Portugália legszebb vidékein motoros túra 2020. április 17. és 24. között

PORTUGÁLIA

 

Tégy egy mesés motoros utazást Európa legnyugatibb fekvésű országába! Motorozz velünk Portugáliában,  fedezd fel az ország legszebb részeit – Serra da Estrela, Algarve, Cabo da Roca, Porto, Lisszabon!


Meglátogatjuk a gyönyörű, történelmi  városokat, mint Porto, Lisszabon, Evora, Alcantara  melyek a déli hangulatukkal fognak elbűvölni téged. Ellátogathatsz Európa legnyugatibb pontjára - Cabo da Roca, és fürdőzhetsz Algarve mesés homokos partvidékén. Egy egész napot eltölthetsz Lisszabon felfedezésével is!

Motorozz tökéletes utakon, éld meg a természet csodáit, gyönyörködj a régi városokban és az Atlanti óceán kék vizében. Mindezt szikrázó napsütésben, tökéletes időjárási körülmények között, ahol a barátságos helyiek tárt karokkal fogadnak téged is. Ez egy tökéletes motoros túra, kár lenne kihagyni!
A motoros túra nyugodt kényelmes tempóban zajlik kanyargós hegyi, néha part menti utakon, melyek teljes hosszukban aszfaltozottak.

 


Részletes napi program

1. nap: Érkezés Lisszabonba, Portugáliába

Ezen a napon érkeznek a motoros túra résztvevők Liszabonba, Portugáliába. Ide lehet csoportosan a túraszervező szervezésében vagy akár egyénileg is utazni! Megérkezésünk után elfoglaljuk a szállásunkat,  átvesszük a motorokat és kicsit megismerkedünk egymással mielőtt nekivágnánk a mesés Portugáliának.

 

2. nap: Lisszabon (POR) - Tomar (POR)

Reggel megkezdjük az utazást Portugáliában!

Lisszabonból indulunk végig Tajo  folyó deltája mentén. Cascais  történelmi halászvároskán keresztül haladva érkezünk meg Európa legnyugatibb csücskéhez vagyis a Cabo da Roca ponthoz. Innét Sintra városkába megyünk tovább, ahol a híres Pena kastély található, valamint az Ördög kútja. A folytatásban meglátogatjuk Óbidos városkát, majd a napi szakasz végére Tomar-ba, Portugália egyik történelmi gyöngyszemébe és egyben a Templomosok egyik utolsó fellegváraként épült városba, érkezünk meg.

3. nap: Tomar (POR) - Porto (POR)

Magunk mögött hagyjuk a templomosok városát Tomar-t. Mesés hegyvidéki szerpentinekkel ismerkedhetsz egész nap lenyűgöző táj kíséretében. A nap első felében áthaladunk majd a Serra de Louse hegységen is, ahol ősi autentikus, részben kihalt falvakat lehet találni. A napi szakasz végére Porto-ba, Portugália egyik legszebb városába érkezünk. Porto régi városrésze szintén az UNESCO világörökség részét képezi. A város híres borairól, hiszen a közelben található a Douro völgy mellyel a következő napon fogsz megismerkedni.

4. nap: Porto (POR) - Serra da Estrella (POR)

Porto-t magunk mögött hagyva keleti irányba indulunk el, a Douro völgy felé, mely nem csak meseszép, de az ország egyik legismertebb borvidéke, a portói borokat adó szőlők termőhelye. A folytatásban a Serra da Estrella hegyvidék lenyűgöző vidékével fogsz megismerkedni. Itt csodálatos hegyi hágók és gyönyörű kilátás vár rád. Ez a régió ad otthont Portugália legmagasabb hegyeinek és természetesen a legjobb szerpentineknek is. z a hely nem csak a motorosak, de a túrázókat is csábítja hiszen mesés a vidék, érdemes felfedezni. Szállásunk a hegyvidéken lesz.

 

5. nap: Serra da Estrella (POR) - Évora (POR)

Serra da Estrella hegységből leereszkedve fantasztikus szerpentineken haladunk. Megnézzünk Monsanto falucskát mely sziklák alá is köré épül közel a Spanyol határhoz. A folytatásban Marvao városka felé vesszük az irányt, mely a Serra de São Mamede hegységben egy gránit sziklán található. Itt gyönyörködünk egy kicsit a kilátásban, majd Evora város lesz az úti célunk. Evora történelmi hagyatéka az UNESCO világörökség részét képezi, melyet te is megcsodálhatsz. A szállásunk is ebben a mesés városban lesz.

