bérleti díját 2 napra, üzemanyaggal (Ski Doo tíusú szánok)
 • Igény szerint teljes menetfelszerelést – kabát, nadrág, csizma, bukósisak, kesztyű, védőszemüveg
 • 2 vezetett motorosszán túra helyi vezetővel (napi max. 70 km)
 • 3 éjszaka szállást 4 csillagos szállodában (szauna, gőzfürdő használat)
 • Teljes ellátás – 3x vacsora, 3x reggeli, 2x ebéd
 • 2 túravezető


Nem tartalmazza a részvételi díj:

 • italfogyasztás
 • baleset és utasbiztosítás
 • személyes szükségleteket
 • szuvenír
 • minden olyan szolgáltatás mely nem lett felsorolva, hogy tartalmazza

 Ski-Doo_Grand_Touring_150 MOTOROSSZÁNOK

Összesen 10 darab Ski doo márkájú motorosszán áll rendelkezésre! Így egy adott túrán a résztvevők számát ez befolyásolja. Teljesítményük 100 és 140 lóerő között mozog. 2 felnőtt személy kényelmesen elfér rajtuk, mivel kimondottan ilyen túrákhoz lettek kifejlesztve. 

ÖSSZESEN 10 DARAB SZÁN ÁLL RENDELKEZÉSRE!

TÚRAVEZETŐK TÚRAVEZETŐK

A motorosszán túrát profi helyi hegyi vezetők vezetik akik abszolút helyismerettel rendelkeznek!


IDŐJÁRÁS - HÓBIZTOS TEREP

Amennyiben úgy alakulna, hogy az időjárás nem a motorosszán túrázásnak kedvezne, nem esne elegendő mennyiségű hó, viharos időjárás lenne várható, stb. Ebben az esetben egy másik időpontban rendeznénk meg a motorosszán túrát. A jelentkezési űrlapon tudunk jelezni részünkre, hogy ilyen esetben ez megfelel-e neked vagy csak a  meghirdetett időpontban tudsz jönni. Utóbbi esetben a részvételi díjat visszautaljuk neked!

RÉSZTVEVŐI LÉTSZÁM

A jelentkezők felső (max.) határa: 10 motoros szános (Az utas nem számít bele!)


Min. 6 jelentkező szükséges a túra megrendezéséhez (Az utas nem számít bele!)
KATTINTS IDE A RÉSZTVEVŐK LISTÁJÁHOZ

Túra részletek

DátumIdőtartam
4 nap / 3 éjszaka
2 vezetéssel töltött nap
Jelentkezési határidő
2019. Dec. 20.
Résztvevők
Min. 6 jelentkező szükséges a túra megrendezéséhez (Az utas nem számít bele!)
KATTINTS IDE A RÉSZTVEVŐK LISTÁJÁHOZ
Kezdete/Vége
Zabljak (MNE) / Zabljak (MNE)
Túra távja Túra távja
Teljes táv: 120 - 140 km
Napi szakaszok: 60 - 70 km
Napi átlag vezetéssel töltött idő 6 - 7 óra
Útvonal jellegeÚtvonal jellege
Hegyvidék 1400 és 2000 méter közötti tengerszint feletti magassághatárok között
Szállás(ok)
4 csillagos wellness szállodában, belekóstolva az igazi Balkán hangulatba
Érintett látványosságok
Hófedte Durmitor hegység és nemzeti park, Tara kanyon
Ajánlott tudásszint
Nincs szükség motoros tapasztalatra! Abszolút kezdők is részt vehetnek ezen a túrán! Olyan személyek is akik egyáltalán nem motoroznak!
TÚRA NEHÉZSÉGE: KÖZEPES
UTAK MINŐSÉGE: KIVÁLÓ
HEGYVIDÉK: 100%
SÍK TEREP: 0%
NAPI ÁTLAG LÁTVÁNYOSSÁG
TÖRTÉNELEMI/KULTÚRÁLIS NEVEZETESSÉGEK
Kinek ajánljuk ezt a túrát
Bárkinek aki szereti a téli kalandokat! A motorosszán túra egy életre szóló élményt nyújt. Nem szükséges hozzá tapasztalat, viszont női vezetőknek nagy igénybevételt jelent a szánok irányítása. Ezért nekik csak abban az esetben ajánljuk, ha már rendelkeznek motorosszán vezetési tapasztalattal!
Egyedi túra igény
Tetszik az általunk meghirdetett túra? De nem jó az időpont, vagy egyedül szeretsz nekivágni, esetleg a barátaiddal mennél egy másik időpontban? Nem gond! Csak kattints az alábbi linkre, töltsd ki az űrlapot, küld el és mi hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!