Transzalpina és Transzfogaras motoros túra 2019. augusztus 9. és 11. között

ROMÁNIA

 

Gyere velünk a Déli-Kárpátok két legismertebb és legszebb hegyi útjára! Motorozz a Transzalpina és a Transzfogarasi utakon.


Ez a motoros túra elkalauzol a Déli-Kárpátok legszebb és legismertebb hegyi útjaira, a Transzfogarasra és a Transzalpinara. Ezek közül az egyiket a BBC Top Gear nevű autós műsorában a világ legizgalmasabb útjaként emlegeték.

A motoros túra Szeged (Magyarország) környékéről indul és első napon Nagyszeben, az egyik legszebb erdélyi szász város lesz az úti cél. Másnap teszünk egy kört a két magashegyi úton. Először a Fogarasi-havasokban található Transzfogarasi útana és vidékét járjuk be, majd a Páring-hegységben található Transzalpinán folytatjuk a barangolást. Hazafelé vezető úton megnézzük Erdély legautentikusabb faluját, Torockót, majd a Bihar-hegységen keresztül Ártánd felé vesszük az irányt, ahol a túra véget ér.


Részletes napi program

1. nap: Szeged (HUN) - Nagyszeben (ROM)

A motoros túra Szegedről (Magyarország) veszi kezdetét. Az elő szakaszt autópályán tesszük meg Aradig, majd mellék és főutakon folytatjuk utunk további részét. Első megállónk Vajdahunyadon lesz, ahol megnézzük a Vajdahunyad várat. Innét egy rövid szakaszt követően érkezünk meg Dévába ahol, megnézzük a város fölé emelkedő hegyen lévő várat. A nap végére az egyik legszebb szász városba, Nagyszebenbe fogunk megérkezni. Ebben a városban fogunk eltölteni 2 éjszakát így mindenkinek lesz alkalma felfedezni magának!

2. nap: Nagyszeben (ROM) - Nagyszeben (ROM)

Reggel korán indulunk útnak, hogy még a nagy tömeg előtt elérjük a Transzfogarasi utat. A hegyre a északi oldalon fogunk felkapaszkodni, majd déli oldalon a Vidraru víztározó mellett pedig le. Innét a másik mesés magashegyi útnak tartunk mely a Páring-hegységben található és a helyiek Transzalpinaként ismerik. Itt mesés táj kíséretében egészen Sebesig haladunk, majd onnét Nagyszebennek fordulunk, hogy időben visszaérkezünk a szállásunkra.

 

3. nap: Nagyszeben (ROM) - Ártánd (HUN)

Búcsút intünk Nagyszebennek és Erdély legautentikusabb faluja felé vesszük az irányt, ahol reggelente kétszer kel fel a nap. Ez a hely Torockó, mely minden ide látogatót rabul ejt. Teszünk egy sétát a faluban, majd a Bihar-hegységen keresztül Nagyvárad és Ártánd (Magyarország) felé vesszük az irányt. A motoros túra itt fog véget érni!

 

 


Euro_icon_32 MOTOROS TÚRA RÉSZVÉTELI DÍJAI

twinMOTOROS - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel)
€ 200
doubleMOTOROS UTASSAL - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros és utasa francia vagy kétágyas szobában)
€ 350
singleMOTOROS EGYÁGYAS SZOBÁBAN - SAJÁT MOTORRAL
(Motoros egyedül egy szobában)
€ 240

Részvételi díj fizetési instrukciók és feltételek


Részvételi díj tartalmazza:

  • Szállást a túra teljes időszakára kiváló minőségű szállodákban (min. 3 csillag), a helyi jellegeknek megfelelően
  • Minden nap reggelit – összesen 2
  • Minden nap vacsorát – összesen 2
  • Túra információs csomagot mely információkat tartalmaz az útvonalról, szállásokról
  • Ajándékcsomag
  • Túra vezetést


Nem tartalmazza a részvételi díj:

  • Baleset és utasbiztosítás
  • Üzemanyag
  • Személyes szükségleteket és minden olyan szolgáltatás mely nem lett felsorolva, hogy tartalmazza


bringYourOwn1 BÉRMOTOR LEHETŐSÉG

Nincs motorod de szeretnél részt venni ezen a motoros túrán? Ki szeretnél próbálni egy másik motort? Megoldjuk! Tudunk neked bérmotort biztosítani a túra helyszínén. 

