Motorosok paradicsoma: Szardínia motoros túra 2019. május 9. és 18. között

SZARDÍNIA | TOSZKÁNA

 

Motoros túra a motorosok európai paradicsomába Szardíniára! A sziget mesés tájakkal, városokkal és fantasztikus szerpentinekkel kápráztat el! Ezt egyszer neked is át kell élned!


Gyere velünk egy hihetetlen utazásra, az utolsó igazi motoros paradicsomban Európában, a Szardínia vad szigetére. A motoros túra során 6 napot fogsz eltölteni a végtelen szerpentinek világában, melyek tökéletes aszfalttal rendelkeznek. A úthálózat vonalvezetése tökéletes a motorosok számára, mintha csak az ő kegyeiket szolgálnák. A sziget természetes bája, nemzeti parkjai, óvárosai, falvai, a helyi emberek, a tengerpartjai mind az ide érkezők szívébe lopja magát. Neked sincs más dolgod mint velünk tartani és felfedezni Szardínia rejtett varázsát.

A túra Splitből (Horvátország) veszi kezdetét. Innét komppal átkelünk Anconaba (Olaszország), ahol barangolunk egy napot Toszkánába, majd ismét kompra szállunk, hogy átkeljünk Szardíniára. A szigeten 6 napot fogunk eltölteni, és szinte a sziget egész területét bejárjuk. Megnézzük a nevezetességeit - Nuraágok, Castelsardo, Aglhero, Pula, Arbatax, Costa smeralda... És jobbnál-jobb motoros útvonalakon fogunk haladni. Majd ismét kompra szállunk, hogy Szardiniáról visszahajózzunk Livornoba, hogy haza utunk során ismét tegyünk egy kirándulást Toszkána legszebb részein - San Gimignano, Siena. A túra uoltsó estéje is kompozással fog telni, hiszen Olaszországból Horvátországba megyünk, ahol a túra véget fog érni.

Ez egy igazi "kanyarvadász" túra, mivel a szigeten nem sok egyenes útszakasz található. Az aszfalt tapadása egyedülálló, nem véletlen hogy olyan népszerű a motorosok körében! Ez a túra után garantáltan meg kell tanulnod újra egyenesen motorozni!

FIGYELEM! Amennyiben choperrel, crouserrel jönnél, vagy kevés tapasztalattal rendelkezel kanyargós utakon, akkor mindenképpen konzultálj velünk mielőtt jelentkezel!


Részletes napi program

1. nap: Split (CRO) - Ancona (ITA) - éjszakai komp Olaszországba

A motoros túra kiinduló pontja Split (Horvátország). Innét éjszakai komppal áthajózunk Olaszországba, egészen pontosan Ancona városába. A komp este 8 órakor indul, tehát két órával korábban kell megérkezni a kikötőbe.

A kikötőbe lehet csoportosan a túravezetővel is kiutazni, vagy pedig egyénileg tetszés szerint. Ezt neked kell eldöntened amikor kitöltöd a jelentkezési űrlapot.

A kompon lesz közös vacsora is, valamint másnap reggeli!

2. nap: Ancona (ITA) - Livorno (ITA) - éjszakai komp Szardíniára Olbiaba (ITA)

A komp reggel 7 órakor fut be a kikötőbe, vagyis relatív korán fogunk útra kelni. Ezen a napon Olaszország egyik legszebb régióját fogjuk átszelni, d még előtte benézünk Tavullia-ba Valentino Rossi szülőfalujába, ahol az egyik legnagyobb rajongói közössége található. Majd San Marino városállamba is teszünk egy kis látogatást.

A folytatásban Firenze feletti szerpentineken fogjuk bejáratni a gumikat Szardínia szigetéhez. Mielőtt megérkeznénk Livorno-ba a kikötőbe, teszünk ismét egy kis kitérőt Pisa-ba, hogy megnézzük mennyire is ferde az a torony. A komp késő este indul Livorno-ból, ahol ismét kabinos elhelyezésed lesz (zuhanyzó, WC), hogy kényelmesen ki tud magad pihenni. A komppal éjszaka áthajózunk Szardínia szigetére, Olbiába.

