Szlovéniából Horvátországba motoros túra 2019. május 16. és 19. között

SZLOVÉNIA | HORVÁTORSZÁG

 

A Júlia Alpokon keresztül a Horvát tengerpartra! Mesés borvidék, Bledi tó környéke, Vrsic hágó, predjamai vár, Isztriai félsziget, Cres, Krk és az adriai tengerparti út! Így megyünk Szlovéniából Horvátországba!


Egy igazán fantasztikus 4 napos motoros túrára invitálunk. Szlovénián keresztül, bejárva a Júlia Alpok legszebb útvonalait, Horvátországba megyünk az Adriai tengerpartra, ahol meglátogatjuk az Isztriai félszigetet valamint Cres és Krk szigeteket. Motorozunk a fantasztikus Adriai tengerparti úton, átkelünk a Velebit hegységen és még a Plitvicei nemzeti parkon keresztül a Rastoke vízeséshez is ellátogatunk.

Ezen túrán motorozol mesés borvidéken az Osztrák - Szlovén határ mentén, úgy fogod érezni mintha Toszkánában lennél. Majd a méltán híres Osztrák 69-es úton ami a motorosok kedvenc játszótere. Szlovéniába fantasztikus szerpentineken fogsz megérkezni, ahol mesés kilátásban lesz részed. Motorozol a hadifoglyok által épített hágón, az Isonzó (Soca) völgyében, megnézed Napóleon hídját, a predjamai várat, majd folytatjuk utunk az Isztriai félsziget felé. Itt felmotorozunk az Ucka nemzeti parkban található Vojak toronyhoz, mielőtt az Adria partján megszállnánk. Másnap felfedezheted Cres és Krk sziget legszebb helyeit, megismered az Adriai út fantasztikus szerpentinjeit. Átkelsz a Velebit hegységen, a Plitvicei nemzeti parkon, majd megcsodálod a Rastoke vízeséseket mielőtt véget érne ez a túra. Ezt kínáljuk neked ebben a 4 napban. Jössz?


Részletes napi program

1. nap: Nagykanizsa (HUN) - Kranjska Gora (SLO)

Ennek a túrának a találkozási pontja Nagykanizsa (Magyarország) környékén lesz. (Előreláthatólag az M7-es Zalakomári pihenőjénél)  A találkozási pontra délelőtti órákban kell megérkezni (10 óra előtt nem!). Annak érdekében hogy elkerüljük az unalmas, egyhangú és zsúfolt főutakat és hogy tartani tudjuk a kényelmes üzemtervet, Mariborig autópályán fogunk menni. Majd létérve a pályáról Ausztria egyik legszebb borvidékén átvezető úton fogunk haladni, mielőtt a motorosok által kedvelt 69-es útra kanyarodnánk. Lavamünd után megcélozzuk Szlovéniát, ahová egy fantasztikus szerpentinen keresztül érkezünk meg. A napi szakasz vége a Vrsic hágó kezdeténél, Kranjska Gora-ban lesz.

2. nap: Kranjska Gora (SLO) - Rabac (CRO)

Reggel azonnal a Vrsic hágó meghódításával kezdjük a napot, amit anno orosz hadifoglyok építettek. Innét leereszkedve az  Isonzó folyó völgyében haladunk, majd folytatjuk utunk Tolmin felé, de még előtte megnézzük Napóleon hídját. Az első hosszabb megállónk a predjamai várnál lesz. Itt tartjuk az ebédszünetet is. Innét már szinte egy karnyújtásnyira van az Isztriai félsziget, ahol az Ucka nemzeti parkba teszünk egy kitérőt, hogy megcsodálhasd a panorámát a Vojak toronyból, mielőtt megérkeznénk tengerparti szálláshelyünkre Rabacra.

3. nap: Rabac (CRO) - Starigrad (CRO)

Reggel időben útnak indulunk, hogy elérjük a kompot Brestova városkában, mellyel átkelünk Cres szigetre. A szigeten mesés szerpentineken haladunk gyönyörű kilátással az Adria vidékére. A szigetet bejárva Krk sziget felé vesszük az irányt, melyhez ismét egy kompjáratot kell igénybe vennünk. Krk szigeten keresztülhaladva érkezünk meg a motorosok körében méltán híres Adriai út – 8 sz. út,  melyen igen élvezetes a kanyarok várnak egészen a szállásunkig, mely Starigrad városkában lesz.

4. nap: Starigrad (CRO) - Zágráb (CRO)

Indulás után a maslenicai híd felé haladunk tovább, majd egy balkanyarral a Velebit hegység mentén Plitivice felé haladunk tovább. Plitvicei nemzeti parkon keresztülhaladunk, majd Rastoke -nál megállunk gyönyörködni patakok és vízesések együttesében. A folytatásban Karlovacig gyönyörű tájakon és a motorosok szívét melengető utakon haladunk. Ott felhajtunk az autópályára, majd Zágráb előtti pihenőhelyen fejezzük a túrát és innét már mindenki egyénileg fojtatja hazafelé az útját.


