Svájc

A természeti látványosságait tekintve Svájc Európa leggazdagabb országa. Láthatunk itt gleccsereket, vízeséseket, szurdokokat, és hágókat, és rengeteg szép várost is.

Svájc az év bármely szakaszában tud mutatni valamit a turistáknak. A hegyes vidéket télen-nyáron csodálhatjuk.

Svájc szárazföldi ország Európa dél-nyugati részén, federatív köztársaság, melyet 26 történelmi kanton alkot. Kis területének ellenére kulturális, éghajlati és táji sokféleségével büszkélkedhet. Heves ellentéteket találunk itt egymás mellett: a földközi-tengeri éghajlatú pálmákkal és mimózával borított Tessin (Ticino) kanton és az Alpokban található állandó hótakaró gleccserekkel talán a legszembetűnőbbek. A nyelvezet vagy az életstílus is nagymértékben eltér, ennek ellenére a hétszáz éves történelmük során csodálatos egységben élnek a svájciak.


Időjárás

Éghajlata igen változatos, a kellemes mediterrántól a zord hegyvidéki éghajlatig minden előfordul. Az évi átlaghőmérséklet 9 °C. A csapadék mennyisége területenként változó, a Rhone-völgyében 530mm, Luganónál pedig 17000mm is lehet. Az Alpoktól nyugatra lévő részeken télen gyakoriak a fagyok és az esők is, a nyarak hűvösek, a hőmérséklet 21°C körüli. Az Alpoktól délre mediterrán jellegű az időjárás, ritkák a fagyok.


Mikor menjünk?

Motoros túrára szempontjából legalkalmasabb időpont a júniustól egészen szeptember első feléig tartó időszak.


Úthálózat

Svájc úthálózata nagyon fejlett. Kifejezetten jó minőségű az úthálózata így a motorosok körében igen népszerű uticél. Még a harmadrangú utakon sem ér bennünket meglepetés!


Svájcot érintő túrák:

There are no recent posts with featured images.
Főváros: Bern
Hivatalos nyelv: Német, Francia, Olasz
Pénzenem: Svájci frank
Éghajlat: Hegyvidéki és mediterrán
Időzóna:Közép-európai idő (GMT +1)
Vízum, úti okmányok: A beutazáshoz a legtöbb ország állampolgárainak nincs szükségük vízumra, csak érvényes úti okmányokra
Elektromos hálózat: 220 V / 50 Hz