Tiroli Alpok motoros túra 2019. július 10. és 14. között

AUSZTRIA | OLASZORSZÁG

 

Gleccserek, hágók, látványutak, szerpentinek, olasz kávé és fantasztikus hangulat vár téged is! Gyere velünk Ausztriába és a Tiroli Alpok mesés vidékére!


Ezen a túrán az Alpok egyik legszebb régiójába, Tirolba fogunk elkalauzolni téged. Tirolról elsőként a zöld alpesi legelők, a hatalmas hegyek, a virágos rétek és persze Ausztria legjobb sípályái jutnak eszünkbe. Pedig ez a vidék gleccsereket, alpesi tavakat és kiváló motoros utakat tartogat az ide érkezők számára. Ezért csábítunk téged is erre a vidékre.

A túra Ausztria határától veszi kezdetét és végigvezet szinte az egész országon. Elsként Graz környéki hegyekbe, majd a Nockbergi régióba megyünk. Érinteni fogjuk a Lienzi Dolomitokat, a Staller Sattel hágót. Átlépünk Dél-Tirolba is és motorozunk a Jaufenpass-on, a Timmelsjoch hágókon. Megnézzük a Silvretta panorámautat, a Kühtai régiót, a Gerloss panoráma utat. Majd végezetül a Sölkenpass-t, Wildalpent és Meriazell vidékét. Talán tömören ennyi lenne ez a túra, de ezt csak akkor tudod meg ha velünk tartasz erre a mesés vidékre!


Részletes napi program

1. nap: Sopron (HUN) - Villach (AUT)

A motoros túra az Osztrák határtól, egészen pontosan Sopronból (Magyarország) veszi kezdetét a délelőtti órákban. Innét Graz irányába indulunk el, hogy az ottani hegyek szerpentinjeivel ismerkedhess meg, majd a Nockbergi régión felé vesszük az irányt mielőtt megérkeznénk Villach környéki szállásunkra.

 

 

2. nap: Villach (AUT) - Ötz (AUT)

Reggel útnak indulunk a Lienzi Dolomotik irányába, ahol először találkozhatsz a csipkés szélű hegyekkel, ami a táj jellegzetessége. A folytatásban Olaszország felé haladunk tovább, amihez a Staller Sattel hágót vesszük igénybe. Itt a Dél-Tiroli régióban fogunk motorozni, ahol egy kis ízelítőt kapsz a Dolomitok mesés szépségéből is. Mielőtt megérkeznénk a napi szakasz végére Ötz városkába, még átmotorozunk a Jaufenpass és a Timmelsjoch hágókon és panoráma utakon. Ebből az utóbbi egy fizetős út, de semmi gond hiszen ezzel neked nem kell törődnöd, hiszen mi rendezzük helyetted is. Szállásunk 2 éjszakára az Ötz-i régióban lesz.

3. nap: Ötz (AUT) - Ötz (AUT)

Ezen a napon nem kell reggel csomagolni, mivel csillag túrázunk egyet. Így kényelmesen csomagok nélkül tudod magad átadni a motorozás élményének. Először a Silvretta fizetős látványút felé vesszük az irányt, majd innét északnak tartunk a Flexenpass -on keresztül és a picit bekukkantunk Voralbeg tartományba is. Nagyon sok kisebb nagyobb hágót fogunk érinteni mire a  nap végére a Fernpass -on keresztül ismét Ötz-völgye felé vesszük az irányt.

 

4. nap: Ötz (AUT) - Schladming (AUT)

Elhagyjuk az Ötz-völgyét Kühtai irányába, elhaladunk Innsbruck mellett és a Zillertali régió felé vesszük az irányt. Motorozzunk a Gerloss alpesi úton, ami szintén egy fizetős látványút. Itt megállunk megnézni a Krimml vízesést, majd Kitzbühel érintésével a Berchtesgadener Alpok felé haladunk. A Sasfészeknek is helyet adó hegyvidék csodálatos vidéke fog elkápráztatni, mielőtt a Filtmoosi látványúton keresztül megérkeznénk a Schladmingi régióba, ahol a szállásunk is lesz.

 

5. nap: Schladming (AUT) - Sopron (HUN)

Reggeli indulás után megcélozzuk a Plöckenpass -t majd Mariazell felé vesszük az irányt Kapfenberg felől. Onnét ismét délnek tartva Bécsújhely alatt fogunk megérkezni Sopron környékére ahol ez a túra befejeződik. Innét már mindenki egyénileg, saját útvonalon fog hazáig utazni.