3. nap: Olbia (ITA) - Alghero (ITA)

Menetrend szerint reggel 8 órakor érkezünk meg Szardíniára. Itt azonnal megérted miért utazott velünk olyan sok motoros a kompon. Ez a sziget tényleg a motorosok paradicsoma! Az aszfalt tapad mintha dörzspapír lenne, a forgalom kicsi vagy nincs.

Első utunk Porto Cervo városka, felé vezet ahol megállunk egy kávészünetre, majd megnézzük Capo d’Orso sziklaformációt. A folytatásban belekóstolunk a sziget vad szerpentinjeibe. Még ezen a napon megnézzük a másik híres sziklaképződményt is, a Rocca dell Elefante-t. Majd Castelsardo tengerparti városkába teszünk egy sétát, mielőtt megérkeznénk Alghero-ba, avagy ahogyan a helyik nevezik kis Barcelonaba.

4. nap: Alghero (ITA) - Alghero (ITA)

Ezen a napon csillag túrázunk , vagyis Algheroból indulunk és ide és térünk vissza. Ezért ezen a napon dönthetsz úgy is, hogy inkább pihensz és a tengerparton vagy a szálloda medencéje mellett hűsölsz.

Vagy velünk feltartasz egy fergeteges körre és bejárod a környék legszebb részeit.

Megnézzük Bosa-t, POrto Torrest, a Pelosa tornyot, a Neptunk barlangot, és természetesen fantasztikus helyeken fogunk motorozni, ahol szerpentinben nem lesz hiány. Megéri kihagyni?

5. nap: Alghero (ITA) - Pula (ITA)

Reggel búcsút intünk Alghero-nak és a sziget déli része felé vesszük az irányt. Az útvonal első felébe a tengerpart mentén vezető szerpentinen fogunk haladni.  Útközben megnézzük Tharros-t, majd egy kicsit elkalandozunk a sziget belseje felé. Itt vár ránk néhány szórakoztató hegyi út, tavak, mezők és a kis gazdaságok mentén, míg meg nem érkezünk a Capi di Pula félszigetre. Itt található Nora, Szardínia legnagyobb ókori romvárosa. Szállásunk is itt lesz a környéken, így lesz alkalom ennek a történelmi helynek a megtekintésére.

6. nap: Pula (ITA) - Su Gologone (ITA)

Ezen a napon az egyik partól a másikig fogunk motorozni, egész pontosan a sziget nyugati partjához, a Tirrén-tengerhez.

A sziget déli részén Cagliari – a sziget fővárosa, közelében fogunk elhaladni, alacsonyabban fekvő hegyes területeken, ahol mesés motoros utak várnak rád.

Útközben betérünk a sziget legnagyobb nurág központjába is, a Su-Nuraxxi komplexumba. A folytatásban bele vetjük magunkat az igazi hegyi szerpentinek világába, melyek után kívánni fogod az egyenest. A nap végére a Tirrén-tengerparti szálláshelyünkre fogunk megérkezni.

7. nap: Su Gologone (ITA) - Su Gologone (ITA)

Ezen a napon ismét te döntesz. Maradsz strandolni, vagy bérelsz egy motorcsónakot és bejárod a mesés öblöket, esetleg ismét motorra pattansz és ránk bízod magad.

Ezen a napon ígérjük 1 kilométert sem megyünk egyenesen. A városból a sziget belseje felé vesszük az irányt. Mesés táj kíséretében fogunk egész nap haladni a Gennargentu nemzeti parkban. Ezen a napon megnézzük a leghíresebb szellemvárost Gairo Vecchio -t, melyet azért hagytak el lakói mert ingatag területre építették és az épületek elkezdtek összeomlani. Innen Szardínia leghíresebb motoros útján fogunk motorozni az SS125 -ösön egészen a szállásunkig.

