Svájci kaland motoros túra 2019. július 15. és 21. között

SVÁJC | OLASZORSZÁG | AUSZTRIA

 

Motorozz az Alpok leglátványosabb és legcsodálatosabb útjain. Várnak rád Svájc a kanyargós hegyi útjai és mesés hágói. Ne hagyd ki!


Svájcban mesés táj fogadja az ide ellátogatókat. Szinte minden megtalálható itt: varázslatos alpesi tájak; kristálytiszta vizű tavak; hangulatos, középkori kisvárosok; régi várak, katedrálisok; modern nagyvárosok stb...

A túra a svájci határtól veszi kezdetét, keresztül vezet Svájc legszebb hegyein és hágóin.  Ezen a túrán érintjük a Stelvio hágót, Davos környékét, Via Mala szurdokot, mesés hágókat, csak néhányat említve: Furka, Grimsel, Susten, Neufenen, stb. Megnézzük Zermatt városkát, ahonnét ki vannak tiltva a belső égésű motorral szerelt járművek. Grindelwald mesébe illő vidékét és gleccserét. Két éjszakát fogunk eltölteni Livigno -ban és kettőt pedig a hágót szívében! Aki szereti a hegyeket, hágókat és a szerpentineket annak ez a túra kihagyhatatlan!
Annak érdekében hogy minél többet tudjuk a Svájcban barangolni, Bécsből éjszakai vonattal utazunk a svájci határhoz. Innét vágunk neki az izgalmas túrának. Természetesen nem kötelező vonattal utazni. Amennyiben időd engedi és szívesen végigmotoroznál Ausztrián, akkor részünkről ennek semmi akadálya, csupán a jelentkezés során a feldkirchi találkozást kell választanod.


Részletes napi program

1. nap: Bécs (AUT) - éjszakai vonat Feldkirchbe (AUT)

Az igazi motoros túra Feldkirchből (Ausztria) veszi kezdetét, viszont ide el is kell jutnia minden résztvevőnek. Mi éjszakai vonattal utazunk Bécsből Feldkirchbe, a svájci határhoz. A vonat a bécsi nyugati pályaudvarról indul szombat este, a beszálláshoz legkésőbb 9 órára kell ide megérkezni. Természetesen van lehetőség Feldkirchi csatlakozáshoz is. Ebben az esetben nincs más dolgod csupán a jelentkezéskor megadnod hogy vonattal jössz Bécsből, vagy Feldkirchben csatlakozol a csapathoz.

2. nap: Feldkirch (AUT) - Livigno (ITA)

A túra Feldkirchből reggel 9 óra körül fogja kezdetét venni. Áthaladunk Európa egyik mini államán Lichtesteinen is. Ezt az aprócska államot átszelve, érkezünk meg Svájc mesés vidékére. Davos érintésével átkelünk a Flüelapass-on, majd ismét Ausztria felé tartunk, hogy egy rövid osztrák szakasz után máris Olaszország és az Alpok egyik legismertebb hágóját, a Stelvio Pass -t és annak a vidékét fedezhesd fel. Innét leereszkedve Livignoba érkezünk meg  ahol 2 éjszakát fogunk eltölteni.

 

3. nap: Livigno (ITA) - Livigno (ITA)

Ezen a napon a környék mesés hágóit fogjuk bejárni. Először ismét a Stelvio irányába indulunk el, de most a hegy svájci oldalán ereszkedünk le. Jobbnál jobb kanyarok és lélegzetállító tájak várnak bennünket. Sorba járja a hágókat, szerpentineket. AlbulapassJulierpass, Chur vidéke és a Via Mala szurdok a napi program. A nap végére ismét Livigno-ba térünk vissza a Berninana hágón keresztül.

 

4. nap: Livigno (FRA) - Obergesteln (CHE)

Elhagyjuk Livigno-i és még szebb hágók felé vesszük az irányt. Ezen a napon sem tudjuk pihentetni érzék szerveinket, hiszen szebbnél szebb táj kmentén hladunk. Ezen a napon átkelünk a Maloja, Splügen, S. BernardinoOberalp és a Furka hágón mielőtt megérkeznénk Obergesteln környéki szállásunkra, ahol ismét 2 éjszakát fogunk eltölteni.

