Szlovákia

Közép-európai ország, a térség legkisebbike, szomszédos Ausztriával, Magyarországgal, Csehországgal, Ukrajnával és Lengyelországgal. Az egykori Csehszlovákia része. Fontosabb városai a folyók mentén alakultak ki, mint Kassa, Eperjes, Nyitra és Zsolna. Az ország területének nagy részét a Kárpátok vonulatai foglalják el, mind a Kis-, mind Nagyalföld átnyúlik Szlovákiába.

Az ország mind kulturális, mind természeti érdekességekkel várja a turistákat. Hegyei között kitűnő sípályákkal rendelkezik és barlangászásra is tökéletesen alkalmas. A Magas-Tátra az ország egyetlen hegysége, ahol a 30 völgy, a közel 100 gleccsertó, megszámlálhatatlan felbugyogó forrás és mintegy 600 km hosszú turistaút rejtőzik. Az augusztus és a szeptember a legjobb idő a túrázásra, de a hó akár már szeptemberben is leeshet. A hegyi vasút a téli hónapokban nem üzemel a nagy hó miatt. Kedvelt síelő helyeinek többsége Budapesttől 300km-en belül vannak, így hétvégi kiruccanásnak is megfelelő.


Időjárás

Éghajlata mérsékelten szárazföldi, ill. hegyvidéki, gyakoriak a nagy hőingadozások, gyakori a csapadék. A telek gyakran hidegek, a nyarak hűvösek.


Mikor menjünk?

Motoros túrára szempontjából a legalkalmasabb időpont május végétől szeptember végéig tartó időszak.  A Magas-Tátrába szeptember végén már találkozhatunk havazással is.


Úthálózat

A szlovákiai közutak állapota általában megfelelő. A hegyvidéki utak – még az országos főutak is – rendkívül kanyargósak, ezért a motorosok körében kifejezetten kedvelt uticélnak számít ez az ország.


Szlovákiát érintő túrák:

There are no recent posts with featured images.
Főváros: Pozsony
Hivatalos nyelv: Szlovák
Pénzenem: Euró
Éghajlat: Mérsékelten szárazföld és hegyvidéki
Időzóna:Közép-európai idő (GMT +1)
Vízum, úti okmányok: A beutazáshoz a legtöbb ország állampolgárainak nincs szükségük vízumra, csak érvényes úti okmányokra
Elektromos hálózat: 220 V / 50 Hz