8. nap: Su Gologone (ITA) - Olbia (ITA) - Éjszakai komp Livornoba (ITA)

Reggel csomagokkal indulunk útnak utolsó napi szigettúránknak. Orgosolo városka felé megyünk, mely az úgynevezett “murales”-ekről, azaz falfestményekről híres. A városkában kb. 150 falfestmény található, amiből egy párat mi is meg fogunk nézni. Innét északnak fogunk tartani a smaragd part felé, viszont még mielőtt elérnénk ismét a sziget mesés szerpentinekkel fog elköszönni tőlünk. Megnézzük Nuoro városkát. Ezen a napon Olbia -ból az esti órákban visszakompozunk Livorno -ba.

9. nap: Livorno (ITA) - Ancona (ITA) - Éjszakai komp Splitbe (CRO)

A komp reggel 7 óra körül köt ki Livorno kikötőjében. Innét ismét Toszkána legszebb részeit célozzunk meg. Megnézzük San Gimignano-t, a Siena-t ahol az ebédidőt is tölteni fogjuk.

A kompunk Ancona-ból este 8 órakor indul, úgyhogy jut időnk mindenre, felfedezni a Toszkán vidéket majd megérkezni a hajó indulására.

10. nap: Hazautazás Splitből (CRO)

A komp reggel 7 óra körül fog megérkezni a spliti kikötőbe Horvátországba. A túra a kikötést után véget ér, és Innét mindenki egyénileg utazik majd haza.

 


Euro_icon_32  MOTOROS TÚRA RÉSZVÉTELI DÍJAI

twinMOTOROS - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel)
€ 1190
doubleMOTOROS UTASSAL - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros és utasa francia vagy kétágyas szobában)
€ 2050
singleMOTOROS EGYÁGYAS SZOBÁBAN - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros egyedül egy szobában)
€ 1440

Részvételi díj fizetési instrukciók és feltételekRészvételi díj tartalmazza:

 • Szállást a túra teljes időszakára kiváló minőségű szállodákban (min. 3 csillagos), a helyi jellegeknek megfelelően
 • Félpanziós ellátást Szardínia szigeti szállodákban
 • Kompjegyet személyre, 2 ágyas belső vagy külső kabinos elhelyezéssel, mely zuhanyzóval és WC-vel van felszerelve, Split -Anconai és Ancona – Split útvonalon
 • Kompjegyet motorra, Split – Ancona és Ancona – Split útvonalon
 • Kompjegyet személyre, 2 ágyas belső vagy külső kabinos elhelyezéssel, mely zuhanyzóval és WC-vel van felszerelve, Livorno – Olbia és Olbia – Livorno útvonalon
 • Kompjegyet motorra, Livorno – Olbia és Olbia – Livorno útvonalon
 • Túra információs csomagot mely információkat tartalmaz az útvonalról, szállásokról
 • Ajándékcsomagot
 • Túra vezetést


Nem tartalmazza a részvételi díj:

 • italfogyasztás
 • baleset és utasbiztosítás
 • üzemanyag
 • Személyes szükségleteket és minden olyan szolgáltatás mely nem lett felsorolva, hogy tartalmazza


bringYourOwn1 BÉRMOTOR LEHETŐSÉG

Nincs motorod de szeretnél részt venni ezen a motoros túrán? Ki szeretnél próbálni egy másik motort? Megoldjuk! Tudunk neked bérmotort biztosítani a túra helyszínén. 

Amennyiben ezen a túrán szeretnél bérelt motorral részt venni, mindenképpen kérj tőlünk előzetes ajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével!

Bérmotor választása esetén annak költségét nem tartalmazza a fenti részvételi díj!

KATTINTS IDE ÉS KÉRJ AJÁNLATOT BÉRELHETŐ MOTORRA

TÚRAVEZETŐK TÚRAVEZETŐK

A jelentkezők létszámától függően (amennyiben a létszám megköveteli) 2 vagy több profi túravezetőt biztosítunk a motoros túra lebonyolítására!

