Motorosszán túra a Madarasi Hargitán + Disznótoros Csíki sörrel 2020. január 22. és 26. között

ERDÉLY | MADARASI HARGITA | ROMÁNIA

 

Gyere velünk a varázslatos Erdélybe, Székelyföldre, egy fantasztikus motorosszán túrára a hófedte Madarasi Hargitán és ha kedved van akkor az egy nappal korábbi extra programra, egy igazi disznótorosra Csíki sörgyár látogatással egybe kötve!


Motorosok körében igen sokan hódolnak a téli szabadidős tevékenységeknek is. Ezért szerepel kínálatunkba nekünk is téli kikapcsolódásként a motorosszán túrák. Ehhez a túrához egy igazán festői szépségű vidéket választottunk ehhez, mégpedig Erdélyben. Székelyföldön a Hargitát és annak vidékét. Aki tavasztól őszig tartó időszakban járt már ezen a vidéken motorral vagy anélkül, tudhatja milyen meseszép tájról van szó.

A motorosszán túra kiindulópontja Székelyudvarhely közelében, a Madarasi Hargita lábánál található Kápolnásfaluban lesz. A motorosszán túra a Madarasi Hargitán lesz (NEM A BUCSINON). Amennyiben elegendő hó esik akkor a szállás udvarából indulunk a szánokkal, amennyiben nem akkor négy kerék meghajtású terepjárókkal felmegyünk a hegyre, a biztos hóréteghez. Minden nap egy kb. 70 kilométeres túrára indulunk, különböző típusú motoros szánokon, melyek 70 és 100 lóerő közötti a teljesítményt produkálnak (típustól függ hogy melyik milyen erősségű). A szánok többsége 2 személyes, amin 2 felnőtt kényelmesen elfér. Természetesen vannak olyanok is ami kimondottan 1 személyesek, ezen csak egy felnőtt fér el. Sajnos felszerelést neked kell hoznod magaddal - kabát, nadrág, bukósisak, kesztyű, csizma!

A motorosszán túra megkezdése előtt mindenki egy rövid oktatásban részesül, hogy hogyan kell vezetni a szánokat. Az oktatást egyesével történik, a túravezető mindenkinek külön elmagyarázza a vezetési technikát és megbizonyosodik annak helyes használatáról!

Erdélybe a kiutazás egyénileg történik! Természetesen a legjobb útvonal kiválasztásában segítünk, illetve amennyiben a többség úgy szeretné csoportos utazásra is lehetőség lesz!

EZEN A TÚRÁN VÁLASZTHATÓ AZ EGY NAPPAL KORÁBBI EXTRA PROGRAM! AMI EZ ALKALOMMAL EGY ERDÉLYI DISZNÓVÁGÁS CSÍKI SÖRGYÁR LÁTOGATÁSSAL MEGSPÉKELVE!

0. nap: Érkezés Erdélybe a disznóvágáson résztvevőknek (január 19.)

Amennyiben szeretnél részt venni egy igazi falusi disznóvágáson Erdélyben, egy disznótoros vacsorával egybekötve, valamint napközben még ellátogatni a Csíki sörmanufaktúrába is, akkor itt a lehetőség. Igaz ehhez egy nappal korábban kell megérkezned, mintha csak a szántúrára jönnél, de sebaj. Ígérjük a hangulat fergeteges lesz!

A JELENTKEZÉSI ŰRLAPON TUDOD JELEZNI AMENNYIBEN SZERETNÉL RÉSZT VENNI AZ EXTRA PROGRAMON!

 

1. nap: Érkezés Erdélybe a szántúrán résztvevőknek ill. disznóvágás és Csíki sörgyár látogatás az 1 nappal korábban érkezőknek

Azokra akik már megérkeztek korai kellés és “munkában” és élményekben gazdag nap vár, ugyanis ezen a napon lesz a disznóvágás amit a este a disznótoros vacsora kísér.  Ígérjük a disznó kergetésben nem fogsz elfáradni! ;-)

Hogy megspékeljük a programot, a nap folyamán ellátogatunk a Csíki sörmanufaktúrába is, ahol a termelés megismerése mellett korlátlan sörfogyasztás is vár!

