SZ-B-H Classic motoros túra 2020. április 30. és május 3. között

SZERBIA | BOSZNIA-HERCEGOVINA | HORVÁTORSZÁG

 

Egy fantasztikus motoros túra Szerbián, Bosznián és Horvátországon keresztül. Kihagyhatatlan látnivalókkal, kitűnő motoros élményékkel és a mesés szépségű adriai óvárosokkal!


Vajdasági reggeli, Bosznia hegyei, Szarajevó, Jajce vízesés, Zelenkovac, Trogir, Skradin, Velebit hegység, Crikvenica, ez mind egy fantasztikus motoros túrában, plusz az Adriai tenger motorosok által legkedveltebb útja a 8-as út, vagy ahogyan a helyiek nevezik a JADRANSKA MAGISTRALA! Ezzel invitálunk téged is erre a 4 napos túrára, mely az egyik legnépszerűbb úticél a túranaptárunkban. Az SZ-B-H (Szerbia, Bosznia-Hercegovina, Horvátország) Classic tényleg egy klasszikus út, mely betekintést nyújt neked az igazi Balkán hangulatába! Henry Cole is ezen az útvonalon kalandozott a Balkánon!


Részletes napi program

1. nap: Palics (SRB) - Szarajevó (BIH)

A motoros túra Palicstól (Szerbia, Magyar-Szerb határátkelőtől 20 kilométerre) veszi kezdetét, és egy rövid autópálya szakasz után Újvidéken állunk meg először, hogy elfogyasszunk egy igazi vajdasági reggelit. Folytatásban mellékutakon haladva érjük el a szerbiai hegyvidéket és a boszniai határt. Innét mesés szépségű tájakon, szurdokokon, fennsíkokon és Bosznia mesés hegyvidékei szerpentinjein érünk el Szarajevóba. Vacsorát a város híres óvárosában fogjuk elfogyasztani, majd egy kis kitérőt teszünk a szarajevói sörgyár sörözőjébe.

 

2. nap: Szarajevó (BIH) - Trogir (CRO)

Szarajevót elhagyva nyugati irányába indulunk útnak, ahol fantasztikus táj és szerpentin fog elkápráztatni. Áthaladunk Travnik városon, majd a Vlasic hegységen átkelve érkezünk meg Jajceba ahol megnézzük Bosznia legismertebb és leglátogatottabb vízesését. Innét délnek tartunk a Lisice hegységen keresztül, ahol mesés táj és fantasztikus motoros útvonal vár rád, megannyi hegyi szerpentinnel. Boszniában érintjük még a Busko tó vidékét mielőtt átlépnénk Horvátországba. Omis fölé magasodó hegyvidéken fogunk haladni az Adriai tenger felé, amit Splitnél fogunk elérni. A mindig nyüzsgő várost elkerülve érkezünk meg a trogiri szállásunkig.

3. nap: Trogir (CRO) - Crikvenica (CRO)

Reggel még megnézzük Trogir óvárosát és piacát, ahol helyi finomságokat lehet beszerezni – sajtok, sonkák, olívaolaj, stb. A várost elhagyva a Krka nemzeti park felé vesszük az irányt, majd Knin várából teszünk egy pillantást a mesés vidékre. A tengerparti útra a Velebit hegység kezdeténél térünk vissza. Karlobag-ig a 8-as út legjobb szakaszán fogunk haladni, mely a motoros körében igen közkedvelt szakasza ennek az útnak. Karlobagban egy kis pihenőt tartunk, majd mielőtt tovább folytatnánk utunk előbb felkapaszkodunk a Velebit hegység legszebb kilátójához. Ezen a napon egészen Crikvenicáig fogunk motorozni, ahol a szállásunk is lesz.

4. nap: Crikvenica (CRO) - Zágráb (CRO)

Utolsó napon Crikvenicából indulunk útnak a túra végpontja felé Zágrábnak. A tengerpartot elhagyva  a Velebit hegységen keresztül Ogulin irányába haladunk, kellemesen kanyargós útvonalon, melyet minden motoros nagyon szeret. Ez a gyönyörű tájakon átvezető útszakasz egészen Kárlovácig vezet majd. Ott autópályára hajtunk az autópályára hajtunk, majd még Zágráb előtt egy pihenőnél véget ér ez a fantasztikus túra. Innentől már mindenki egyénileg utazik tovább


Euro_icon_32 MOTOROS TÚRA RÉSZVÉTELI DÍJAI

twinMOTOROS  - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel)
€ 280
doubleMOTOROS UTASSAL  - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros és utasa francia vagy kétágyas szobában)
€ 500
singleMOTOROS EGYÁGYAS SZOBÁBAN  - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros egyedül egy szobában)
€ 340

Részvételi díj fizetési instrukciók és feltételek


Részvételi díj tartalmazza:

  • Szállást a túra teljes időszakára kiváló minőségű szállodákban (min. 3 csillag), a helyi jellegeknek megfelelően
  • Félpanziós ellátást a túra teljes időtartamára – reggeli és vacsora
  • Egy igazi vajdasági reggelit az indulás napján
  • Autópálya használati díját a szerbiai szakaszon
  • Túra információs csomagot mely információkat tartalmaz az útvonalról, szállásokról
  • Ajándékcsomag
  • Túra vezetést


Nem tartalmazza a részvételi díj:

  • Baleset és utasbiztosítás
  • Üzemanyag
  • Személyes szükségleteket és minden olyan szolgáltatás mely nem lett felsorolva, hogy tartalmazza


bringYourOwn1 BÉRMOTOR LEHETŐSÉG

Nincs motorod de szeretnél részt venni ezen a motoros túrán? Ki szeretnél próbálni egy másik motort? Megoldjuk! Tudunk neked bérmotort biztosítani a túra helyszínén. 