Amennyiben ezen a túrán szeretnél bérelt motorral részt venni, mindenképpen kérj tőlünk előzetes ajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével!

Bérmotor választása esetén annak költségét nem tartalmazza a fenti részvételi díj!

KATTINTS IDE ÉS KÉRJ AJÁNLATOT BÉRELHETŐ MOTORRA

TÚRAVEZETŐK TÚRAVEZETŐK

A jelentkezők létszámától függően (amennyiben a létszám megköveteli) 2 vagy több profi túravezetőt biztosítunk a motoros túra lebonyolítására!

KÍSÉRŐ AUTÓ SZOLGÁLTATÁS

Ezen a motoros túrán lehetőségünk van kísérő autót biztosítani, mely szállítja a csomagokat, technikai segítséget nyújt, stb. A szolgáltatás elindításához min. 6 motoros jelentkezőnek kell igényelnie azt a jelentkezéskor.

A kísérő jármű költsége megoszlik az azt igénylő résztvevők között! Pl. ha 10 motoros igényli akkor ennek a szolgáltatásnak a díja kb. 75 euró/motoros lenne. Természetesen minél többen igénylik annál kedvezőbb az ára.

TÚRA JELLEGE TÚRA JELLEGE

CSILLAGTÚRA

RÉSZTVEVŐI LÉTSZÁM

A jelentkezők felső (max.) határa: 20 motoros  (Az utas nem számít bele!)


Min. 6 jelentkező szükséges a túra megrendezéséhez (Az utas nem számít bele!)
KATTINTS IDE A RÉSZTVEVŐK LISTÁJÁHOZ

Túra részletek

DátumIdőtartam
3 nap / 2 éjszaka
3 vezetéssel töltött nap
Jelentkezési határidő
2019. Jul. 15.
Résztvevők
Min. 6 jelentkező szükséges a túra megrendezéséhez (Az utas nem számít bele!)
KATTINTS IDE A RÉSZTVEVŐK LISTÁJÁHOZ
Kezdete/Vége
Szeged (HUN) / Ártánd (HUN)
Túra távja Túra távja
Teljes táv: kb. 1250 km
Napi szakaszok: 370 - 400 km
Napi átlag vezetéssel töltött idő 7 - 8 óra
Útvonal jellegeÚtvonal jellege
A teljes túra aszfaltozott úton vezet. Az útvonal főleg kanyargós szakaszokon vezet, kombinálva fő- és alsóbbrendű utakkal valamint szerpentines hegyi szakaszokkal.
Szállás(ok)
Kiváló minőségű, kényelmes, komfortos szállodákban, helyi jellegeknek megfelelően. (Min. 3 csillagos hotel/szálloda)
Érintett látványosságok
Transzalpina, Transzfogaras, Nagyszeben, Torockó, Pádis, Fogarasi-havasok, Bihar-hegység
Ajánlott tudásszint
Az útvonal nagyon kanyargós aszfaltozott úton vezet, mely tartalmazz keskeny egysávos szakaszokat is. Minimum 10 000 kilométeres vezetői tapasztalat megléte szükséges.
TÚRA NEHÉZSÉGE: NEHÉZ
UTAK MINŐSÉGE:
HEGYVIDÉK: 95%
SÍK TEREP: 5%
NAPI ÁTLAG LÁTVÁNYOSSÁG
TÖRTÉNELEMI/KULTÚRÁLIS NEVEZETESSÉGEK
Kinek ajánljuk ezt a túrát
Ez a túra elvisz a két legismertebb hegyi útvonalra Romániában. Az egyik a Transzalpina a másik pedig, a világ egyik legizgalmasabb útjának kikiáltott Transzfogarasi út. Ezen kívül megismerkedhetsz Nagyszebennel, az egyik legszebb szász várossal és Torockóval is. Ez a túra inkább a motorozásról és nem a nézelődésről fog szólni!
Egyedi túra igény
Tetszik az általunk meghirdetett túra? De nem jó az időpont, vagy egyedül szeretsz nekivágni, esetleg a barátaiddal mennél egy másik időpontban? Nem gond! Csak kattints az alábbi linkre, töltsd ki az űrlapot, küld el és mi hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!