 

 

 


Euro_icon_32 MOTOROS TÚRA RÉSZVÉTELI DÍJAI

twinMOTOROS - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel)
€ 400
doubleMOTOROS UTASSAL - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros és utasa francia vagy kétágyas szobában)
€ 700
singleMOTOROS EGYÁGYAS SZOBÁBAN - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros egyedül egy szobában)
€ 480

Részvételi díj fizetési instrukciók és feltételek


Részvételi díj tartalmazza:

 • Szállást a túra teljes időszakára kiváló minőségű szállodákban (min. 3 csillagos szállodák), a helyi jellegeknek megfelelően
 • Minden nap reggelit, összesen 4
 • Minden nap vacsorát, összesen 4
 • Timmelsjoch alpesi út használati díját
 • Silvretta magas hegyi út használati díját
 • Gerlos alpesi út használati díját
 • Túra információs csomagot mely információkat tartalmaz az útvonalról, szállásokról
 • Ajándékcsomag
 • Túra vezetést


Nem tartalmazza a részvételi díj:

 • Baleset és utasbiztosítás
 • Üzemanyag
 • Személyes szükségleteket és minden olyan szolgáltatás mely nem lett felsorolva, hogy tartalmazza


bringYourOwn1 BÉRMOTOR LEHETŐSÉG

Nincs motorod de szeretnél részt venni ezen a motoros túrán? Ki szeretnél próbálni egy másik motort? Megoldjuk! Tudunk neked bérmotort biztosítani a túra helyszínén. 

Amennyiben ezen a túrán szeretnél bérelt motorral részt venni, mindenképpen kérj tőlünk előzetes ajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével!

Bérmotor választása esetén annak költségét nem tartalmazza a fenti részvételi díj!

KATTINTS IDE ÉS KÉRJ AJÁNLATOT BÉRELHETŐ MOTORRA

TÚRAVEZETŐK TÚRAVEZETŐK

A jelentkezők létszámától függően (amennyiben a létszám megköveteli) 2 vagy több profi túravezetőt biztosítunk a motoros túra lebonyolítására!

KÍSÉRŐ AUTÓ SZOLGÁLTATÁS

Ezen a motoros túrán lehetőségünk van kísérő autót biztosítani, mely szállítja a csomagokat, technikai segítséget nyújt, stb. A szolgáltatás elindításához min. 6 motoros jelentkezőnek kell igényelnie azt a jelentkezéskor.

A kísérő jármű költsége megoszlik az azt igénylő résztvevők között! Pl. ha 10 motoros igényli akkor ennek a szolgáltatásnak a díja kb. 75 euró/motoros lenne. Természetesen minél többen igénylik annál kedvezőbb az ára.

TÚRA JELLEGE TÚRA JELLEGE

KÖRTÚRA

RÉSZTVEVŐI LÉTSZÁM

A jelentkezők felső (max.) határa: 12 motoros  (Az utas nem számít bele!)


Min. 6 jelentkező szükséges a túra megrendezéséhez (Az utas nem számít bele!)
KATTINTS IDE A RÉSZTVEVŐK LISTÁJÁHOZ

Túra részletek

DátumIdőtartam
5 nap / 4 éjszaka
5 vezetéssel töltött nap
Jelentkezési határidő
2019. Jun. 02.
Résztvevők
Min. 6 jelentkező szükséges a túra megrendezéséhez (Az utas nem számít bele!)
KATTINTS IDE A RÉSZTVEVŐK LISTÁJÁHOZ
Kezdete/Vége
Sopron (HUN) / Sopron (HUN)
Túra távja Túra távja
Teljes táv: kb. 1800 km
Napi szakaszok: 310 - 380 km
Napi átlag vezetéssel töltött idő 7 - 8 óra
Útvonal jellegeÚtvonal jellege
A teljes túra aszfaltozott úton vezet. Főleg kanyargós hegyi utakon, kombinálva fő- és alsóbbrendű utakkal valamint szerpentines szakaszokkal. Néhol 1 sávosra keskenyedő utak!
Szállás(ok)
Kiváló minőségű, kényelmes, komfortos szállodákban, helyi jellegeknek megfelelően.
Érintett látványosságok
Lienzi Dolomitok, Staller Sattel, Jafenpass, Timmelsjoch, Ötz-völgy, Silvretta, Flexenpass, Fenrpass, Kühtai, Gerloss Alpenstrasse, Krimml vízesés, Berchtesgadener Alpok, Radstaedter Turenpass, Sölckenpass, Rottenmanner Tauern, Mariazell
Ajánlott tudásszint
Az útvonal nagyon kanyargós aszfaltozott úton vezet, mely tartalmazz keskeny egysávos szakaszokat is. Minimum 10 000 kilométeres vezetői tapasztalat megléte szükséges.
TÚRA NEHÉZSÉGE: KÖZEPES
UTAK MINŐSÉGE: KIVÁLÓ
HEGYVIDÉK: 100%
SÍK TEREP: 0%
NAPI ÁTLAG LÁTVÁNYOSSÁG
TÖRTÉNELEMI/KULTÚRÁLIS NEVEZETESSÉGEK
Kinek ajánljuk ezt a túrát
Olyan motorosoknak akik szeretnék megcsodálni Tirol mesés vidékét, hegyi útjait. Ezen a túrán megismerheted a régió legjobb és egyben a legszebb hegyi útjait. Azokat várjuk erre a túrára akik szeretnének Ausztria más, változatos vidékével is megismerkedni.
Egyedi túra igény
Tetszik az általunk meghirdetett túra? De nem jó az időpont, vagy egyedül szeretsz nekivágni, esetleg a barátaiddal mennél egy másik időpontban? Nem gond! Csak kattints az alábbi linkre, töltsd ki az űrlapot, küld el és mi hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!