Euro_icon_32  MOTOROS TÚRA RÉSZVÉTELI DÍJAI

twinMOTOROS - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel)
€ 295
doubleMOTOROS UTASSAL - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros és utasa francia vagy kétágyas szobában)
€ 520
singleMOTOROS EGYÁGYAS SZOBÁBAN - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros egyedül egy szobában)
€ 360

Részvételi díj fizetési instrukciók és feltételek


Részvételi díj tartalmazza:

  • Szállást a túra teljes időszakára kiváló minőségű szállodákban (min. 3 csillag), a helyi jellegeknek megfelelően
  • Félpanziós ellátást a túra teljes időtartamára – reggeli és vacsora
  • Komphasználati díját személyre és motorra – Cres szigetre
  • Komphasználati díját személyre és motorra – Krk szigetre
  • Túra információs csomagot mely információkat tartalmaz az útvonalról, szállásokról
  • Ajándékcsomag
  • Túra vezetést


Nem tartalmazza a részvételi díj:

  • Baleset és utasbiztosítás
  • Üzemanyag
  • Személyes szükségleteket és minden olyan szolgáltatás mely nem lett felsorolva, hogy tartalmazza


bringYourOwn1 BÉRMOTOR LEHETŐSÉG

Nincs motorod de szeretnél részt venni ezen a motoros túrán? Ki szeretnél próbálni egy másik motort? Megoldjuk! Tudunk neked bérmotort biztosítani a túra helyszínén. 

Amennyiben ezen a túrán szeretnél bérelt motorral részt venni, mindenképpen kérj tőlünk előzetes ajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével!

Bérmotor választása esetén annak költségét nem tartalmazza a fenti részvételi díj!

KATTINTS IDE ÉS KÉRJ AJÁNLATOT BÉRELHETŐ MOTORRA

TÚRAVEZETŐK TÚRAVEZETŐK

A jelentkezők létszámától függően (amennyiben a létszám megköveteli) 2 vagy több profi túravezetőt biztosítunk a motoros túra lebonyolítására!

KÍSÉRŐ AUTÓ SZOLGÁLTATÁS

Ezen a motoros túrán lehetőségünk van kísérő autót biztosítani, mely szállítja a csomagokat, technikai segítséget nyújt, stb. A szolgáltatás elindításához min. 6 motoros jelentkezőnek kell igényelnie azt a jelentkezéskor.

A kísérő jármű költsége megoszlik az azt igénylő résztvevők között! Pl. ha 10 motoros igényli akkor ennek a szolgáltatásnak a díja kb. 50 euró/fő lenne. Természetesen minél többen igénylik annál kedvezőbb az ára.

TÚRA JELLEGE TÚRA JELLEGE

EGYIRÁNYÚ TÚRA

RÉSZTVEVŐI LÉTSZÁM

A jelentkezők felső (max.) határa: 20 motoros  (Az utas nem számít bele!)


Min. 6 jelentkező szükséges a túra megrendezéséhez (Az utas nem számít bele!)
KATTINTS IDE A RÉSZTVEVŐK LISTÁJÁHOZ

Túra részletek

DátumIdőtartam
4 nap / 3 éjszaka
4 vezetéssel töltött nap
Jelentkezési határidő
2019. Apr. 14.
Résztvevők
Min. 6 jelentkező szükséges a túra megrendezéséhez (Az utas nem számít bele!)
KATTINTS IDE A RÉSZTVEVŐK LISTÁJÁHOZ
Kezdete/Vége
Nagykanizsa (HUN) / Zágráb (CRO)
Túra távja Túra távja
Teljes táv: 1650 km
Napi szakaszok: 270 - 400 km
Napi átlag vezetéssel töltött idő 7 - 8 óra
Útvonal jellegeÚtvonal jellege
A teljes túra aszfaltozott úton vezet. Az útvonal főleg kanyargós hegyi és tengerparti szakaszokból áll, kombinálva fő- és alsóbbrendű utakkal.
Szállás(ok)
Kiváló minőségű, kényelmes, komfortos szállodákban, helyi jellegeknek megfelelően.
Érintett látványosságok
69-es út, Bled, Vrsic, Predjama, Napóleon híd, Isztriai félsziget, Ucka, Vojak, Cres sziget, Krk sziget, Kvraner öböl, Plitvice, Rastoke, a mesés adriai út - Jadranska magistrala
Ajánlott tudásszint
Az útvonal legtöbbször jó minőségű aszfaltozott úton vezet, mely tartalmazz több kanyargós szakaszt. Minimum 8000 kilométeres vezetői tapasztalat megléte szükséges.
TÚRA NEHÉZSÉGE: KÖNNYŰ
UTAK MINŐSÉGE:
HEGYVIDÉK: 75%
SÍK TEREP: 25%
NAPI ÁTLAG LÁTVÁNYOSSÁG
TÖRTÉNELEMI/KULTÚRÁLIS NEVEZETESSÉGEK
Kinek ajánljuk ezt a túrát
Ez egy olyan túra ami először a Júlia Alpokban kezdődik majd a Horvát tengerparton keresztül haladva fejeződik be. A túrát ajánljuk mindenkinek aki szeret hágókon motorozni, várost nézni, szereti az Adriai tengert és annak hangulatos szigeteit.
Egyedi túra igény
Tetszik az általunk meghirdetett túra? De nem jó az időpont, vagy egyedül szeretsz nekivágni, esetleg a barátaiddal mennél egy másik időpontban? Nem gond! Csak kattints az alábbi linkre, töltsd ki az űrlapot, küld el és mi hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!