Amennyiben ezen a túrán szeretnél bérelt motorral részt venni, mindenképpen kérj tőlünk előzetes ajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével!

Bérmotor választása esetén annak költségét nem tartalmazza a fenti részvételi díj!

KATTINTS IDE ÉS KÉRJ AJÁNLATOT BÉRELHETŐ MOTORRA

TÚRAVEZETŐK TÚRAVEZETŐK

A jelentkezők létszámától függően (amennyiben a létszám megköveteli) 2 vagy több profi túravezetőt biztosítunk a motoros túra lebonyolítására!

KÍSÉRŐ AUTÓ SZOLGÁLTATÁS

Ezen a motoros túrán lehetőségünk van kísérő autót biztosítani, mely szállítja a csomagokat, technikai segítséget nyújt, stb. A szolgáltatás elindításához min. 6 motoros jelentkezőnek kell igényelnie azt a jelentkezéskor.

A kísérő jármű összköltsége erre a túrára 500 euró lenne!

A kísérő jármű költsége megoszlik az azt igénylő résztvevők között! Pl. ha 10 motoros igényli akkor ennek a szolgáltatásnak a pluszköltsége kb. 50 euró/motoros lenne. Természetesen minél többen igénylik annál kedvezőbb a díja.

0. ESTI SZÁLLÁS A TÚRA INDULÁSA KÖZELÉBEN

Amennyiben igényelnél szállást az ún. nulladik estére, vagyis a túra indulása előtti éjszakára az indulása pont közelében, úgy abban az esetben ezt jelentkezéskor az űrlap kitöltésénél kényelmesen megteheted. Nincs más dolgod mint bejelölni, hogy igényelsz szállást és mi már intézzük is azt neked!

TÚRA JELLEGE TÚRA JELLEGE

EGYIRÁNYÚ TÚRA

RÉSZTVEVŐI LÉTSZÁM

A jelentkezők felső (max.) határa: 20 motoros  (Az utas nem számít bele!)


Min. 6 jelentkező szükséges a túra megrendezéséhez (Az utas nem számít bele!)
KATTINTS IDE A RÉSZTVEVŐK LISTÁJÁHOZ

Túra részletek

DátumIdőtartam
4 nap / 3 éjszaka
4 vezetéssel töltött nap
Jelentkezési határidő
2020. Apr. 01.
Résztvevők
Min. 6 jelentkező szükséges a túra megrendezéséhez (Az utas nem számít bele!)
KATTINTS IDE A RÉSZTVEVŐK LISTÁJÁHOZ
Kezdete/Vége
Palics (SRB) / Zágráb (CRO)
Túra távja Túra távja
Teljes táv: kb. 1550 km
Napi szakaszok: 280 - 400 km
Napi átlag vezetéssel töltött idő 7 - 8 óra
Útvonal jellegeÚtvonal jellege
A teljes túra aszfaltozott úton vezet. Az útvonal főleg kanyargós hegyi és tengerparti szakaszokból áll, kombinálva fő- és alsóbbrendű utakkal.
Szállás(ok)
Kiváló minőségű, kényelmes, komfortos szállodákban, helyi jellegeknek megfelelően. (min. 3 csillag)
Érintett látványosságok
Szarajevó, Bosznia hegyvidéke, Vlasic hegység, Lisice hegység, Busko tó, Omis, Trogir, Skradin, Velebit hegység, Adriai tenger
Ajánlott tudásszint
Az útvonal legtöbbször jó minőségű aszfaltozott úton vezet, mely tartalmazz több kanyargós szakaszt. Minimum 8000 kilométeres vezetői tapasztalat megléte szükséges.
TÚRA NEHÉZSÉGE: KÖNNYŰ
UTAK MINŐSÉGE:
HEGYVIDÉK: 60%
SÍK TEREP: 40%
NAPI ÁTLAG LÁTVÁNYOSSÁG
TÖRTÉNELEMI/KULTÚRÁLIS NEVEZETESSÉGEK
Kinek ajánljuk ezt a túrát
Aki szeretne megismerkedni a Balkán igazi hangulatával, gasztronómiájával. Ezen a túrán gyönyörű hegyi vidékeken és mesés tengerparti utakon fogunk motorozni. A túra inkább a motorozás élményét szolgálja, mint a városnézéseket.
Egyedi túra igény
Tetszik az általunk meghirdetett túra? De nem jó az időpont, vagy egyedül szeretsz nekivágni, esetleg a barátaiddal mennél egy másik időpontban? Nem gond! Csak kattints az alábbi linkre, töltsd ki az űrlapot, küld el és mi hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!


[