KÍSÉRŐ AUTÓ SZOLGÁLTATÁS

Ezen a motoros túrán lehetőségünk van kísérő autót biztosítani, mely szállítja a csomagokat, technikai segítséget nyújt, stb. A szolgáltatás elindításához min. 6 motoros jelentkezőnek kell igényelnie azt a jelentkezéskor.

A kísérő jármű költsége megoszlik az azt igénylő résztvevők között! Pl. ha 10 motoros igényli akkor ennek a szolgáltatásnak a díja kb. 100 euró/fő lenne. Természetesen minél többen igénylik annál kedvezőbb az ára.

ELHELYEZÉS A KOMPON

Az éjszakai kompon az alapelhelyezés 2 ágyas (2 személyes) kabin, melyben van zuhanyzó és WC. Opcióban lehetőség van 1 ágyas (1 személyes) kabint igényelni, melyben szintén zuhanyzó és WC van. Ez az opció feláras!

Ezt az opciót a jelentkezési űrlapon lehet igényelni!

TÚRA JELLEGE TÚRA JELLEGE

KÖRTÚRA

RÉSZTVEVŐI LÉTSZÁM

A jelentkezők felső (max.) határa: 20 motoros  (Az utas nem számít bele!)


Min. 6 jelentkező szükséges a túra megrendezéséhez (Az utas nem számít bele!)
KATTINTS IDE A RÉSZTVEVŐK LISTÁJÁHOZ

Túra részletek

DátumIdőtartam
10 nap / 9 éjszaka
8 vezetéssel töltött nap
Jelentkezési határidő
2019. Mar. 31.
Résztvevők
Min. 6 jelentkező szükséges a túra megrendezéséhez (Az utas nem számít bele!)
KATTINTS IDE A RÉSZTVEVŐK LISTÁJÁHOZ
Kezdete/Vége
Split (CRO) / Split (CRO)
Túra távja Túra távja
Teljes táv: kb. 2500 km
Napi szakaszok: 240 - 360 km
Napi átlag vezetéssel töltött idő 6 - 8 óra
Útvonal jellegeÚtvonal jellege
A teljes túra aszfaltozott fő- és alsóbbrendű utakon vezet, kombinálva kanyargós hegyi és szerpentines szakaszokkal. Néhol 1 sávosra keskenyedő utak!
Szállás(ok)
Kiváló minőségű, kényelmes, komfortos szállodákban, helyi jellegeknek megfelelően. (Min. 3 - 4 csillagos szállodák)
Érintett látványosságok
Cossta smeralda, Alghero, Neptunk barlang, Pula, Ogorsolo Castelsardo, Rocca di Elefante, Su-Nuraxi, Gairo Vecchio, Capo d’Orso
Ajánlott tudásszint
Az útvonal nagyon kanyargós aszfaltozott úton vezet, mely tartalmazz keskeny egysávos szakaszokat is. Minimum 10 000 kilométeres vezetői tapasztalat megléte szükséges.
TÚRA NEHÉZSÉGE: KÖZEPES
UTAK MINŐSÉGE: KIVÁLÓ
HEGYVIDÉK: 65%
SÍK TEREP: 35%
NAPI ÁTLAG LÁTVÁNYOSSÁG
TÖRTÉNELEMI/KULTÚRÁLIS NEVEZETESSÉGEK
Kinek ajánljuk ezt a túrát
Akik szeretnek mesés helyeken motorozni, kitűnő motoros utakkal kombinálva. Ez a sziget megspékelve egy kis Toszkánával egy igazán fantasztikus túra. Szardínia a szerpentinjeivel, történelmi helyeivel és tengerpartjával nyűgöz le . Ezen a túrán mindenki megtalálja azt amit egy igazán jó motoros túra tud nyújtani. Főleg képzett, kanyarokat szerető motorosoknak ajánljuk!
Egyedi túra igény
Tetszik az általunk meghirdetett túra? De nem jó az időpont, vagy egyedül szeretsz nekivágni, esetleg a barátaiddal mennél egy másik időpontban? Nem gond! Csak kattints az alábbi linkre, töltsd ki az űrlapot, küld el és mi hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!