 

 

5. nap: Obergesteln (CHE) - Obergesteln (CHE)

Korán indulás után a cél Taesch ahol letesszük a motorokat és vonattal Zermatt -ba megyünk. Erre azért kényszerülünk, mert Zermatt -ból kitiltották a belső égésű járműveket. Ebből a városból szép időben már látni lehet a Maternhorn csúcsát, ami a Toblerone készítőit is megihlette. Zermatt -ból visszatérve újabb mesés hegyi szerpentinek várnak ránk. Bejárjuk a Neufenen, S. Gottardo, Susten és Grimsel hágók fantasztikus hegyi útjait. Ezen a napon ismét Obergesteln környékén éjszakázunk..

 

6. nap: Obergesteln (CHE) - Feldkirch (AUT) - éjszakai vonat Bécsbe (AUT)

Szépen lassan elhagyjuk a hágók szívét, de még előtte ellátogatunk Grindelwald mesés vidékére, ahol az Eiger gleccser található. Ide egy egyirányú út vezet, így lesz alkalmunk oda- és visszafelé is megcsodálni a tájat. Ez a kitérő után Feldkirch velé vesszük az irányt, olyan utakon melyeket még nem jártunk be, mint pl. a Klasuenpass mesés hegyi útja. Esti órákban érkezünk meg Feldkirchbe ahol feltesszük a motorokat a vonatra és elindulunk Bécsbe.

Aki Feldkirchbe csatlakozott annak itt véget ér a túra.

7. nap: Hazautazás Bécsből (AUT)

A vonat reggel 8 óra körül fog megérkezni a bécsi nyugati pályaudvarra. A motorok átvétele után, mindenki egyénileg utazik haza.

 


Euro_icon_32 MOTOROS TÚRA RÉSZVÉTELI DÍJAI - VONATTAL BÉCSBŐL

twinMOTOROS - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel)
€ 870
doubleMOTOROS UTASSAL - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros és utasa francia vagy kétágyas szobában)
€ 1450
singleMOTOROS EGYÁGYAS SZOBÁBAN - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros egyedül egy szobában)
€ 990

Részvételi díj fizetési instrukciók és feltételek


Euro_icon_32 MOTOROS TÚRA RÉSZVÉTELI DÍJAI - FELDKIRCHI TALÁLKOZÁSSAL

twinMOTOROS - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel)
€ 550
doubleMOTOROS UTASSAL - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros és utasa francia vagy kétágyas szobában)
€ 990
singleMOTOROS EGYÁGYAS SZOBÁBAN - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros egyedül egy szobában)
€ 670

Részvételi díj fizetési instrukciók és feltételek


Részvételi díj tartalmazza:

 • Szállást a túra teljes időszakára kiváló minőségű szállodákban (min. 3 csillag), a helyi jellegeknek megfelelően
 • 4 reggelit
 • 4 vacsorát
 • Vonatos utazás választása esetén vonatjegy árát Bécs-Feldkirch és Feldkirch -Bécs útvonalon 4 személyes hálófülkében,  mely a reggelit is tartalmazza
 • Vonatos utazás választása esetén a motor vasúti szállítását Bécs – Feldkirch és Feldkirch – Bécs útvonalon
 • Túra információs csomagot mely információkat tartalmaz az útvonalról, szállásokról
 • Ajándékcsomag
 • Túra vezetést


Nem tartalmazza a részvételi díj:

 • Baleset és utasbiztosítás
 • Üzemanyag
 • Személyes szükségleteket és minden olyan szolgáltatás mely nem lett felsorolva, hogy tartalmazza


bringYourOwn1 BÉRMOTOR LEHETŐSÉG

Nincs motorod de szeretnél részt venni ezen a motoros túrán? Ki szeretnél próbálni egy másik motort? Megoldjuk! Tudunk neked bérmotort biztosítani a túra helyszínén. 

Amennyiben ezen a túrán szeretnél bérelt motorral részt venni, mindenképpen kérj tőlünk előzetes ajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével!

Bérmotor választása esetén annak költségét nem tartalmazza a fenti részvételi díj!

KATTINTS IDE ÉS KÉRJ AJÁNLATOT BÉRELHETŐ MOTORRA

TÚRAVEZETŐK TÚRAVEZETŐK

A jelentkezők létszámától függően (amennyiben a létszám megköveteli) 2 vagy több profi túravezetőt biztosítunk a motoros túra lebonyolítására!