6. nap: Évora (POR) - Albufeira (POR)

Évorá-ból déli irányba az Alentejo tartomány borvidékén (borútján) haladunk déli irányba.  Itt a szőlőültetvények mellett paratölgy erdők, gabonamezők és olajfa ligetek kísérik utunk. A napi szakasz végére Portugália legszebb tengerparti tartományába érkezünk meg, az Algarve partvidékre. Meglátogatjuk a legszebb partszakaszt, amit a helyiek Benagil-nak neveznek. Itt találhatóak a partvidék legszebb szikla formációi. Ahhoz hogy ezt láthasd tenni kell egy rövid hajókirándulást. Szállásunk is a tengerpart mentén helyezkedik el, Albufeira városkában.

7. nap: Albufeira (POR) - Lisszabon (POR)

Albufeira-ból indulva a part mentén haladunk tovább. Útközben még megállunk a partvidék mesés sziklaformációiról képet készíteni.

Utunk során meglátogatjuk Cabo des Sinnes, Cabo de Sao Vicente városkákat és Európa délnyugati pontját, Sarges -t. Ezen a napon egész nap gyönyörködhetsz az Atlanti óceán partvidékében. A np végére ismét Lisszabonba érkezünk meg, de még előtte megállunk és készítünk néhány képet a “Golden Gate” másáról, majd a rend kedvéért át is hajtunk rajta.

 

8. nap: Hazautazás Lisszabonból, Portugáliából

A motorokat átadva szállításra, a repülő indulásáig te döntöd el mivel töltöd az időt. Felfedezheted Lisszabont! Itt már sajnos véget ért a túra nincs más hátra mint hazautazni és az élményeket felidézni a hazafelé vezető úton.


Euro_icon_32 MOTOROS TÚRA RÉSZVÉTELI DÍJAI

twinMOTOROS
(Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel)
€ 1840
doubleMOTOROS UTASSAL
(Motoros és utasa francia vagy kétágyas szobában)
€ 2880
singleMOTOROS EGYÁGYAS SZOBÁBAN
(Motoros egyedül egy szobában)
€ 2090

Részvételi díj fizetési instrukciók és feltételek

Részvételi díj tartalmazza:

 • Szállást a túra teljes időszakára kiváló minőségű szállodákban, a nélkülözhetetlen portugál hangulattal
 • 7 vacsorát
 • 7 reggelit
 • Repülőjegy és transzfer árát
 • Motorok szállítását Lisszabonba(Portugália) és Lisszabonból (Portugália) vissza – biztosítással
 • Túra információs csomagot mely információkat tartalmaz az útvonalról, szállásokról
 • Ajándékcsomag
 • Túra vezetést


Nem tartalmazza a részvételi díj:

 • Üzemanyag
 • Italfogyasztás
 • Baleset és utasbiztosítás
 • Személyes szükségleteket
 • Minden szolgáltatás ami nem lett említve a tartalmazza részben

bringYourOwn1 BÉRMOTOR LEHETŐSÉG

Nincs motorod de szeretnél részt venni ezen a motoros túrán? Ki szeretnél próbálni egy másik motort? Megoldjuk! Tudunk neked bérmotort biztosítani a túra helyszínén. 

Amennyiben ezen a túrán szeretnél bérelt motorral részt venni, mindenképpen kérj tőlünk előzetes ajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével!

Bérmotor választása esetén, tipustól függően, a részvételi díj tartalmazza a költségek egy részét!

KATTINTS IDE ÉS KÉRJ AJÁNLATOT BÉRELHETŐ MOTORRA

TÚRAVEZETŐK TÚRAVEZETŐK

A jelentkezők létszámától függően amennyiben a létszám megköveteli 2 vagy több profi túravezetőt biztosítunk a motoros túra lebonyolítására!

UTAZÁS A TÚRA KEZDŐPONTJÁHOZ REPÜLŐVEL

Ezen a túrán szükséges repülős utazás igénybevétele a  túra kezdőpontjához, ami jelen esetben Lisszabon lesz Portugáliában. Amikor jelentkezel erre a túrára meg kell eldöntheted, hogy szervezetten a túraszervező szervezésében vagy  egyénileg saját szervezésben utazol a kezdőponthoz. (pl. Angliából vagy más országból jössz, esetleg több időt szeretnél abban a városban tölteni ahonnét a túra indul, stb.

Kérlek vedd figyelembe, hogy a repülőjáratok időpontja változhat, így nekünk is változtatni kell az indulás időpontját. Ez azt jelenti hogy max. 1 vagy 2 nappal indulhatunk előbb illetve később. Természetesen ez nagyon ritkán fordul elő, de ha erre a túrára jelentkezel ezt is számításba kell venned!