Azok akik “csak” a szántúrán szeretnének részt venni, ezen a napon kell megérkezniük a szállásra lehetőség szerint késő délután kora este, ahol már várni fognak vacsorával és finom helyi italokkal. A szállás elfoglalása után egy kis ismerkedést csapunk, és felkészülünk a másnapi kalandra.

2. nap: Első napi motorosszán túra a Madarasi Hargitán


Délelőtt 10 óra magasságában veszi kezdetét az első napi motorosszán túra. Amennyiben szerencsénk van akkor a szállás udvarából, ha nincs akkor terepjárókkal a kezdő ponthoz megyünk. Rövid eligazítás és motorosszán alap vezetési ismeretek elsajátítása után a túra elindul. Teszünk egy kört a hófedte Hargitán. Az ebédet fent a hegyen a Pető panzióban fogjuk elfogyasztani. Igyekszünk naplemente előtt visszaérni a szállásra, de a legnagyobb élményt a sötétben történő szánozás nyújtja!

3. nap: Második napi motorosszán túra a Madarasi Hargitán


Reggeli után délelőtt 10 óra magasságában veszi kezdetét a második napi motorosszán túra. Ismételten 50 – 70 kilométeres etapnak indulunk neki vagy egyenesen a szállástól vagy fentről a hegyről. Ezen a napon is  a hófedte Hargitán és környékén fogunk szánozni, természetesen egy teljesen más útvonalon mint előző nap. Ebédünket ismét fent a hegyen a Pető panzióban fogjuk elfogyasztani. Ezen a napon is igyekszünk naplemente előtt visszaérni a szállásra, hogy mindenki kellően kipihenhesse a fáradalmait.

4. nap: Hazautazás Erdélyből


Minden jónak egyszer vége szakad, tartja a mondás. Így ennek a fantasztikus kirándulásnak is. Korai reggeli után útnak indulunk hazafelé. Mindenki úgy ahogyan érkezett, vagy szervezetten vagy pedig egyénileg.


Euro_icon_32 MOTOROSSZÁN TÚRA + DISZNÓTOROS ÉS CSÍKI SÖRGYÁR LÁTOGATÁS RÉSZVÉTELI DÍJAI

twinMOTOROSSZÁNOS
(Motorosszán vezető, 2 ágyas szobában megosztva valakivel)
€ 660
doubleMOTOROSSZÁNOS UTASSAL
(Motorosszán vezető és utasa francia vagy kétágyas szobában)
€ 910
singleMOTOROSSZÁNOS EGYÁGYAS SZOBÁBAN
(Motorosszán vezető egyedül egy szobában)
€ 740

Részvételi díj fizetési instrukciók és feltételek


Részvételi díj tartalmazza:

 • Motorosszán bérleti díját 2 napra, üzemanyaggal
 • 2 vezetett motorosszán túra helyi vezetőkkel (napi kb. 70 km)
 • Részvételt a disznóvágáson és az azt követő disznótoros vacsorán
 • Csíki sörgyár látogatást
 • 4 éjszaka szállást egy hangulatos Erdélyi szállodában
 • Teljes ellátás – 4x vacsora, 4x reggeli, 3x meleg ebéd
 • Ajándékcsomag
 • 2 helyi túravezető

Nem tartalmazza a részvételi díj:

 • italfogyasztás
 • felszerelést (kabát, nadrág, kesztyű, bukósisak, csizma)
 • baleset és utasbiztosítás
 • személyes szükségleteket
 • minden olyan szolgáltatás mely nem lett felsorolva, hogy tartalmazza


Euro_icon_32 MOTOROSSZÁN TÚRA RÉSZVÉTELI DÍJAI

twinMOTOROSSZÁNOS
(Motorosszán vezető, 2 ágyas szobában megosztva valakivel)
€ 600
doubleMOTOROSSZÁNOS UTASSAL
(Motorosszán vezető és utasa francia vagy kétágyas szobában)
€ 780
singleMOTOROSSZÁNOS EGYÁGYAS SZOBÁBAN
(Motorosszán vezető egyedül egy szobában)
€ 660

Részvételi díj fizetési instrukciók és feltételek


Részvételi díj tartalmazza:

 • Motorosszán bérleti díját 2 napra, üzemanyaggal
 • 2 vezetett motorosszán túra helyi vezetőkkel (napi kb. 70 km)
 • 3 éjszaka szállást egy hangulatos Erdélyi szállodában
 • Teljes ellátás – 3x vacsora, 3x reggeli, 2x meleg ebéd
 • Ajándékcsomag
 • 2 helyi túravezető

Nem tartalmazza a részvételi díj:

 • italfogyasztás
 • felszerelést (kabát, nadrág, kesztyű, bukósisak, csizma)
 • baleset és utasbiztosítás
 • személyes szükségleteket
 • minden olyan szolgáltatás mely nem lett felsorolva, hogy tartalmazza

 

 Ski-Doo_Grand_Touring_150 MOTOROSSZÁNOK

Különböző márkájú motorosszánok állnak rendelkezésre! Teljesítményük 70 és 120 lóerő között mozog. Vannak kifejezetten 1 személyes és 2 személyes szánok. Az utóbbin 2 felnőtt személy kényelmesen elfér rajtuk.

ÖSSZESEN 12 DARAB SZÁN ÁLL RENDELKEZÉSRE!


TÚRAVEZETŐK TÚRAVEZETŐK

A motorosszán túrát profi helyi vezetők vezetik, akik abszolút helyismerettel rendelkeznek!

IDŐJÁRÁS - HÓBIZTOS TEREP

Amennyiben úgy alakulna, hogy az időjárás nem a motorosszán túrázásnak kedvezne, nem esne elegendő mennyiségű hó, viharos időjárás lenne várható, stb. Ebben az esetben egy másik időpontban rendeznénk meg a motorosszán túrát. A jelentkezési űrlapon tudunk jelezni részünkre, hogy ilyen esetben ez megfelel-e neked vagy csak a  meghirdetett időpontban tudsz jönni. Utóbbi esetben a részvételi díjat visszautaljuk neked!


Min. 6 jelentkező szükséges a túra megrendezéséhez (Az utas nem számít bele!)
KATTINTS IDE A RÉSZTVEVŐK LISTÁJÁHOZ

Túra részletek

DátumIdőtartam
5 nap / 4 éjszaka
2 vezetéssel töltött nap
Jelentkezési határidő
2019. Dec. 22.
Résztvevők
Min. 6 jelentkező szükséges a túra megrendezéséhez (Az utas nem számít bele!)
KATTINTS IDE A RÉSZTVEVŐK LISTÁJÁHOZ
Kezdete/Vége
Kápolnásfalu (ROM) / Kápolnásfalu (ROM)
Túra távja Túra távja
Teljes táv: 120 - 140 km
Napi szakaszok: 60 - 70 km
Napi átlag vezetéssel töltött idő 6 - 7 óra
Útvonal jellegeÚtvonal jellege
Hegyes, dombos vidék, sok erdei ösvénnyel.
Szállás(ok)
Újonnan épült erdei szálloda, székely jaccuzival és fedett medencével!
Érintett látványosságok
Hófedte Madarasi Hargita, az mesés Székelyföld télen!
Ajánlott tudásszint
Nincs szükség motoros tapasztalatra! Abszolút kezdők is részt vehetnek ezen a túrán! Olyan személyek is akik egyáltalán nem motoroznak!
TÚRA NEHÉZSÉGE: KÖZEPES
UTAK MINŐSÉGE: KIVÁLÓ
HEGYVIDÉK: 80%
SÍK TEREP: 20%
NAPI ÁTLAG LÁTVÁNYOSSÁG
TÖRTÉNELEMI/KULTÚRÁLIS NEVEZETESSÉGEK
Kinek ajánljuk ezt a túrát
Bárkinek aki szereti a téli kalandokat! A motorosszán túra egy életre szóló élményt nyújt. Nem szükséges hozzá tapasztalat, viszont női vezetőknek nagy igénybevételt jelent a szánok irányítása. Ezért nekik csak abban az esetben ajánljuk, ha már rendelkeznek motorosszán vezetési tapasztalattal!
Egyedi túra igény
Tetszik az általunk meghirdetett túra? De nem jó az időpont, vagy egyedül szeretsz nekivágni, esetleg a barátaiddal mennél egy másik időpontban? Nem gond! Csak kattints az alábbi linkre, töltsd ki az űrlapot, küld el és mi hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!