KÍSÉRŐ AUTÓ SZOLGÁLTATÁS

Ezen a motoros túrán lehetőségünk van kísérő autót biztosítani, mely szállítja a csomagokat, technikai segítséget nyújt, stb. A szolgáltatás elindításához min. 6 motoros jelentkezőnek kell igényelnie azt a jelentkezéskor.

A kísérő jármű költsége megoszlik az azt igénylő résztvevők között! Pl. ha 10 motoros igényli akkor ennek a szolgáltatásnak a díja kb. 100 euró/motoros lenne. Természetesen minél többen igénylik annál kedvezőbb az ára.

ELHELYEZÉS A VONATON

Az éjszakai vonaton az alapelhelyezés 4 ágyas (4 személyes) fekvőhelyes (kuset) kabin. Opcióban lehetőség van igényelni hálófülkés kabint (1 személyre vagy max. személyre!). Ez a lehetőség limitáltan elérhető - szerelvényenként max 10-12 kabin áll rendelkezésre! Ez az opció feláras!

Ezt az opciót a jelentkezési űrlapon lehet igényelni!

TÚRA JELLEGE TÚRA JELLEGE

KÖRTÚRA

RÉSZTVEVŐI LÉTSZÁM

A jelentkezők felső (max.) határa: 12 motoros  (Az utas nem számít bele!)


Min. 6 jelentkező szükséges a túra megrendezéséhez (Az utas nem számít bele!)
KATTINTS IDE A RÉSZTVEVŐK LISTÁJÁHOZ

Túra részletek

DátumIdőtartam
7 nap / 6 éjszaka
5 vezetéssel töltött nap
Jelentkezési határidő
2019. May. 26.
Résztvevők
Min. 6 jelentkező szükséges a túra megrendezéséhez (Az utas nem számít bele!)
KATTINTS IDE A RÉSZTVEVŐK LISTÁJÁHOZ
Kezdete/Vége
Bécs (AUT) vagy Feldkirch (AUT) / Bécs (AUT) vagy Feldkirch (AUT)
Túra távja Túra távja
Teljes táv: kb. 1650 km
Napi szakaszok: 280 - 370 km
Napi átlag vezetéssel töltött idő 7 - 8 óra
Útvonal jellegeÚtvonal jellege
A teljes túra aszfaltozott úton vezet. Az útvonal főleg fő- és alsóbbrendű utakon vezet, kombinálva kanyargós hegyi és szerpentines szakaszokkal. Néhol 1 sávosra keskenyedő utak!
Szállás(ok)
Kiváló minőségű, kényelmes, komfortos szállodákban, helyi jellegeknek megfelelően. (Min. 3 csillagos szállodák)
Érintett látványosságok
Stelvio, Bernina, Flüela, Albula, Maloja, Via Mala, Splügen, San Bernardino, Oberalp, S. Gottardo, Nuefenen, Furka, Grimsel, Susten, Klausen, Grindelwald, Bernina, Zermatt
Ajánlott tudásszint
Az útvonal nagyon kanyargós aszfaltozott úton vezet, mely tartalmazz keskeny egysávos szakaszokat is. Minimum 10 000 kilométeres vezetői tapasztalat megléte szükséges.
TÚRA NEHÉZSÉGE: KÖZEPES
UTAK MINŐSÉGE: KIVÁLÓ
HEGYVIDÉK: 100%
SÍK TEREP: 0%
NAPI ÁTLAG LÁTVÁNYOSSÁG
TÖRTÉNELEMI/KULTÚRÁLIS NEVEZETESSÉGEK
Kinek ajánljuk ezt a túrát
Ez a túra főleg Svájc déli régióiban lévő hegyvidékkel, hágókkal és tájakkal ismerteti meg a velünk tartó motorokat. Ez egy igazi "hágóvadász" túra, sok szerpentinnel. Főleg a tájról és nem a városokról szól.
Egyedi túra igény
Tetszik az általunk meghirdetett túra? De nem jó az időpont, vagy egyedül szeretsz nekivágni, esetleg a barátaiddal mennél egy másik időpontban? Nem gond! Csak kattints az alábbi linkre, töltsd ki az űrlapot, küld el és mi hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!