MOTORKERÉKPÁR BEGYŰJTÉSE A SZÁLLÍTÁSHOZ

Amenniyben saját motorral vágsz neki a túrának, úgy azt az indulás dátuma előtt legkésőbb 5 nappal át kell adnod a szállítást végző cég telephelyén. Amennyiben nincs időd rá, esetleg rosszak az időjárási körülmények vagy csupán kényelmi szempontok alapján nem tudod eljuttatni a motorodat az általunk megadott címre, ebben az esetben kérheted segítségünket. Ez egy külön szolgáltatást melynek a költségeit nem tartalmazza a részvételi díj! Ennek költsége függ attól milyen messziről kell a motort elszállítani! Természetesen a motor hazaérkezése után vissza is tudjuk szállítani hozzád amennyiben igény lenne rá!

A motorkerékpár szállításhoz történő begyűjtéssel kapcsolatos információkért, árakért lépj velünk kapcsolatba!

MOTORSZÁLLÍTÁS

 • A motorok indulás előtt min. 5 nappal az általunk megjelölt telephelyen át kell adni szállításra
 • A szállítást egy erre kialakított tehergépjármű segítségével végezzük
 • Az átvételkor minden motorkerékpárt lefényképezünk, ezeket a képeket még azon a napon a tulajdonosnak átküldjük emailben, hogy igazolni tudjuk a motor milyen állapotban került átvételre 
 • A motorok 4 ponton kerülnek rögzítésre szállítás előtt. A sérülékeny részeket betekerjük fóliával! Az általunk elvégzett rögzítés komolyabb mint amit a kompon vagy vonaton alkalmaznak!
 • A szállítás során a rakomány (motorok) biztosítva vannak!
 • A motoros ruházatot valamint a nagyobb csomagok a motorokkal együtt kerülnek szállításra, nem pedig repülővel!
 • Amennyiben az oldal dobozokat le kell venni a motorról, akkor azokat külön fóliában tekerve elcsomagoljuk, hogy ne sérülhessen az utazás során!
 • A motorokat hazaérkezés után 3-4 nappal ugyan azon a telephelyen lehet átvenni, mint amelyiken át lett adva szállításra szállításra!

TÚRA JELLEGE TÚRA JELLEGE

KÖRTÚRA

RÉSZTVEVŐI LÉTSZÁM

A jelentkezők felső (max.) határa: 12 motoros  (Az utas nem számít bele!)


Min. 6 jelentkező szükséges a túra megrendezéséhez (Az utas nem számít bele!)
KATTINTS IDE A RÉSZTVEVŐK LISTÁJÁHOZ

Túra részletek

DátumIdőtartam
8 nap / 7 éjszaka
6 vezetéssel töltött nap
Jelentkezési határidő
2020. Mar. 08.
Résztvevők
Min. 6 jelentkező szükséges a túra megrendezéséhez (Az utas nem számít bele!)
KATTINTS IDE A RÉSZTVEVŐK LISTÁJÁHOZ
Kezdete/Vége
Lisszabon (POR) / Lisszabon (POR)
Túra távja Túra távja
Teljes táv: 1700 km
Napi szakaszok: 270 - 370 km
Napi átlag vezetéssel töltött idő 6 - 7 óra
Útvonal jellegeÚtvonal jellege
A teljes túra aszfaltozott úton vezet. Az útvonal főleg kanyargós hegyi és tengerparti szakaszokból áll, kombinálva fő- és alsóbbrendű utakkal..
Szállás(ok)
Kiváló minőségű kényelmes, komfortos szállodákban, a nélkülözhetetlen Portugál hangulattal.
Érintett látványosságok
Serra da Estrela, Cabo da Rocca, Sintra, Tomar, Morvao, Lisszabon, Sarges, Algarve, Porto, Serra de Louse, Evora, Coimbra
Ajánlott tudásszint
Az útvonal legtöbbször jó minőségű aszfaltozott úton vezet, mely tartalmazz több kanyargós szakaszt. Minimum 8000 kilométeres vezetői tapasztalat megléte szükséges.
TÚRA NEHÉZSÉGE: KÖNNYŰ
UTAK MINŐSÉGE:
HEGYVIDÉK: 65%
SÍK TEREP: 35%
NAPI ÁTLAG LÁTVÁNYOSSÁG
TÖRTÉNELEMI/KULTÚRÁLIS NEVEZETESSÉGEK
Kinek ajánljuk ezt a túrát
Azoknak akik már kora tavasszal szeretnének mesés tájakon saját motorozni! Akik szeretnek úgy túrázni hogy közben felfedezik a tájat, városokat de közben igazi motoros élményekben részesülnek!
Egyedi túra igény
Tetszik az általunk meghirdetett túra? De nem jó az időpont, vagy egyedül szeretsz nekivágni, esetleg a barátaiddal mennél egy másik időpontban? Nem gond! Csak kattints az alábbi linkre, töltsd ki az űrlapot, küld el és mi hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!